5 paluszków rybnych panierowanych pieczonych

Paluszki rybne panierowane pieczone

5 paluszków rybnych panierowanych pieczonych waży 120 g.

  100g na zdjęciu (120 g)
Energia 198 kcal 238 kcal
Białko 10,4 g 12,5 g
Tłuszcz 9,8 g 11,8 g
Węglowodany 16,7 g 20,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Paluszki rybne panierowane pieczone kalorie w 100g: 198kcal

Zobacz więcej: porcja 120g paluszki pieczone rybne panierowane

Ostatnia aktualizacja: 2017.01.24

Ważenie dodano: 2013.01.10 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 55 % filety rybne (Mintaj), mąka pszenna, olej roślinny, woda, sól spożywcza, przyprawy, drożdże.
Producent: Lisner

Mamy 3 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • hello kitty 2013/01/11 10:30
    Pani Izabelo super, że pokazała Pani zarówno paluszki smażone jak i pieczone. Różnica w kaloryczności jest naprawdę spora.
    Bardzo dziękuję, bo pomimo że dużo gotuję i eksperymentuję w kuchni a paluszki rybne gotowe jem bardzo rzadko, nie pomyślałam aby je po prostu upiec!
    Na pewno są wtedy lżejszym posiłkiem, po tych smażonych często czuję nieprzyjemnie przeciążony od oleju żołądek.
  • Ale super, dzięki za to ważenie! Bardzo lubię paluszki rybne, mimo że nie jest to szczyt zdrowia - zdaję sobie sprawę, że lepiej byłoby samemu przyrządzić rybę. Ale to jeden z nielicznych gotowców, na jaki sobie pozwalam. Dlatego od czasu do czasu zjadam na obiad paczkę i własnie zawsze piekę. Miło widzieć, że to jednak coś daje ^^
  • MarrysiazKrakowa 2017/01/24 23:09
    Ileż ja swego czasu pochłonęłam tych paluszków! Zupełnie zapomniałam o czasach kiedy jedynym mięsem jakie jadłam były nuggetsy z kurczaka oraz paluszki rybne a jedynym warzywem był pomidor... na pizzy. Szalone czasy liceum. Zawsze robiłam je tak jak i moja mama, czyli w folii w kombiwarze a więc w ciepłym powietrzu. Smażone mi nigdy nie smakowały.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę