Smażony filet z karpia

Porcja smażonego fileta z karpia waży 130 g (1 łyżka mąki, 2 łyżki oleju z pestek winogron). Przed smażeniem filet ważył 130 g.

  100g na zdjęciu (130 g)
Energia 221 kcal 287 kcal
Białko 15,3 g 19,9 g
Tłuszcz 16,0 g 20,8 g
Węglowodany 4,6 g 6,0 g
Błonnik 0,1 g 0,1 g

Smażony filet z karpia kalorie w 100g: 221kcal

Zobacz więcej: porcja 130g karp Boże Narodzenie

Ostatnia aktualizacja: 2023.12.20

Ważenie dodano: 2023.12.20 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Bardzo chciałabym wiedzieć jakie wartości odżywcze ma smażony karp, ale smażony w tradycyjny polski sposób. Nie taki dietetyczny :D Mam namyśli użycie mąki pszennej, jajka i bułki tartej oraz niestety większej ilości oleju np. słonecznikowego :)
  • Dziś postanawiam się skusić na karpia. Obiecuję sobie nie zważać na tę ilość tłuszczu (wybiorę najmniej przesiąknięty nim kawałek), ale głownie skupię się na białku. Ładnych parę lat go nie jadłam, więc tym razem zamierzam ugościć go na swoim wigilijnym talerzu. ;)
  • Dawno darowaliśmy sobie smażenie rybek na innych niż olej kokosowy tłuszczach , jeżeli smażony za kaloryczny to zawsze można poprzestać na w galarecie ;-) .
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/12/11 08:58
    @ Ijon albo po prostu upiec.
  • Dobrze, ze od lat nie gosci na moim wigilijnym stole. Nigdy nieprzepadalam za nia. Zamiast karpia mama zawsze przyrzadza lososia i pstraga
  • My jadamy karpia w panierce z płatków midałowych , bardzo smaczny polecam :- ) .
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/12/10 08:36
    Ja w tym roku zawalczę o pieczonego z warzywami sandacza na świątecznym stole. Uwielbiam tą rybę!
  • Sandacz mmmmmmniammmmm , wykwintna przesmaczna ryba :-) , dawno jej nie jadłem może czas to zmienić ? .
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/08/12 08:30
    Wróciliśmy niedawno z Warmii i jadłam tam absolutnie najlepszego karpia ever. Dziki, świeżo złowiony, przez dobę marynowany w ziołach i usmażony na patelni. Cudowne, delikatne mięso, niezapomniany smak. Te karpie, które zazwyczaj jadam w czasie Wigilii to jak zupełnie inna ryba.
  • Barbara
    Pozazdrościł ja tobie , wierzę w pełni że smakowała obłędnie , nie jak te wymęczone sprzedawane w marketach :-( . Na Warmię mam dość daleko z Poznania , co innego osoby mieszkające w Wa-wie :-) .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę