Bułka proteinowa

Bułka proteinowa o wysokiej zawartości błonnika, obniżonej wartości energetycznej i obniżonej zawartości węglowodanów waży 50 g.

  100g na zdjęciu (50 g)
Energia 221 kcal 111 kcal
Białko 30,0 g 15,0 g
Tłuszcz 9,0 g 4,5 g
Węglowodany 5,0 g 2,5 g
Błonnik 19,0 g 9,5 g

Bułka proteinowa kalorie w 100g: 221kcal

Zobacz więcej: bułka 50g proteinowa wysokobiałkowa niskowęglowodanowa

Ostatnia aktualizacja: 2016.05.09

Ważenie dodano: 2014.02.03 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: skład: izolat białka sojowego, białko groszkowe, gluten pszenny, białka mleka, błonnik pszenny, oliwa ekstra virgin, naturalne drożdże, sól. Alergeny: produkt zawiera gluten, soję i mleko. W zakładzie przetwarzane są orzechy i nasiona. Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób przestrzegających diety niskowęglowodanowej i/lub wysokobiałkowej.
Producent: Food Italy

Mamy 21 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • jak smakuje?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/02/03 20:50
    Bułka posiadała taki delikatny, specyficzny posmak. Jednak nie przeszkadzał mi on w konsumpcji. Posiadała ciekawą strukturę - taką "kruchą", tzn. nieciągnącą się, jak to bywa w przypadku wielu "tradycyjnych" bułek.
  • ciekawy produkt. gdzie mozna taka bułke kupić? jest dostepna w zwykłych marketach?
  • Pewnie sporo kosztuje.. a taki ciekawy produkt.
  • nowygość 2014/02/03 21:47
    Zdaje się, że cena takiej bułki to ponad 5 zł (widziane przeze mnie na pewnej stronie internetowej pakowane były po10 sztuk i przekraczały koszt 50 zł)

    Pozdrawiam
  • gdzie można kupić? jaka cena?

    czy to może zastąpić zwykłe pieczywo, czy nie smakuje?
  • @fishbone
    http://www.guiltfree.pl/product.php?id_product=657 tu mozna kupic, co do smaku to nie mam pojecia
  • Bułka jest bardzo smaczna, w moim odczuciu bardzo delikatna i trochę sucha, ale ja uwielbiam takie lekko czerstwe pieczywo. Niestety cena jest kosmiczna i raczej zamawiam z gluitfree raz na jakiś czas z ciekawości. W ostaniach czasach zainteresowanie produktami białkowymi rośnie, więc być może staną się troszkę tańsze i dostępne w supermarketach ;)
  • Jejku, jaka straszna obsesja białka teraz panuje. Naprawdę lepszym wyborem będzie kromka razowca czy chleba orkiszowego. Zresztą zobaczcie sami - na trzecim miejscu gluten pszenny. Owszem, gluten białka ma dużo więc dodaje się go do takich produktów, ale poczytajcie sobie jakim kosztem odbija się to potem na Waszym zdrowiu.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/02/04 10:27
    @fishbone: "czy to może zastąpić zwykłe pieczywo, czy nie smakuje?" Jeżeli chodzi o smak, to znajdziesz powyżej kilka wypowiedzi na ten temat. W przypadku pierwszej części pytania, odpowiem następująco: będzie to zależeć od sytuacji zdrowotnej, w której się aktualnie znajdujesz. To nie jest pieczywo zalecane w standardowym, prawidłowym odżywianiu się na co dzień. Jeżeli ktoś z konkretnych względów powinien uwzględnić więcej białka w całodziennej racji pokarmowej, to wówczas smak odgrywać będzie często drugą rolę (ważniejsze w tego typu przypadkach jest dostarczenie określonych składników w odpowiedniej ilości) i po prostu można się zapewne przyzwyczaić do nowego smaku (tak jak w przypadku osób cierpiących na celiakię - pieczywo też smakuje na początku specyficznie, a po jakimś czasie osoby spożywające je na co dzień przyzwyczajają się do tego "innego" smaku w porównaniu do standardowego pieczywa).
  • sam gluten pszenny. nie bardzo rozumiem po co jeść coś takiego o0
  • Zrozumcie ludzie, że takie produkty to świństwo nie mające nic wspólnego z prawdziwym jedzeniem. A diety wysokobiałkowe są niezdrowe i bez sensu!
  • wygląda dziwnie :P
  • @Sybi no tak jakoś zbyt perfekcyjnie moim zdaniem.
  • Jadłam i nawet ok.

    Tu na blogu jest dobra opinia: http://relishmeals.blogspot.de/2014/01/pieczywo-proteinowe-i-pudding-sliwkowy.html

    "Uważam, że bułek proteinowych nie można porównywać ze zwykłym pieczywem. Pieczywo proteinowe jest kupowane w innym celu w większości przypadków przez inną grupę ludzi. Odmienna grupa docelowa sprawia, że zestawienie tych produktów jest możliwe, ale dosyć ryzykowne. Osobiście uważam, że w smaku nic nie tradycyjnego pieczywa, jednak jeżeli ktoś ma ochotę spożywać produkty, które mogą w jakiś sposób wesprzeć jego starania o nabycie masy mięśniowej lub też spadek wagi, niewątpliwie w innych kategoriach rozważać będzie pieczywo proteinowe. Jego właściwości i cel są inne niżeli zwykłego pieczywa, a czy ktoś z przypadku chęci zmiany swojego ciała postawi na tradycyjne pieczywo, czy też pieczywo proteinowe, to wyłącznie jego decyzja. Mogę powiedzieć, że jeżeli ktoś zdecyduje się na to drugie, z pewnością będzie w stanie przygotować z niego coś dobrego."
  • po co to mleko :( tak byłoby wegańskie :)
  • Gdzie można ją zakupić ? :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/10/09 18:56
    @.Tusia.: Ja zakupiłam ją do zważenia w jednym ze sklepów internetowych.
  • Najzabawniejsze jest to ze mozna ja zrobic samemu koszt wtedy mniejszy o polowe ale ma ciut wiecej kcal bo wychodzi na 60 g bulki jakiej 140
  • iriana, daj przepis na taka bułkę :)
  • Witam!! Ostatnio na biedronce pojawiły się bułki z bakaliami Witaj - ja . Bułka jest pyszna ! Czy mogę prosić o zważenie owej bułeczki? Dziękuję! :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę