Paluszek rybny panierowany smażony

Paluszki rybne panierowane smażone

Paluszek rybny panierowany smażony waży 27 g.

  100g na zdjęciu (27 g)
Energia 275 kcal 74 kcal
Białko 9,3 g 2,5 g
Tłuszcz 19,9 g 5,4 g
Węglowodany 14,8 g 4,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Paluszki rybne panierowane smażone kalorie w 100g: 275kcal

Zobacz więcej: sztuka 27g paluszek smażony rybny panierowany

Ostatnia aktualizacja: 2013.09.17

Ważenie dodano: 2013.01.10 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 55 % filety rybne (Mintaj), mąka pszenna, olej roślinny, woda, sól spożywcza, przyprawy, drożdże.
Producent: Lisner

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Na jakiej ilości tłuszczu?
    Osobiście wolę pieczone albo szybko podgrzane w mikrofalówce z włączoną opcją crunchy :)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/01/10 22:07
    @Sandra: kilka solidnych łyżek pokrywających dno małej patelni (ogólnie dość sporo).
  • A jeśli przygotowuję paluszki w parowarze, to jak wygląda z kaloryczność? :)
  • @Ada kaloryczność się nie zmienia po gotowaniu i pieczeniu! -.- ludzie czy wy w końcu zrozumiecie...?
  • @Ha, zmienia się, jest różnica pomiędzy smażeniem a gotowaniem na parze... W końcu sama łyżka oleju ma prawie 90 kcal.
  • Nie cierpię paluszków rybnych. Jak dla mnie to szuczne.
  • M. Przecież Ha napisała wyraźnie GOTOWANIU I PIECZENIU. Oczywistym jest, że podczas SMAŻENIA na tłuszczu kaloryczność rośnie, ale pod wpływem temp nie ma prawa :)
  • Właśnie sama już nie wiem, czy rzeczywiście pod wpływem wysokiej temperatury kaloryczność nie zmienia się. Niektóre tabele kaloryczne rozróżniają produkty surowe i ugotowane - te drugie mają wyższą wartość energetyczną (chodzi o gotowanie w samej wodzie - jak sądzę). Nie jest przecież tajemnicą, że produkty po obróbce termicznej są łatwiej przyswajalne. Czy jakbym zjadła łyżkę surowego np. ryżu to strawiłabym to? Raczej nie. Więc wartość kaloryczna niby ta sama, czy ugotowane czy surowe, ale... No właśnie - "ale"...

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę