Paluszek rybny panierowany pieczony

Paluszki rybne panierowane pieczone

Paluszek rybny panierowany pieczony waży 24 g.

  100g na zdjęciu (24 g)
Energia 198 kcal 48 kcal
Białko 10,4 g 2,5 g
Tłuszcz 9,8 g 2,4 g
Węglowodany 16,7 g 4,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Paluszki rybne panierowane pieczone kalorie w 100g: 198kcal

Zobacz więcej: sztuka paluszek 24g pieczony rybny panierowany

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2013.01.10 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: 55 % filety rybne (Mintaj), mąka pszenna, olej roślinny, woda, sól spożywcza, przyprawy, drożdże.
Producent: Lisner

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Z czego wynika różnica w kaloryczności w 100 g, w przypadku mrożonego a pieczonego paluszka?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/01/10 23:17
    @Monika: z ilości wody przed i po pieczeniu. Paluszek przed pieczeniem ważył 30 g a po 24 g. Wartości odżywcze pozostają takie same na jedną sztukę, jednak "zagęszczają" się na 100 g po pieczeniu poprzez odparowanie wody: http://screencast.com/t/SUMxWa88 (paluszki po pieczeniu są lżejsze przez odparowanie wody i przez to wartości odżywcze, których jest tyle samo są bardziej "zbite")
  • super że podaliście ważenie po pieczeniu i smażeniu
  • Bardzo fajne ważenie. Pamiętajcie, że są też paluszki, których w zawartość fileta to 80-90%.
  • A pieczone paluszki rybne ile czasu i w jaki sposob sie piecze w naczyniu zaroodpornym czy jak? bo przyznam, ze pierwszy raz slysze o takiej opcji a z checia bym sprobowala ;')
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/11 11:22
    @nadii: Paluszki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyłam do nagrzanego piekarnika z włączoną funkcją termoobiegu (225 C). Czas pieczenia 15 minut. Uwzględniłam czas i temperaturę według zaleceń producenta.
  • a jak smak w porównaniu do smażonych?
  • ostatnio jadlam wlasnie takie pieczone i bardzo mi smakowaly:) jesli dobrze sie je dopiecze,to moim zdaniem roznica w smaku miedzy smazeniem i pieczeniem jest znikoma:)
  • Co to za producent?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/12 20:21
    @Rafinha: Lisner. Ta informacja znajduje się pod zdjęciem.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę