Comber z królika

Comber z królika waży 280 g. Mięso pozbawione części kości waży 230 g.

  100g na zdjęciu (230 g)
Energia 126 kcal 290 kcal
Białko 22,2 g 51,1 g
Tłuszcz 4,1 g 9,4 g
Węglowodany 0,1 g 0,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Comber z królika kalorie w 100g: 126kcal

Zobacz więcej: sztuka 230g królik comber

Ostatnia aktualizacja: 2013.05.25

Ważenie dodano: 2011.11.28 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Kanwil

Mamy 17 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Wartości ma fajne ale jakoś niespecjalnie mnie kusi, żeby jeść królika :D
  • moja mama nie kupuje mięsa z królika bo przy gotowaniu podobno strasznie śmierdzi :/

    ale skład zachęcający
  • yh... jako że królik był moim pierwszym zwierzątkiem od małego,w życiu bym nie zjadła z jego mięsa oczywiście też nie będę oceniać innych co jedzą
  • Wspaniałe mięso. Ja je marynuję w białym winie z przyprawami dzień lub dwa, potem piekę bez tłuszczu w piekarniku i zapewniam nie śmierdzi. Moje małe niejadki, które z obrzydzeniem potrafią każdy mikrotłuszczyk oddzielać od mięsa na talerzu, to zjadają z największym apetytem. I wiedzą, co jedzą.
  • powiem szczerze,zrobiło mi się niedobrze..
  • Bardzo dobre i delikatne mięsko. Jeśli chodzi o "nietypowe" mięsa to np. rosół z gołębia też jest pyszny, lekki i delikatny.
  • @Dorota oddzielaja mikrotluszczyk? :D ja tak zawsze robilam jak bylam mala, nawet z drobiowej wedliny zawsze "cos bialego" wyskrobalam ;)
  • co to za część królika?:)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2011/11/29 09:55
    @marta: wg wikipedii: "część zwierzęcej półtuszy z części lędźwiowej grzbietu bez nerki, najczęściej ze zwierząt łownych, ale także owiec i królików. Uważany jest za bardzo wartościowy kulinarnie i wykorzystywany do potraw: pieczonych, duszonych i smażonych."

    Pod tym linkiem: http://img177.imageshack.us/img177/9137/krulikdt4.jpg jest zaznaczony wizualnie pod nr 3 (rysunek pochodzi stąd: http://dodatkimasarskiezwm.pl/article/poradnik-poczatkujacego-domowego-masarza)
  • klaudiam 2011/11/29 15:44
    przepyszne mięso
  • Szczurka 2011/11/29 15:46
    Zapewne zjem króliczka na najblizszym obiedzie u Babci. Pyszne mięsko :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/11/29 18:12
    Mięsko było bardzo pyszne ! Przy czym następnym razem muszę je wykorzystać w bardziej szlachetny sposób :) Powyższy kawałek posłużył mi do sporządzenia dwóch zup (krem z brokułów i kalafiorowa z kaszą gryczaną).
  • Jeżeli kupicie od kogoś prywatnie z hodowli królika najlepiej go przemrozić i dopiero wtedy z niego coś robić, inaczej mięso może być twarde i gumowe.
  • Barbarzyństwo :D
  • Śniło mi się chyba wczoraj, że upolowałam (ustrzeliłam) 3 białe śliczne króliki... na mięso oczywiście... czułam się jak morderczyni :]
  • Babskie gadanie królik jest OK! a jeszcze w śmietanie ymmmm mniam
  • Królik pyszny, nie dość że zero węglowodanów, to ile białka! Samo zdrowie, smakuje podobnie do kurczaka a o wiele przychylniejsze wartości odżywcze:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę