Filet mrożony z tilapii

Glazurowany filet z tilapii waży 120g. Waga fileta bez glazury wynosi 90g.

  100g na zdjęciu (90 g)
Energia 90 kcal 81 kcal
Białko 13,0 g 11,7 g
Tłuszcz 4,0 g 3,6 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Filet mrożony z tilapii kalorie w 100g: 90kcal

Zobacz więcej: sztuka 90g filet tilapia ryba

Ostatnia aktualizacja: 2013.09.20

Ważenie dodano: 2010.04.25 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Laguna

Mamy 22 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Jadlam ostatnio ta rybkie w ziolach na parze i naprawde jest przepyszna!:)I teraz patrze ze ma bardzo malo kcal i bardzo duzo bialka!:)
  • przepyszna ;) i tak malutko kalorii ;) można usmażyć na pół łyżeczki margaryny bez panierki jedynie z dodaniem dosłownie szczyptą soli i pieprzu po usmażeniu :))
  • Tilapia jest pyszna!
  • Witam Pani Izabelo, czy jest szansa na zwazenie takiego filety w panierce? Ciekawi mnie, poniewaz jak przyjezdzam do domu rodzice zazwyczaj tak jedza, ja jesem na diecie mz i nie wiem ile mniej wiecej moge dac za taka rybke w panierce z jajka i bulki tartej.
  • do E
    dodaj kalorie jajka, bułki tartej i 1/3 tłuszczu na którym smażysz (wsiąknie go większość, ale jednak nie cały)
  • * powinno być w moim komentarzu 2/3
  • mam dzisiaj tilapię na obiad. ciekawe jak smakuje ;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/06/01 13:35
    @ Ala: czekamy na Twoją opinię po skonsumowaniu obiadku :)
  • Ania1105 2011/06/01 13:37
    tilapia jest bardzo smaczna, chociaż ja jestem miłośniczką pstrąga ;)
  • Ta rybka jest świetna :D chociaż i tak najbardziej lubię tunczyka i pange
  • według mnie panga smakuje jak ziemia najlepszy jest dorsz i pstrag a tunczyka jadlam niestety tylko z puszki, ale chetnie zjadlabym taki gilowany/pieczony filet tunczykowy bo w tv wyglada przepysznie
  • Kiedyś nie przepadałam za rybami, na szczęście z wiekiem moje preferencje żywieniowe się zmieniły.
    Tilapia bardzo smaczna, na pewno będe ją jeść wymiennie z mintajem. Nie panieruję ryb, ale jestem ciekawa jakby smakowała w panierce, może się kiedyś skuszę na taką wersję ;) Ryby są smaczne, ryby są zdrowe, jedzmy ryby! ;)

    Ponoć panga to zło wcielone, więc ja nie jadam jej w ogóle ;)
  • So Lovely 2011/06/16 18:05
    a upieczony taki kawałek? z ziolami i łyżką vegety.
  • Jak pieczesz bez tłuszczu to licz kcal jak dla surowej ryby, kaloriami z vegety i reszty przypraw nie warto sie przejmować
  • a ja wczoraj zjadlam 2 zlowione przez siebie płotki upieczone na grillu (naprawde polecam takie wypady nad jezioro) w internecie patrzylam ze ryby tj. ploc,okon maja tylko 50 kcal na 100g!! niestety w sklepach sie chyba nie znajdzie takich rybek
  • z całym szacunkiem dla twojej propozycji haruka, w ten sposób powsteje duży błąd w obliczeniu, 100gram surowego fileta i 100 gram fileta według wagi po upieczeniu ma zupełnie inną kaloryczność :) nawet jeśli maltretujesz rybę na patelni bez tłuszczu :) a z tej prostej przyczyny, że w procesie obróbki znika woda. pozdrawiam i ostrożnie z poradami proponuję :)
  • @Kris zdaje sobie sprawe z tego, ze waga ulegnie zmianie, ale... Co mnie to obchodzi? Jeden (caly) surowy filet ma tyle samo kcal po upieczeniu, chociaz wage inna ;)
  • A halibut droga ryba ale naoglądałam się tych wszystkich programów i skusiłam się oczywiście nie byłąm samolubna bo kupiłąm nei ino dla siebie ale i dla mojej 4 osobowej rodzinki wydałam 50 zł .ALE pyszna rybka polecam jak bym była milionerką jadła bym tylko tą rybę.
  • jakie miłe zaskoczenie, tak mało kcal :) pierwszy raz ją będe jadła i jestem ciekawa jak smakuje, właśnie piecze się w piekarniku w sreberku :)
  • ooo a akurat są filety z tilapii w biedronce , 100 g chyba jakieś 2,99 zł ;)
  • Tylko te w Biedronce są na szczęście niemrożone :)
    ale w tym samym czasie w Lidlu jest dorada za 1,99/100g - bardzo polecam, wychodzi pyszna zarówno z patelni jak i z parowaru :)
    i nie potrzebuje przypraw, bo sama w sobie ma pyszny smak ;)
  • hej :) a ja mam takie pytanie być może średnio mądre.. kaloryczność ryby zmienia się po przygotowaniu jej na parze, w parowarze? Logicznie rzecz biorąc wydaje mi się,że nie ale wolałam dopytac :)

    P.S. Świetna i mega przydatna strona, służy mi każdego dnia :)))

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę