Bułka z sezamem do hamburgera

Bułki do hamburgerów

Bułka z sezamem do hamburgera waży 55 g.

  100g na zdjęciu (55 g)
Energia 286 kcal 157 kcal
Białko 10,3 g 5,7 g
Tłuszcz 4,5 g 2,5 g
Węglowodany 51,0 g 28,1 g
Błonnik b.d. -

Bułki do hamburgerów kalorie w 100g: 286kcal

Zobacz więcej: sztuka bułka 55g sezam do hamburgera z sezamem

Ostatnia aktualizacja: 2020.07.13

Ważenie dodano: 2011.11.26 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, woda, cukier, drożdże piekarskie, olej jadalny (rzepakowy), ziarno sezamu, sól spożywcza, glukoza, emulgatory: E 482, E 471, E 472 e, zagęstnik E 412, substancja przeciwzbrylająca E 526, mąka sojowa, środek przetwarzający mąkę E 300, E 920.
Producent: Lantmannen Unibake Poland Sp. z o.o.
Marka: Skoga

Mamy 22 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • jak byłam dzieckiem to lubiłam te buły... w sumie chyba bardziej lubiłam te do hot dog'ów ale w smaku były chyba podobne wiec ciasto te samo. samo zło :p

    ma pani bardzo ładne dłonie :)
  • czemu niby samo zło ??wartości jak normalna bułka np.kajzerka
  • Ania1105 2011/11/26 20:55
    ale ile 'e' itp.
  • Filemonkowa 2011/11/26 21:12
    Ilość kalorii ujdzie, ale skład "piękny". ;D
  • "zło" - ogolnie chodziło mi o te wszystkie związki E.
  • Kurde uwielbiam tą bułkę :P Kalorycznie nie jest źle, wcisnąć tam surówę, jakieś chude mięsko + sos na bazie jogurtu... ;> Oczywiście zdrowiej z własną bułką, ale ta ma w sobie 'to coś' (zapewne 'to coś' jest w E :D)
  • e tam, raz na jakiś czas można.. w końcu wszystko jest dla ludzi ;p
  • tez myśle, że raz na jakiś czas ujdzie :)
  • Oczekuję na wypowiedź i opowieści "haruki" odnośnie tego produktu. Myślę, że ze wszystkich komentujących ona jest najbardziej rzeczowa, jej historie mnie urzekają i fascynują.
  • Ania1105 2011/11/27 12:04
    wiecie co? najgorsze w tych bułkach jest jedno - w ogóle nie sycą! po podgrzaniu można z niej zrobić malutką kuleczkę. owszem, jest smaczna, ale nie czuję, że ją jem. już wolałabym zwykłą pszenną z pierkani obsypaną sezamem.
  • Pisałam o tym przy okazji hamburgera z budki. Spójrzcie, jaki piękny skład ma bułka hamburgerowa z Kwestii Smaku:
    mąka 54%
    mleko 29%
    masło 6%
    cukier 5%
    jajko 4%
    sól 1%
    drożdże 0,7%
    sezam 0,3%
    Z przepisu wychodzi 25 bułek o wadze 55g - raz pieczesz i masz bułki na miesiąc, o ile ktoś chciałby je jeść codziennie. Zawsze zresztą można się z kimś podzielić:). Ja je mrożę i wyjmuję kiedy mamy ochotę.

    Te zrobiłam zgodnie z przepisem (wyszło chyba 17 sztuk o wadze 85 g)
    http://imageshack.us/photo/my-images/713/p1470100.jpg/
  • @ Doroto piękne te bułki! musze kiedyś zrobic :)
  • I'm fine 2011/11/27 21:08
    Nie lubię takiego "watowatego" pieczywa, i to nawet nie ze względów zdrowotnych, tylko mi nie smakuje. Nie lubię kanapek z Subwaya, chociaż niby można tam skomponować w miarę zdrowego fastfooda- ale ta watowata buła wszystko psuje. Kanapki z Freshpointa dużo bardziej mi smakują, bo dają tam prawdziwą bułkę, taką z chrupiącą skórką, jak z normalnej piekarni.
    Zawsze wybierając między normalnym pieczywem, a takim jak to zważone dzisiaj, wybiorę takie normalne.
  • @up
    Ta "watowatość" to kwestia czegoś co się nazywa Chorleywood bread process, a można poczytać o tym tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Chorleywood_Bread_Process
  • No po prostu lubię te bułki i już :) Też pcham w nie "na zdrowo" - warzywa, własny sos i burger z indyka, albo chudej wołowiny, ALE ta buła to jest to, co czyni hamburgera hamburgerem :D
  • @Szyszenka: Niby człowiek to wie, ale po przeczytaniu artykułu otwierają się oczy.
    Pojawiają się tu często głosy, że w dobie wypełnionych półek sklepowych, gdzie wszystko jest, nie ma sensu robić jedzenia samemu w domu. I, że wszystko jest dla ludzi...
    No nie wiem, czy ten chleb też...
  • Zawsze kiedy mam okazje jesc taka bulke mam wrazenie ze sa jakies takie niedopieczone, miekkie, zawilgocone :P Jakos mi to nie podchodzi, ale ogolnie zycze smacznego :)
  • Ja własnie uwielbiam pieczywo niedopieczone, zwilgocone taka gline. :D Kocham.
  • @Justina
    Ja tak samo! :D

    Nie jem hamburgerów w barach typu fast food, ponieważ nie smakuje mi ich mięso. Wolę zrobić sobie takiego sama. Daję mięso z kurczaka i do tego jakieś warzywa lub jedynie warzywa bez kotleta- taka wersja "niskokaloryczna" (choć bułka sama w sobie trochę kalorii ma).
  • aya______ 2017/10/30 01:33
    Jakie to smutne patrzec na 0,0g błonnika w produkcie takim jak pieczywo..boli w oczy :
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/10/30 08:35
    @aya______ sądzę, że jest to ważenie sprzed kilku ładnych lat. Z tego co mi wiadomo stary system nie dawał możliwości ustawienia opcji brak danych (b.d). Na logikę, w takiej bułce powinna być choć niewielka ilość błonnika, głównie ze względu na sezam i mąkę pszenną.
    Ustawiam przy błonniku "brak danych".
  • Kuba lat 15 2020/07/10 21:43
    Moje ulubione bułki. Dawno ich nie jadłem.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę