Kawałek wędzonej ryby maślanej

Ryba maślana wędzona

Kawałek wędzonej ryby maślanej waży 220 g. Ryba po usunięciu części niejadalnych waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 257 kcal 514 kcal
Białko 18,0 g 36,0 g
Tłuszcz 20,0 g 40,0 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ryba maślana wędzona kalorie w 100g: 257kcal

Zobacz więcej: 200g porcja maślana kawałek ryba

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2011.03.16 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • ale tłusta rybka heh
    a to ze maslana to jakis gatunek? jesli nie to jaka to rybka i dlaczego nazywa sie maslana?
  • pyroraptor 2011/03/16 19:59
    Nie maślana to nie żaden gatunek, tylko handlowa nazwa kilka ryb. Charakteryzuje się masłowym smakiem, stąd nazwa. Należy uważać, bo zawiera tłuszczowoski, które u niektórych osób powodują biegunki, wysypkę, gorączkę, bo ich nie potraifmy strawić. Ale mi maślana bardzo smakuje i nie miałem po niej żadnych sensacji.
  • czyli jej nazwa polega na specjalnym przyrzadzeniu owej rybki?
  • TA RYBA JEST NIESAMOWICIE PRZEPYSZNA!!!! pierwszy raz jadłam ją niedaleko portu we władysławowie(świeżutką) do teraz pamiętam to nieskazitelnie białe i rozpływające się w ustach mięsko :))
  • Ola - ryba maślana to nazwa zwyczajowa kilku gatunków ryb a nie sposób jej przyrządzania :D
  • Oj ja jej nie mogę jeść bo skutki są bardzo nieprzyjemne. Cała skóra śmierdzi rybą.
  • masakrycznie dużo kalorii jak na porcję, choć wygląda smakowicie...
  • Musze koniecznie skosztowac i dam znac,czy byla smaczna i mam nadzieje,ze nie dotkna mnie jakies negatywne skutki jej spozycia:)
  • a czy przypadkiem ta ryba nie zawiera wosków nietrawionych przez człowieka przez co jej kaloryczność wynikająca z zawartości tłuszczu jest wiele mniejsza?
  • dziadova 2012/08/10 19:17
    Podbijam pytanie zadane przez Darię.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę