Kromka chleba ze słonecznikiem

Chleb ze słonecznikiem

Kromka chleba żytniego ze słonecznikiem waży 35 g.

  100g na zdjęciu (35 g)
Energia 220 kcal 77 kcal
Białko 7,0 g 2,5 g
Tłuszcz 8,1 g 2,8 g
Węglowodany 29,3 g 10,3 g
Błonnik 3,7 g 1,3 g

Chleb ze słonecznikiem kalorie w 100g: 220kcal

Zobacz więcej: słonecznik chleb 35g

Ostatnia aktualizacja: 2015.04.16

Ważenie dodano: 2010.07.24 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Schulstad

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Wygląda apetycznie, mało węglowodanów, chyba się na niego skuszę...martwi mnie jedynie to, że ma długą datę ważności to pewnie nafaszerowany chemią :(
  • jem taki podobny od 2 lat codziennie. kocham go :)
  • Jem taki z Tesco (nie ten pakowany który jest tylko posypany słonecznikiem,ale ten drugi) codziennie na drugie śniadanie. Moim zdaniem najlepszy chlebek - razowy, ze słonecznikiem który jest potrzebny w diecie i smakuje najlepiej z tych wszystkich Tescowych.
  • A można wiedzieć jaki jest skład tego chlebka? Bo widzę tam słonecznik, płatki owsiane, ale czy tam jest soja i siemię lniane? Bo soję chyba widzę...
    Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś wie :)
  • lulunamoście 2014/03/19 17:09
    Dopiero od niedawna interesuję się zdrowym odżywianiem. Jem taki chlebek prawie codziennie. Zastąpiłam nim białe pieczywo. W związku z tym mam pytanie czy to pieczywo jest zdrowe czy tak niezupełnie?
  • Czy to jest chleb żytni Dobry? Bo na jego opakowaniu jest napisane, że jedna kromka ma 89 kcal, nie 77 oraz 2,9 g białka, 10,9 g węglowodanów i 2,8 g błonnika
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/04/29 10:58
    @anuula: Nie można tak tego porównywać. Kromki nie są przecież identyczne i nie ważą tyle samo (różnice w wymiarach, wilgotności i przez to masie) co wpływa na wynik obliczeń wartości energetycznej na kromkę.
    Ważenie jest z 2010r. i nie pamiętam czy to chleb "Dobry", jednak nie ma to znaczenia. Wniosek z tego ważenia to, że kromka chleba o podobnym wyglądzie będzie dostarczała ok. 80 kcal, a czy będzie to 70 czy 90 tego już nie wiemy (i nie ma to praktycznego znaczenia).
  • Niewiedząca 2015/04/16 00:50
    Kupiłam dzisiaj identycznie wyglądający chleb w piekarni, ciemny, ciężki, pachnący miodem, pełen słonecznika w środku i na zawnątrz i niestety - okrutnie przesolony. Zjadłam samą piętkę i zaniosłam resztę znajomym, żeby się nie zmarnował. Ten żytni chleb, który jadam zwykle nie zawiera soli w ogóle (żadnych substancji słodzących też nie) i jest jak dla mnie idealny. Nie wiem czy dzisiejszy chleb był faktycznie przesolony, czy wydał mi się taki, bo używam mało soli, właściwie muszę pilnować, by użyć jej dziennie tyle ile trzeba (wliczając produkty, które tą sól już zawierają), ale już po pierwszym kęsie miałam wrażenie, że ktoś posypał moją piętkę solą. Muszę wspomnieć o tym w piekarni, mam nadzieję, że to tylko jakaś nieudana partia, bo dawno nie trafiłam na tak smaczne i chrupiące pieczywo.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę