Kostka czekolady kokosowo-orzechowej Tiki Taki

Czekolada orzechowo-kokosowa TikiTaki

Kostka czekolady kokosowo-orzechowej Tiki Taki waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 538 kcal 54 kcal
Białko 6,8 g 0,7 g
Tłuszcz 35,0 g 3,5 g
Węglowodany 48,8 g 4,9 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Czekolada orzechowo-kokosowa TikiTaki kalorie w 100g: 538kcal

Zobacz więcej: sztuka 10g czekolada kostka kokosowa orzechowa

Ostatnia aktualizacja: 2013.06.28

Ważenie dodano: 2011.11.27 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: czekolada 65 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny, emulgatory: lecytyna sojowa, E476; aromat), cukier, tłuszcz roślinny, orzechy arachidowe 8,1 %, mleko w proszku odtłuszczone, wiórki kokosowe 3,5 %. Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne. Zawartość kakao min. 43 %
Producent: Wawel S.A.

Mamy 33 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • mam wstręd do tych czekoladek jak i do kasztanków i malagii po tym jak była nagonka na tą firmę bo znaleziono zamiast nadzienia żywe robaki TFU!
  • Oj, uwielbiam! Szczególnie w formie pojedynczych czekoladek, smakują trochę jak masło orzechowe. Niestety mają chyba ponad 100 kcal:-( no ale jak mam day off, mogę sobie pozwolić.
  • wstręd. :o
  • Lubię ale wole Malagę albo białego Michałka
  • Tylko michałki moja miłość!
  • @epileptyk: prawie w ogóle nie jem sklepowych słodyczy, jedynie gorzką czekoladę kupuję, żeby wykorzystać ją do wypieków. Zainteresowana robakami, o których piszesz (mam fobię molową w żywności), znalazłam na youtube film z tymi cukierkami. Masakra! Nie tknę cukierka czekoladowego zanim go nie przełąmię najpierw.
    I jeszcze, pisze się: wstręt.
  • robaczek, zawsze trochę więcej białka.
  • Agata racja robale mają całą masę białka :) Ale smakowite nie sa.


    I o jaką reklamę wam chodzi? Na reklamie widać robale ?
  • Ametysta 2011/11/28 21:11
    I chcecie robaki to na yputube widziałam film z robalami w roli głównej. Robale były w czekoaldzie z Wedel http://www.youtube.com/watch?v=FmVgDSEuTLU&feature=related
  • Ametysta 2011/11/28 21:12
    A i widziałam film z robakami z cukierków. To nie był TikiTaki ani Michałki tylko Michaszki a to inna firma
  • nowe nadzienie :| straszne sa te filmiki obok o ludzkich pasozytach... Masakra z takim paskudztwem zyc :|
    w sumie czekolad wedla i tak raczej nie kupuje, bo sa moim zdaniem duzo gorsze niz milka :P Tak na marginesie to teraz w Tesco na wage ich cukierki sprzedaja, michalki, malagi tiki-taki...
  • Haruka przecież Michałki i Tiki-taki to nie Wedel tylko Wawel :P
  • Ech z tymi robakami przesadzacie, to niekoniecznie wina producenta, do każdej czekolady potrafią się dostać, zależy jak długo i w jakich warunkach jest przechowywana ;/ Ja kiedyś spotkałam je w Merci, biszkoptach i galaretkach z mieszko, ale trzeba przyznać - potem przez długi czas nie ma się ochoty na żadne słodycza :D
  • Błagam, nie piszcie o takich rzeczach - to obrzydza, a akurat czekolada jest do tego, żeby człowieka pocieszać :D
    Nie lubię takich czekolad, preferuję zwykłe mleczne bądź nadziewane orzechami. Jeszcze tylko chodzi za mną smak stracciatella z firmy shogetten (czy jakoś tak) ale nigdzie jej nie mogę znaleźć. No i kawowa, szczególnie z merci :D
  • @Emilie pisalam to odnosnie czekolady z filmiku :P
    @Drugsx w tesco sa te shogatteny i w T&J ;) kawowa merci ozesz kupic w "wersji tabliczkowej" :D
  • haruka w Storktoce i Carefourze też sprzedają na wagę te cukierki a w Delikatesach Centrum mozecie kupić czekolade Biały Michałek
  • Ja pierdzielę jak oni tą czekoladę z filmu przechowywali, że w niej tyle robali? W żołądku zdechłego psa? =_=
  • Obrzydziliście mi całą tą firmę, nie zdarzyło mi się nigdy nic takiego, może dlatego, że kupuję Solidarność i Goplanę, więc ominęły mnie robale...
  • Goplana jest super, bo robi bezglutenowe rzeczy. Wcześniej zazwyczaj kupowałam Lindt, ale teraz nie mogę, więc pozastała mi tylko ona i też jest bardzo dobra.
    Mi nigdy się nie trafiły robale i mam nadzieję, że tak zostanie :)
  • Gabriela 2011/11/29 17:31
    Wszystkim, którzy chcą się dowiedzieć, skąd wzięły się robaki w czekoladkach, polecam krótki artykuł: http://studente.pl/artykuly/4299/Czekoladki-z-nadzieniem-robakowym/
    Jak widać nieproszeni goście nie znaleźli się tam z powodu złego przechowywania słodyczy. :)
  • @Gabriela: po części masz rację. Robaki w czekoladkach, o których pisze @epileptyk to najpewniej są o te, o których czytamy w polecanym przez Ciebie artykule.
    Niemniej te na filmiku, który poleca @Ametysta to już raczej mole spożywcze, a raczej ich larwy. Specyficzna pajęczynka, którą pozostawiają... Nic mi tak apetytu nie odbiera!
    Mogę się mylić oczywiście. Dla pewności jednak czekoladę przechowuję w lodówce, a sypkie spożywcze produkty w szczelnych słoikach.
  • Oj, widzę że użytkownicy portalu potrafią doskonale obrzydzić jedzenie ;). O, a ja w ramach odskoczni od diety (dla tych którzy się odchudzają) zamiast czekolady polecam desery. Dzisiaj kupiłam przepyszny o smaku kawowym i rozpłynęłam się od jednej łyżeczki. Jeszcze na dole ma sos rumowo-karmelowy. Cały deser (ok. 200 kcal) to jednak dłuższa przyjemność niż 4 kostki czekolady. Swoją drogą nawet nie wiedziałam, że jest tyle jogurtów o obniżonej zawartości kcal (chociaż producent nic o tym nie wspomina). Wprawdzie białka w tym tyle co kot napłakał (1.5 grama na 100 brzmi jak żart), ale raz na jakiś czas w ramach zasłodzenia się - czemu nie?
  • @Elza - możesz bardziej przybliżyć ten deser? Firma? :)
  • Bakoma Satino Gold. To chyba jakaś nowość, bo pierwszy raz w sklepie widziałam. Ma kawowy smak (mogę zaryzykować stwierdzając, że intensywny, ale wiadomo - kwestia gustu), jest dość lekki, trochę puszysty. Była jeszcze wersja czekoladowa. Dawno czegoś tak dobrego nie jadłam. Nie jestem fanką pudingów (takie waniliowe, zwykle z pseudo-śmietaną na górze, mają dla mnie dziwny smak), ten deser całe szczęście go nie przypomina.
  • @Elza - dziękuję bardzo, będę mieć na uwadze. Uwielbiam kawowy smak więc zapewne przypadnie mi do gustu :)
  • ludzie ogarnijcie się, to nie wina firmy tylko zbyt długiego przechowywania czekolady, być może w nieodpowiednich warunkach. Pewnie była już dawno po terminie ważności. I robaki mogą wylęgnąć się w każdej czekoladzie z Wedla, Wawelu, Goplany, etc..
  • @Alicja: mole nie mają swojej ulubionej firmy, to fakt. Niemniej mogą się radośnie rozmnażać w produktach pełnowartoścowych, niekoniecznie przeterminowanych.
    Przekonuje mnie nieo wypowiedź przedstawiciela firmy Wawel, że lepiej wyrzucić partię "zakażonego" larwami produktu, niż stosować preparaty chemiczne do ich wcześniejszego zwalczania.
    Gdybym była jednak stałym konsumentem czekoladek Tiki Taki, to miałabym zawsze stracha przed pierwszym kęsem...
  • Myszatek 2011/12/01 12:39
    Mkliki (mole spożywcze) tworzą też takie małe pajęczynki, więc stosunkowo łatwo się zorientować, że coś jest nie tak z czekoladą (zresztą czekolada to najmniejszy problem, bardziej lubią ryż, mąki, i niektóre przyprawy).
    Nie demonizujmy, to nie jest wina producenta. Teraz jest prawdziwa epidemia tego dziadostwa i właściwie nie da się tego skutecznie zwalczyć. Mogły też wleźć do czekoladek w sklepie albo w naszym własnym domu.
  • Mnie się coś takiego zdarzyło baardzo dawno, chyba 10 lat temu. Nie pamiętam już co to była za czekolada, ale wiem, że leżała długo i po otwarciu napotkałam robale. Nie mówię, że było to przyjemne, ale po prostu czekoladę wyrzuciłam i tyle. Nie zaprzestałam kupowania czekolady i nie pisałam skarg do producenta ;]
  • Moja mama ją bardzo lubi. Nie jest zła. O wiele lepsza od kasztanków ale wiele brakuje jej do Malagi :D
  • A ja nie lubię właśnie Malagi ,jest okropna , lubię tą i kasztanki ,a Malaga mi totalnie nie podchodzi.Ta czekolada jest zdecydowanie warta tej zawartości kalorii;).Jest pyszna.
  • Natalie77 2012/11/18 19:56
    Kocham ten smak ! Ale dośc sporo kalorii :(
  • Zobaczyłam ten film z robakami. Już nigdy nie tknę tej czekoladki :///

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę