Flaczki cielęce

Porcja krojonych flaczków cielęcych waży 100 g.

  100g na zdjęciu (100 g)
Energia 128 kcal 128 kcal
Białko 16,0 g 16,0 g
Tłuszcz 6,9 g 6,9 g
Węglowodany 0,7 g 0,7 g
Błonnik b.d. -

Flaczki cielęce kalorie w 100g: 128kcal

Zobacz więcej: porcja flaczki cielęce krojone 100g

Ostatnia aktualizacja: 2016.03.09

Ważenie dodano: 2016.03.07 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: żołądki cielęce blanszowane min. 80%, woda, błonnik sojowy, sól, syrop glukozowy, wzmacniacz smaku: E621, laktoza (z mleka), zabielacz (syrop glukozowy, częściowo utwardzony, tłuszcz kokosowy, białka mleka), aromaty, hydrolizat białka sojowego, stabilizatory E450, E451.
Producent: SMAKMAK Woźniczak Sp. j.

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Pani Izo, Panie Macieju jak smakują>?? lepsze [pod względem smaku i wartości niż te najbardziej popularne i dostepne ] ??
  • Nie wiem co mnie bardziej w tym produkcie odrzuca; te pokrojone żołądki, czy cała ta reszta chemii...
  • Ze względu na te dodatki specjalne kompletnie zbędne , dla mnie nie do przyjęcia , To już nawet flaki wołowe Pudliszek mają o wiele lepszy skład i takowe właśnie jadam ze smakiem :-) .
  • Aczkolwiek bardzo lubię flaki to jednak tych ze względu na skład bym nie tknął . Wolę już kupić flaki wołowe w rosole znanej firmy doprawić po swojemu czyli ostro i korzennie i zajadać ze smakiem :-) .
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/03/08 07:07
    @MalyKsiaze: Niestety, nie odpowiem na to pytanie, ponieważ ani ja ani Maciej nie konsumujemy flaczków / flaków pod żadną postacią.
  • lijon od pewnego czasu zasmakowałam we flakach ;] nigdy nie jadałam,bo nazwa mnie odrzucała, ale po spróbowaniu oszalałam na ich punkcie ! mam w planach kupic takie "surowe [ nie w rosole] i spróbować doprawić i podać jakoś innaczej, może z pastą, sosem pomidorowym ? a jakiej firmy w rosole proponujesz? z tych "lepszych" składowo ?
  • MalyKsiaze
    Jednak teraz aktualnie Pudliszki . Najlepszym rozwiązaniem jest kupno oczyszczonych żołądków wołowych w dużych kawałkach u rzeżnika , pokrojenie ich , następnie wielogodzinne gotowanie ok 4-6h , do lubianej miękkości . W tym problem , wymagają długiego czasu gotowania . Nie mam na to czasu , stąd szukam gotowców o dobrym składzie tj. bez syropu glukozowego i hydrolizatów białka sojowego . Moje ulubione niezabielane w rosole wołowym , dodaję do nich łyżeczkę przecieru pomidor. , muszkat , Imbir mielony , majeranek , słodką paprykę i cayenne ( na jeden słoik ok 0.5 l ) .
  • Króliczę 2016/03/08 11:34
    Czytam 'zwiastuny' komentarzy na głównej i myślę sobie - co jest, jak nieprzyrządzone flaczki mogą mieć skład (w rozumieniu produkcyjnym) - flaczki to flaczki. Otwieram stosowną podstronę, czytam: a tu faktycznie maniana.
  • Tez lubie flaczki ale te raczej sobie odpuszcze. Pudliszki faktycznie sa calkiem calkiem i przy nich zostane. Ewentualnie z czystym sumieniem moge polecic, flaczki wolowe po zamojsku- takie w batonie, tj foli.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę