Pierś z kurczaka wędzona

Wędzona pierś z kurczaka waży 175 g.

  100g na zdjęciu (175 g)
Energia 107 kcal 187 kcal
Białko 23,0 g 40,3 g
Tłuszcz 0,5 g 0,9 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Pierś z kurczaka wędzona kalorie w 100g: 107kcal

Zobacz więcej: sztuka wędzona pierś 175g

Ważenie dodano: 2012.03.30 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 43 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Wygląda świetnie. Gdzie można taką kupić?
  • wow mało kalorii i tyle białka super potrawa
  • Kupić można wszędzie ;) W prawie każdym mięsie jest, w biedronce pakowana chyba z Morliny. Jest pyszna szczególnie do sałatek :D
  • *mięsnym, a nie w każdym mięsie :D
  • Ania1105 2012/03/30 20:32
    tak, w biedronce jest morliny :-) bardzo smaczna, polecam
  • A ile taka wędzona pierś kosztuje? Mniej więcej tyle samo, ile surowa?
  • około 22zł za kilogram
  • Rocksanka 2012/03/30 23:28
    Już dawno tego poszukiwałam, nawet na obcojęzycznych stronach. I nigdzie nic. Ni huhu, ile kcal w wędzonej piersi. Dziś zjadłam 1/2 trochę mniejszej sztuki na kolacyjkę i zachodziłam w głowę ile to mogło mieć kalorii. ;) Ostatecznie różnica niewielka w porównaniu z surową piersią. ;)
  • sara1306 2012/03/31 00:40
    w biedronce ;)
    ok 6-9zł za opakowanie, w granicach 300-400g

    P.S kocham was za to wazenie ;)
  • Uwielbiam. Szczególnie z keczupem ;-). Szkoda, że jest stosunkowo droga. Świetnie nadaje się też do kanapek! :)
  • Możliwym jest żeby wędzona miała mniej tłuszczu niż zwykła? o.O
  • lenuskaaa21 2012/03/31 10:30
    kurcze, a gdzie ta piers w ogole lezy w Biedronce? Nigdy na nia sie nie natknelam ,a szkoda ;/
  • @Ki Przecież ta ma mniej tłuszczu.
  • Wędzona pierś jest na lodówkach pomiędzy wędlinkami a lososiem wędzonym. Więc bez problewmu powinnaś znaleźć.
    Dopóki nie odkryłam tych w Biedronce kupowałam w Społemie, ale tam cena za kg była ok 30zł i w dodatku najmniejsze kawalki mialy >450g wiec jak otworzyłam to bardzo szybko trzeba było zjeść ;/ a te Morliny fajne, bo malutkie.
  • lenuskaaa21 2012/03/31 11:35
    @Blania dziękuję za info :) biegnę dziś po piersiątko i rzucam na pizzę ;D
  • uwielbiam! u mnie w intermarsze w czwartki kupuje cieplutką dopiero co zrobioną :) i to podwójna za jakies ok 10 zl :D uwielbiam!!!
  • Mam pytanie do Pani Izabeli, wiadomo że produkty wędzone nie są zdrowe, jak prawie wszystko dzisiaj, jak często Pani zdaniem można je jeść i w jakich ilościach? pozdrawiam
  • A czemu nie są zdrowe? Przecież wedzona ryby są polecane...
  • Nie tknę za darmo, ohyda.
  • bwaldorf 2012/03/31 14:28
    wygląda fajno, smakuje też, ale lista składników jest tak długa że mnie przeraża...
  • Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale nie moge dodać tego produktu do kalkulatora. Nie wyskakuje on też w wynikach wyszukiwania, gdy wpisuję pierś(znalazłąm go przez powrót na stronę główną.
    Co do opisywanego mięska, to bardzo je lubię, jest niskokaloryczne, smaczne i daje dużo białka.
  • Wygląda bardzo apetycznie, na pewno się skuszę, żeby spróbować, bo jeszcze nigdy tego nie jadłam. Stosunkowo mała liczba kalorii również zachęca do skosztowania.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/03/31 16:31
    @azoska: Poprawione.
  • a ona nie ma węglowodanów w tej skórze?
  • Działa! Dzięki:)
  • thewaaay 2012/03/31 23:47
    Uwielbiam ją jeść :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/04/02 17:05
    @Ki: "Możliwym jest żeby wędzona miała mniej tłuszczu niż zwykła?"
    @Eva: "a ona nie ma węglowodanów w tej skórze?"
    Wartości podane zarówno do świeżej piersi z kurczaka, jak i wędzonej, są wartościami średnimi. Szukając danych do produktu powyżej zważonego, natknęłam się na różne liczby. Jednak były to niewielkie różnice. Według mnie lepiej spojrzeć na powyższy produkt w ten sposób: zawiera dużo pełnowartościowego białka i śladową ilość tłuszczu.
    @przemo: "Mam pytanie do Pani Izabeli, wiadomo że produkty wędzone nie są zdrowe, jak prawie wszystko dzisiaj, jak często Pani zdaniem można je jeść i w jakich ilościach? pozdrawiam"
    Nie ma ustalonej wielkości bezpiecznego spożycia produktów wędzonych. Jest to sprawa indywidualna dla każdego z nas.
    Pewne grupy osób w ogóle nie powinny po nie sięgać, np. małe dzieci, osoby ze schorzeniami przewodu pokarmowego itd...
    Wybierając wędzony produkt, przyjrzyjmy się, jakie posiada walory (np. niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe w rybach, duża zawartość dobrej jakości białka w piersi drobiowej przy śladowej zawartości tłuszczu nasyconego itd...)
    Jeżeli ogólnie jesteśmy zdrowi, prawidłowo się odżywiamy, to wybranie co jakiś czas dla urozmaicenia menu niewielkiej ilości produktu wędzonego, który dodatkowo dostarczy innych cennych składników, nie powinno zaszkodzić. Ale podpisać się pod tym zdaniem nie mogę, ponieważ każdy organizm indywidualnie reaguje na otrzymywane substancje dymu wędzarniczego.
  • Spodziewałem sie wiekszej koncentracji białek w 100g wędzonej piersi z kurczaka. Logicznie produkt traci w procesie wędzenia wode i tłuszcz. Zaledwie zyskujemy w stosunku do zwykłej piersi surowej 1,5g białka. Przy czym cena z tego co widze jest wieksza od surowej piersi o ok. 30%. Wg mnie spożywanie tego produktu w diecie jest przeinwestowaniem.
  • przeinwestowaniem? no wiesz, niektorzy kupuja cos dla smaku a nie tylko celem zapelnienia b/w/t...
  • Dlatego wyraznie napisałem o spożywaniu tego podczas diety :) z pewnością może mieć dobry smak. Sam sie skusze jak znajde, bo niestety nigdzie tego jeszcze nie widziałem. Pozdrawiam
  • jednak wędzenie to dodatkowy proces wiec wiadomoi, ze trzeba za niego zapłacić, ale... w domu nei przygotujesz samatakiego kurczaka! W smaku jest nieporównywalny i niezastąpiony i wart swoich 25zl/ kg.
    Ewentualnie tańszą wersja są nóżki, udka lub skrzydla - koszt 8-10 zł/kg gtyle że tłustsze.
  • @West,polędwica wołowa ma podobne wartości, a kosztuje 3x więcej,co nie znaczy, że nie warto jej włączać do diety, ponieważ białko białku nie równe (pierś z kurczaka != fasola). Ponad to, ciężko znaleźć (nie ma?) produktów z większąilościąbiałka, jeszcze nie spotkałem się, aby produkt miał np. 30gbiałka w 100g,oczywiście nie biorę pod uwagę odżywek białkowych.
    Warto czasem zjeść, aby dieta nie była monotonna,jednak jak ktoś nie lubi lepiej, aby zainwestował w inne,świeże mięso, niż wędzonki.
  • Brunkzor 2012/06/02 22:41
    Kami, na upartego znalazłoby się kilka produktów, np. niektóre sery żółte mają prawie 30g białka. Zarodki pszenne 28g. Mąka sojowa 45g.
  • Jest to Filet wędzony z kurczaka firmy Morliny. Ja kupuję w Biedronce.
  • w Biedronce to jest filet wędzony z kurczaka, a nie wędzona pierś z kurczaka. Zobaczcie sobie na skład.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/10/13 19:41
    @krris: filet z kurczaka = pierś z kurczaka.
  • Ja to jem codziennie.
  • OLaolalala 2013/06/27 10:58
    Jak kupuje wedzona noge z kurczaka w LIDLU. za 600g jakoś 7 zł zapłaciłam.
  • Ja tylko to jem ;]
  • aleksandrapei 2013/11/09 11:33
    Witam. Nie mogę zrozumieć czym się tak zachwycacie,przecież te gotowe piersi mają konserwanty i składniki daleko stojące od naturalnego wędzenia. ja w domu dwa razy w miesiącu wędzę sobie różne mięska no i piersi mają prawdziwy smak wędzenia bo na prawdziwym drzewie. Kto raz spróbuje wędzić sam,już nigdy nawet nie spojrzy na wędzone produkty ze sklepu. Polecam gorąco.
  • czemu piers z indyka wedzona ma weglowodany a ta piers ich nie ma ??

    wedzona piers z kurczaka z stonki
    Nasze Smaki Filet Wedzony z Kurczaka
    100 g 112kcal 23,1 bialko 1,2 tluzcz 2,1 wegle

    ktore jest poprawne ??
  • @dymowskia http://www.ilewazy.pl/wedzona-piers-z-indyka#komentarz-8906 Pani Izabela tłumaczyła pod wrażeniem piersi z indyka skąd wzięły się tam węglowodany
  • Kupiłem w biedronce, rzeczywiście bardzo dobre, smaczne mięsko. A co do samodzielnego wędzenia (trochę spóźniona odpowiedź, ale no cóż), to oczywiście postawię sobie wędzarnie na balkonie w bloku :P

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę