Placek po węgiersku

Placek po węgiersku waży 450 g.

  100g na zdjęciu (450 g)
Energia 161 kcal 725 kcal
Białko 10,0 g 45,0 g
Tłuszcz 10,6 g 47,7 g
Węglowodany 7,7 g 34,7 g
Błonnik 1,1 g 5,0 g

Placek po węgiersku kalorie w 100g: 161kcal

Zobacz więcej: placek papryka gulasz mięso wołowe porcja 450g

Ostatnia aktualizacja: 2014.06.05

Ważenie dodano: 2013.04.30 w kategorii Wykonane przez Izabelę

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: gulasz (mięso wołowe: szponder wołowy, mąka pszenna, bulion, cebula, papryka, papryka, olej, czosnek, przecier pomidorowy, przyprawy), placek (ziemniaki, mąka pszenna, jajo, cebula, olej, przyprawy).

Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/04/30 20:47
    Placek po węgiersku przygotowała dla Was Karolina. Przepis pochodzi z tej strony: http://anulawkuchni.blogspot.com/2012/07/placek-po-wegiersku.html
    Zmiany: nie uwzględnialiśmy dodatków typu śmietana czy surówka. Możecie dodać sobie samodzielnie do kalkulatora według własnych preferencji. W przypadku placków, Karolina użyła 400 g ziemniaków, małe jajko, 2 płaskie łyżki mąki, 1 małą cebulę, 4 łyżki oleju (składniki na 2 placki).
  • jej, nie spodziewałam się tylu kalorii! ale na obiad może być jak się dołoży jakąś suróweczkę :) chociaż chyba nie byłabym w stanie zjeść całego, jest wielki :)
  • myślałam, że to może mieć max 350!
  • klaudus20 2013/04/30 21:07
    Podziwiam tych, którzy potrafią sobie odmówić takiego pysznego obiadku ;)
  • ło matko ;O:O tak to kocham a tu taka bomba :) No raz na jakiś czas można sobie pozwolić ale.. ;p
    Tak w ogóle to czytacie w moich myślach bo mam na niego ochotę od paru dni i zastanawiałam sie ile ma.
  • tristezat 2013/04/30 22:37
    w godzinach wieczornych ta strona winna być zakazana!!!
  • nie smacznie wygląda
  • Hmm u mnie w domu to danie składa się z dwóch wielkich placków, przełożonych gulaszem, a na górze też gulasz i śmietana z keczupem. Niecierpię tego, są tak strasznie przesączone tłuszczem, że nie czuję żadnego innego smaku. Za to wszyscy faceci u mnie w domu uwielbiają placki po węgiersku, jak robimy na obiad (o zgrozo) to potrafią zjeść po kilka dokładek...
  • jadłam pyszny taki placek w Karczmie w bieszczadach :D był jeszcze z serem zółtym i oscypkiem - niebo :D
  • dobrz, ze nie przepadam za tym . Masa kalorii.
  • Z jednej strony bardzo lubię to danie.
    Z drugiej - dobrze, że nie jadam go za często ;-))
  • czemu tak dużo??
  • Aż trudno mi uwierzyć, że to tak dużo. Od czasu do czasu robię placki ziemniaczane składające się z tartych ziemniaków i odrobiony mąki pszennej (jajko wcale nie jest potrzebne!), smażę na patelni teflonowej bez tłuszczu. Podaję z leczo warzywnym ze strączkami lub kotletami sojowymi. Nie sądzę, żeby moja wersja miała tyle kalorii.
  • Nie rozumiem. Skąd tak dużo tłuszczu, a tak mało węgli? Przecież ziemniaki są bardzo bogate w węglowodany, mąka to jeszcze podbija, a olej pojawia się dopiero pod koniec, więc z pewnością nie ma go dużo.
  • wygląda pysznie, choć patrząc na kcal i na to, że po takiej ilości tłuszczu nie ruszyłabym się od stołu, cieszę się, że w moim przypadku próba stworzenia tego na obiad zaczęłaby się od ugotowania gulaszu, przez kilka nieudanych próbach usmażenia placków i skończyła na ostatecznym ugotowaniu kaszy do tego i z palckami w koszu ;)
  • Dlaczego wszystko co pyszne musi być aż tak kaloryczne??
  • Jadłabym *,* Uwielbiam!
  • ile sam gulasz posiada kalorii? zawsze jem takiego placka z ketchupem :P
  • Wystarczy upiec placek, lub chociaż usmażyć na minimalnej ilości tłuszczu (np. wykorzystując olej w sprayu). Oprócz tego wybrać chudy rodzaj wołowiny, ewentualnie indyka. Sos zamiast zagęszczać mąką po prostu zredukować. Można też dorzucić sporo duszonych warzyw (papryka, cukinia, bakłażan) i już mamy dużo mniej kalorii. Po za tym zwróćcie uwagę, jaki duży est ten placek :) Nic dziwnego, że ma tyle kalorii

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę