Serca indycze

Serce z indyka waży 35 g.

  100g na zdjęciu (35 g)
Energia 113 kcal 40 kcal
Białko 17,1 g 6,0 g
Tłuszcz 4,8 g 1,7 g
Węglowodany 0,4 g 0,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Serca indycze kalorie w 100g: 113kcal

Zobacz więcej: sztuka 35g indyk serce

Ostatnia aktualizacja: 2015.03.23

Ważenie dodano: 2011.05.27 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • nie potrafiłabym przełknąć...
  • a kogo to interesuje?

    polecam - bardzo zdrowe :)
  • Zgadzam się,bardzo zdrowe i bardzo smaczne:)Dziękuję za ważenie.
  • jak to można przyrządzić?
  • też nie wiem kogo interesuje fakt, że Malg.a nie może przełknąć serca indyczego :D.
    uwielbiam serduszka, aczkolwiek do tej pory jadłam tylko z kurczaka - nie spotkałam się jeszcze z indyczymi. Ale myślę, że można przygotować tak jak serca kurczaka, czyli np.: zrobić z nich gulasz (i dodać do kaszy jęczmiennej *-*)
  • Emma, tak samo można się zastanawiać kogo interesuje fakt, że do tej pory jadłaś tylko serca kurcząt, a nie indyków, bo się z nimi nie spotkałaś. Według mnie tamten komentarz był na temat i nie ma powodu do wypisywania takich uwag.
  • Alex, racja. chyba nie powinnismy dodawac zadnych komentarzy, bo wychodzi w sumie, ze 3/4 komentarzy bedzie zupelnie nie na temat. ;D

    A co do tych serc, jestem wegetarianką, i osobiscie nie wyobrazam sobie, jak mozna jesc jakiekolwiek mieso.
  • Dlaczego zawsze komentowane są moje uwagi dotyczące komentarzy w stylu 'fuj', a nie tych, którzy napisali to wcześniej? :P
  • Bo akurat byłaś ostatnia, przepraszam.
    Co do serc, to ja też jestem wegetarianką i bym nie mogła ich zjeść.
  • masakra paskudztwo :O
  • Jak taki gulasz zrobić, po prostu je udusić z warzywami, czy dodać coś jeszcze?
  • Nie rozumiem dlaczego opinie, że ktoś czegoś nie może, nie dałby rady zjeść są "gorsze" niż te, że coś jest pyszne, cudowne i mega zdrowe. Przecież to tylko opinie, każdy ma prawdo do swojej. Ja lubię np.boczek, który dla innych jest niezjadliwy i cóż w tym złego? Gdybym wiedziała, ze w jakiejś potrawie są serca, prawdopodobnie odmówiłabym zjedzenia jej,choćby były nie wiem,jak smaczne według inncyh. Natomiast bardzo podoba mi się różnorodność produktów na ilewazy, bo przecież chodzi o to,żeby dotrzeć do jak największej liczby ludzi.
  • "Nie rozumiem dlaczego opinie, że ktoś czegoś nie może, nie dałby rady zjeść są “gorsze” niż te, że coś jest pyszne, cudowne i mega zdrowe." Może dlatego że są mało konstruktywne i nic nie wnoszą do rozmowy poza niesmakiem samych czytających?
    Ja osobiście dodaje serca do zupy - w tym wypadku pokrojone. Można tez zrobić gulasz - bardzo dobry. Na sercach można tez ugotować zupę.
  • karolinka 2011/08/13 14:18
    "Może dlatego że są mało konstruktywne i nic nie wnoszą do rozmowy poza niesmakiem samych czytających?"
    a co do rozmowy wnoszą opinie typu 'ale bym to zjadła' i 'przepyszne' ?
  • karolinka 2011/08/13 14:19
    "Może dlatego że są mało konstruktywne i nic nie wnoszą do rozmowy poza niesmakiem samych czytających?"
    a co do rozmowy wnoszą opinie typu 'ale bym to zjadła' i 'przepyszne' ?
    kazdy ma prawo wyrazić swoją opinię, więc uszanujcie to.
  • Uwielbiam serca z kurczaka, czas spróbować indyczych :) Jest problem z dostaniem ich w sklepach?
  • W kauflandzie często są w promocji po 7-9zł. Są świeże i pyszne, a przede wszystkim tańsze i zdrowsze niż żołądki. To jest czysty mięsień (jak się odetnie tłuszcz) więc czego więcej chcieć?
  • Podobnie pyszne jak serca kurze, ale należy trochę pomyśleć przed gotowaniem czyli dodać odpowiednie przyprawy i sól.

    Jednak najpierw należy je dokładnie umyć i wykroić żyłki i białe części (obciąć końcówki).
  • rozumiem,że kaloryczność podana jest wraz z tym tłuszczykiem.Jeśli tak,to ile kalori po pozbyciu się tłuszczu,bo zawsze go odcinam.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/23 21:34
    @elka71: Nie można brać pod uwagę, że te wartości dotyczą tego konkretnego serduszka z indyka. Nie wiadomo, jakie serce (bardziej bądź mniej otłuszczone) brane były pod uwagę podczas badań potwierdzających wartości...
    Są to średnie wartości. Po prostu warto mieć na uwadze, że mięso pozbawione widocznego tłuszczu będzie wartościowsze od tego z tłuszczem i być może nie przekroczy średnich obliczeń.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę