Chleb Pro Body

Kromka wysokobiałkowego, niskowęglowodanowego chleba Pro Body waży 35 g.

  100g na zdjęciu (35 g)
Energia 285 kcal 100 kcal
Białko 21,4 g 7,5 g
Tłuszcz 16,8 g 5,9 g
Węglowodany 6,1 g 2,1 g
Błonnik 11,8 g 4,1 g

Chleb Pro Body kalorie w 100g: 285kcal

Zobacz więcej: chleb kromka 35g pro body wysokobiałkowy niskowęglowodanowy

Ostatnia aktualizacja: 2016.11.30

Ważenie dodano: 2012.04.30 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, białko pszenne, mąka sojowa, siemię lniane, śruta sojowa, nasiona słonecznika, siemię lniane żółte, pełnoziarnista mąka orkiszowa sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne, drożdże, suszony zakwas z pełnego ziarna orkiszu, sól jodowana, ekstrakt słodu jęczmiennego, przyprawy.

Mamy 103 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/04/30 21:38
    Dzisiaj prezentuję Wam nowy produkt dostępny na rynku, o którym sama dowiedziałam się całkiem niedawno od jednego z moich pacjentów.
    Chleb ten prawdopodobnie ma być dostępy na terenie całego kraju. Być może są wśród Was osoby, które miały okazję już go spróbować ? Jakie są Wasze wrażenia smakowe ?
  • wygląda bardzo zachęcająco :)
    niestety nie widziałam go jeszcze nigdzie.
  • iDorotka 2012/04/30 23:01
    Ojej, wygląda na całkiem ciekawy produkt. Nareszcie coś nowego. Jeszcze nie widziałam, ale będę wypatrywać!
  • katarzyna 2012/04/30 23:17
    fantastyczny, zdecydowany smak,duża ilość rozmaitych ziaren, bardzo długo zachowuje świeżość i wilgotną, jednolitą strukturę, doskonały do sporządzania kanapek ,nie przełamuje się i nie rozwarstwia, smakuje zarówno z dodatkami jak i samodzielnie, pośród tego typu produktów w tej chwili mój niepodważalny numer jeden, gorąco polecam i życzę smacznego :-)
  • Pojawił sie własnie u nas ten chlebek. Kupiłam i posmakowałam. Smak wyraźny przez dużą ilość wszelkich ziaren. Czy smaczny? Na pewno coś innego, mnie nie powalił, wolę smak razowca ale ze względu na niską zawartość węgli będę kupowała choć cena ciut wysoka (u mnie 6 zł za mały bocheneczek)Ogólnie polecam, szczególnie dla dbających i linię ;)
  • A gdzie można dostać ten chleb we Wrocławiu?
  • smaczny:) choć podczas krojenia trochę się rozwalał. niestety trochę kosztuje- u mnie 6,70 zł na bochenek.
  • U mnie malutki bohenek kosztował 3,60 zł. Smak ma zupełnie inny niż reszta chlebów razowych. Jest bardzo ciężki jak na swoje niewielkie rozmiary. Ja kupuję go w piekarni o nazwie Piekarenka. Jest tam o tyle wygodnie, że ekspedientka ma maszynę do krojenia chleba i można kupić chleb krojony lub nie.
  • [komentarz usunięty ] - tutaj rozmawiamy o chlebie a nie o kaloriach w serniku. Maciej
  • nataliappp 2012/05/01 12:48
    Pani Izabelo, gdzie taki chlebek można kupić w Koszalinie?
  • A czy w Warszawie ktoś już go widział?
  • W Dzierżoniowskim Kauflandzie (łudzę się że zagląda tu ktoś z mojego terenu ;P) jest, nie w samym sklepie, tylko w piekarni na terenie budynku. W każdym razie schodzi, bo co zapytam to już nie ma :P
  • ktoś w bialymstoku widział? chetnie bym sprobowala.
  • Czy ktoś wie gdzie można kupić ten chlebek w Warszawie?
  • Pani Izo zgaduję że Pani chlebek dostała w Koszalinie. Gdzie konkretnie????
  • Wygląda zachęcająco, owszem, ale tłuszczu to też trochę zawiera... to zapewne z powodu tych ziarenek... :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/02 11:48
    katarzyna: "fantastyczny, zdecydowany smak,duża ilość rozmaitych ziaren, bardzo długo zachowuje świeżość i wilgotną, jednolitą strukturę, doskonały do sporządzania kanapek ,nie przełamuje się i nie rozwarstwia, smakuje zarówno z dodatkami jak i samodzielnie" Świetnie ujęłaś to w swoim opisie. Też tak myślę. Od czasu do czasu zakupię go dla odmiany w naszym menu. Za często spożywany mógłby się szybko znudzić, a ponadto niewiele jest osób, które powinny ograniczać węglowodany złożone w swoim zwyczajowym żywieniu (podstawowe źródło energii), jak również dostarczać zwiększoną ilość białka roślinnego.
    @Chloa: "smaczny:) choć podczas krojenia trochę się rozwalał." Następnym razem poproś o pokrojenie maszynowe przez Panią ekspedientkę.
    "niestety trochę kosztuje- u mnie 6,70 zł na bochenek." A jaka była masa Twojego chlebka ? Ja płaciłam 4,50. Niestety, zapomniałam zważyć - ale po przeliczeniu ilości kromek byłoby to 250 g. Rzeczywiście, w porównaniu do wielu różnych chlebków (równie smacznych, przy czym bez tych specjalnych właściwości) wychodzi dosyć drogo.
    @nataliappp: "Pani Izabelo, gdzie taki chlebek można kupić w Koszalinie?"
    @Aga: "Pani Izo zgaduję że Pani chlebek dostała w Koszalinie. Gdzie konkretnie????"
    Chleb ten można zakupić w Koszalinie w następujących sklepach:
    - Sikorskiego 4 K
    - Zakole 17
    - Bosmańska 9 D
  • Piekę identyczny na żytnim zakwasie :) Dokładnie taki sam a la blok wieloziarnisty. Pycha!
  • Czy ktoś wie może gdzie można kupić ten chleb w Szczecinie? Albo chociaż w jakiejś sieci piekarni/hipermarketów?
  • wow! 6g węgli na 00g? to faktycznie malutko jak na chleb!!! Gdzie można w szczecinie taki zakupić????
  • na 100g*
  • "Za często spożywany mógłby się szybko znudzić, a ponadto niewiele jest osób, które powinny ograniczać węglowodany złożone w swoim zwyczajowym żywieniu (podstawowe źródło energii), jak również dostarczać zwiększoną ilość białka roślinnego."

    P.Izabelo a dlaczego powinny ograniczać? bo ja ostatnio dość sporo jem razowego pieczywa, takiego z duża iloscia ziaren i nie wiem czy to aby dobrze? 4, 5 kromek w ciagu dnia to za duzo? (fakt nie jem za to zbyt duzo soi, ciecierzycy, makaronu) tylko wlasnie razowy chleb..
  • [komentarz usunięty] - na ilewazy.pl nie używamy wulgaryzmów. Maciej.
  • Ja jadłam! :)
    Bardzo... delikatny.
    Ja jadłam taki jakby... sześciokątny, dużo ziaren, delikatny, lekko wilgotny. Naprawdę pyszny.
  • Rodzynek 2012/05/13 18:42
    Witam

    Chlebek super smakuje i działa.Całkiem inny w smaku niż podobne testowane na mnie.Nawet mąż mi podjada ;)Znajoma co ma cukrzyce robiła test i naprawde nie podnosi cukru jak typowy chleb więc nie tylko dla ludzi na diecie.
    Też zastanawiały mnie kalorie ale ziarenka maja sporu tłuszczu i taką zalete ze nie są do końca trawione
    U mnie we Wrocławiu chleb kupuje w piekarni Furtak.Ale często wracając po pracy
    juz go niema-chyba z uwagi na cene jest go kilka sztuk lub nie zawsze dostarczają.

    Polecam
  • bardzo smaczny, bardzo mały, bardzo drogi;/ u mnie (Poznań) 7,99;/
  • Ewa, a gdzie w Poznaniu kupujesz? :)
  • Tak, w każym Furtaku chyba jest. I chwała im za to!
  • Pro body poleciła mi znajoma- technolog życienia. Wczoraj go nabyłam. Świetna sprawa- wyrazisty smak, zwarta struktura, b. smaczny! Bochenek waży 300g. Po pokrojeniu przez ekspedientkę wyszło 11 kromek. W Kaliszu (wielkopolska) można go dostać w markecie Tęczka. Cena: 4.99PLN!
    Chleb poleca przetrzymywać się w papierowej torbie, nie w foliowym worku. Dobrze przechowywany smak i miękkość ma zachowywać aż do czterech dni! :D
  • U nas w piekarni sie pojawił koszt 7,9zł z bochenek ale się skusiłam. Nistety smak niespecjalny, wiem że wiecej go nie kupię.
  • karolcia 2012/06/08 10:23
    Ja kupuje ten chlebek w piekarni Zawada. Jezeli ktos jest z Tomaszowa lub okolic to tam go zmajdzie. Moj chlebek jest w formie walca, wiec kromeczki sa okragle. Bochenek starcza mi na tydzien. Wreszcie znalazlam moje idealne pieczywo ;)
  • W Poznaniu można kupic w piekarni "Liczbanscy" przy pl. Bernardyńskim - cena 5 zł
  • Grażyna 2012/06/22 09:26
    Chlebek naprawdę pierwsza klasa,pychotka wczoraj kupiłam dziś go brak w piekari ale jutro zapoluję polecam.
  • Pani Izabelo, mam jedno pytanie.
    Chleb ten w porównaniu do innego pieczywa zawiera bardzo mało węglowodanów i dużo białka. Jednak ma sporo tłuszczy. Będąc na diecie niskokalorycznej, dla figury typu gruszka lepiej jesc chleb z taka ilością tłuszczu czy wybierać zwykłego razowca?

    Dziękuję
  • Chleb jest super, już go jem od 2 miesięcy. w gliwicach kosztuje 8zl i można go kupić w piekarni u shmita
  • Zakupiłam ten chleb wczoraj we Wrocławiu w piekarni Jul-ka. Ale niestety Pani twierdzi że dostają go tylko raz w tygodniu. Nie ma reguły jaki to dzień tygodnia.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/07/29 18:46
    Jednym z ważniejszych elementów prawidłowego odżywiania się, jest urozmaicenie. Tę zasadę należy mieć na uwadze zarówno w trakcie diety redukującej, jak również przez całe swoje życie. Dlatego optymalnym rozwiązaniem będzie spożywanie w ramach urozmaicenia zarówno "zwykłego razowca", jak i powyższego Pro Body.
  • patrząc tak teraz na skład stwierdzam, że zupełnym przypadkiem prawie identyczny (poza błonnikiem jabłkowym i śrutą sojową, i mąką żytnią zamiast orkiszową) chleb piecze się właśnie w moim piekarniku. nawet wygląda podobnie po przekrojeniu :)
  • mmaggdaa 2012/07/29 20:07
    rigby, podaj przepis :)
  • napisałam długaśny komentarz z przepisem, ale chyba się nie dodał (?) w każdym razie, mój przepis jest mocno "na oko" i pewnie ma więcej węgli (nie wiem, ile tutaj użyto mąki), ale mam nadzieję że się przyda. wychodzi sporo ciasta, na dwie keksówki:

    najpierw robię rozczyn: do szklanki ciepłej wody dodaję zakwas i szklankę mąki żytniej razowej. mieszam i zostawiam pod przykryciem na ok. 10 h. po tym czasie dodaję 3 szkl. ciepłej wody, 3 szkl. mąki (lub więcej, choć ciasto ma prawo być trochę rzadkie), pół kostki drożdży, płaską łyżkę soli. do tego wrzucam około 100 g otrąb pszennych, kilka łyżek zarodków pszennych i otrąb owsianych, po pół szklanki siemienia lnianego, nasion słonecznika, pestek z dyni oraz sezamu, łyżkę oliwy. piekarnik nastawiam na 160-170*C, gdy jest już nagrzany wyłączam i wkładam do niego chleb na ok. 25 min (do wyrośnięcia). po tym czasie znów nastawiam piekarnik na 160* i piekę godzinę.

    jeżeli ktoś nie ma zakwasu to niestety nie wiem jak go zrobić, ja dostałam już gotowy. jeżeli ktoś ma, to warto przed włożeniem ciasta do piekarnika odjąć łyżkę, włożyć do słoiczka, wstawić do lodówki na tydzień i voila - mamy zakwas na następny chlebek.
  • BABUSZKA 2012/08/18 09:23
    U mnie w Łodzi w Piekarence czasami jest chlebek Pro body mi bardzo smakuje,ale cena powala z nóg chlebek zaledwie 25 deko kosztuje 3,80zł.Ale polecam smakowo super a zdrowotnie? nie wiem booo nie kupuje go częśto tylko od czasu do czasu ze względu na walory smakowe,
  • mmaggdaa 2012/08/18 13:49
    BABUSZKA - to u Ciebie 15,20 za kg wychodzi.
    ja u mnie za 22 zł za kilogram kupowałam !
  • Odkryłam to cudo jakiś czas temu w sieci Społem u siebie w mieście. Kosztuje on tutaj 5,29 zł za 380 g, ale jestem w stanie zapłacić tyle przez wgląd na jego skład i cudowny, świeży smak.
  • Dla mnie chelb jest super ;)
    idealny na kolacje choc ma troche duzo kcal jak na kromke

    u mnie za maly bochenek (na 5 kromek + przylepki) kosztuje 3,60zł

    smak ma cudowny-tak powienien smakowac cheb z ziarnami-wilgotny, cieżki, wyrazisty :D

    polecam
  • U mnie ten chlebek jest w kilku piekarniach. Tylko bohenek wygląda jak grzybek, vel.kołodziej ;) więc kromki mniejsze. UWIELBIAM !!!! ;)
  • Witam, gdzie można nabyć ten chleb w Gdańsku?
  • Dostępny w sieci piekarni Bagietka :) Bodajże 7 złotych za bochenek
  • @Eva O ja właśnie kupiłam w Szczecinie w piekarni Bagietka (na Kościuszki) :) Tylko w wersji okrągłej za 7zł.
    Dobry. Smakuje jak te chlebki z ziarnami.
  • Już wcinałam ten chlebek, jest genialny w smaku. A we wrocławiu można kupić go na Hugona Kołątaja.
  • Niedawno pojawił się na moim sklepie osiedlowym i mam zamiar go wypróbować :) Ma on niby mieć mniej węglowodanów, ale chleb z siemienia lnianego jest pod tym względem lepszy - nie zawiera przede wszystkim mąki.
  • @neutrino : Gdzie kupiłaś w Poznaniu? ;)
  • kapeluszkaa 2012/10/12 18:15
    Ja go jem cały czas odkąd wyszedł, jest cudowny :) Mega smaczny i odżywczy, o wiele lepszy od każdego innego chleba :)
  • We Wrocławiu u Furtaka koło Eureki na Kołłątaja jest prawie zawsze ale można też zamówić u pań i odkłqadają i mam zawsze świerzy chlebek. Kosztuje 7,50 kominek
  • a w Olsztynie ktos gdzies go widział?
  • Może zna ktoś dystrybutora tego chleba? Nigdzie w Gdańsku nie mogę go znaleźć, a tak zapytałbym.
  • Znalazłem informacje. Dla tych, którzy szukają chleba w swojej miejscowości radzę wejść na stronę chlebprobody.pl
  • w Bytomiu do kupienia jest w sklepie ze zdrowa zywnoscia na Webera ale kosztuje az 8,5;/ a nie uwazacie, ze ma za duzo tluszczu?? w smaku nie tyle wilgotny co tlusty moim zdaniem;/ smarowidla odpadaja, bo kanapka wyjdzie bardzo kaloryczna. Polecam raczej jako dodatek - np do kielbasek, zup itp na tzw. przegryzke. Ciekawe urozmaicenie ale cudow nie ma. Mimo wszystko bardzo kaloryczny, bardziej od zwyklego chleba. Nie ma nic za darmo;)
  • BABUSZKA 2012/11/05 18:34
    tak ten chlebek jest wyśmienity,ale nie myślałam,że takie duze zainteresowanie będzie na forum tym chlebkiem wszystkim zainteresowanym proponuje wpisac gdy szukaja gdzie kupic /chlebek pro body.i nazwe swego miasta/Życzę smacznego
  • Czy to normalne, że chleb zaledwie po zaledwie jednym dniu w siatce zaczyna 'kwitnąć' [tzn. pokrywa się takim szarawym meszkiem]? Zdarzyło mi się pare razy zapomnieć przełożyć go w kawałek szmatki albo papierową torbę i zaobserwowałam coś takiego. Odkroiłam kawałek z 'nakwitem' i następną kromkę już spożyłam uznając ją za zjadliwą.

    Bardzo proszę o zaspokojenie mojej ciekawości. ^^
  • Ten chleb można kupić w piekarni "Buczek" ;) a co do kwitnięcia, to szczerze mówiąc chyba lepiej, kiedy "kwitnie" szybciej, bo to znaczy, że zawiera mniej konserwantów. Ja bym się nie przejmowała, chociaż mój zakwitł dopiero po kilku dniach (ok 6-7).
  • Podobny chlebek mozna kupic u Wenty ale nazywa sie Bikini ;-)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/11/16 21:17
    @Maja: "Podobny chlebek mozna kupic u Wenty ale nazywa sie Bikini" No proszę, jaka marketingowa nazwa ;) skierowana w szczególności do kobietek :)
  • W Łodzi ten chleb jest w sklepach "Piekarenka". Lubię go czasem zjeść i przynajmniej ma skład na opakowaniu, a o standardowym chlebie ze sklepu nie do końca wiem, czy jest brązowy od słodu, czy od mąki pełnoziarnistej ;)
  • BABUSZKA 2012/11/17 12:31
    chlebek ,,kwitnie'' tzn zachodzi pleśnia bo jest wilgotny,najlepiech wlozyć do lodowki w płuciennej ściereczce,dlużej zachowa świeżość/to wiem z innych porad/pozdrawiam i zyczę smacznego
  • A moge prosic o sprawdzenie ile kalorii ma kromka tego chlebka z Wenty " Bikini" ;-) Z gory dziekuje. pozdrawiam
  • Jaki ten chleb jest przepyszny. Szkoda tylko, że drogi. Tym nie mniej jest warty każdej wydanej złotówki. Jest fantastyczny.
  • W Warszawie ten chleb można kupić w piekarni koło P;acu Wilsona. Kosztuje koło 4zł.
    P.S Chleb świetny dla diety redukcyjnej, ale uważam, że jedząc go najlepiej nie smarować już tłuszczem, bo sam w sobie ma już tego tłuszczu sporo. Co prawda niby roślinnego, ale to zawsze tłuszcz - jego nadmiar zawsze się odłoży. Polecem ten chlebek z serkiem wiejskim lub dobrą chudą szyneczką i warzywkami - naprawde jest smaczny :)
  • Pani Izabelo, czy składniki w stylu tej śruty, błonnika jabłkowego lub słodu jęczmiennego są zdrowe/neutralne? ;) Powszechnie wiadomo, że najlepiej wybierać produkty z jak najkrótszym składem, w moim pieczywie jest to mąka, woda, olej, sól, cukier i drożdże. Tu, ze względu na specyficzne właściwości odżywcze, skład jest nieco dłuższy, ale czy zdrowy, czy nie warto jeść go tylko dlatego, że ma w sobie mnóstwo białka i mógłby być pod tym względem odpowiedni dla osób trenujących siłowo, czyli np. dla mnie? ;)
  • Chlebek jest smakowo extra w porownaniu do chlebkow ciemnych.Nezeli ktos lubi ziarna to napewno spodoba mu sie chleb PRO BODY.Ja szukalam dlugo idealnego dla mnie poeczywa.I wreszcie znalazlam zupelnie przez przypadek.Inne ciemne chleby powodowaly u mnie uczucie kwasnosci w ustach,ten jest super.Dodam ze moj organizm nie toleruje jasnego pieczywa.Chleb PRO BODY daje mi energie,sprawia uczucie zjedzenia czegos lekkiego,nie powoduje wzdec .Generalnie polecam osobom luboacym zdrowo sie odzywiac.

    PRO BODY- samo zdrowie
  • Jestem z Ełku i już te pieczywo "Pro body" dotarło i tutaj. Dziś zjadłam dwie kromki tego z chleba z piersią z kurczaka i kilkoma plasterkami pomidora. Bardzo smaczne ale niestety po godzinie dostałam zgagi...Czy to możliwe że od tego chleba? Dodam że wcześniej już jadłam pierś z kurczaka w sałatce z owocami i makaronem i nic mi nie było...zatem sama sobie odpowiedziałam na zadanie przeze mnie pytanie...szkoda bo było bardzo smaczne.
  • *dodam że wcześniej pierś została przeze mnie ugrillowana. Bez dodatku tłuszczu
  • Bardzo możliwe, bo to pieczywo wysokobiałkowe, jeszcze pierś to same białko, więc pewnie trochę tego za dużo. Ja bym wzięła chudą wędlinę lub mniej piersi po prostu.
  • Hej, kupiłam chlebek dzisiaj. Jestem smakoszem wszelkich "razowców" z ziarenkami, ale ten rzeczywiście bardzo dobry. Jak ktoś lubuje się w białym pieczywie, to fakt może mu nie podchodzić. Znalazłam stronkę, bo jest na papierowej "metce" na chlebku:
    http://chlebprobody.pl/o_probody i można wyszukać wszystkie piekarnie i cukiernie w polsce które go sprzedają.
    Mam tylko nadzieję, że indeks glikemiczny jest rzeczywisty jak również zawartość białka i węglowodanów. Jeśli producent nie kłamie to produkt wg mnie jest mega zdrowy i pyszny! :)
  • Ludzie to zjedzą nawet przysłowiową kupe w ładnym papierku. Czy wy nie widzicie tego składu? Białko pszeniczne (nie pszenne), soja czyli to czego należy unikać jak ognia.
  • Produkty oparte na białkach pszenicznych, poza niską ceną i dużą zawartością glutaminianu, nie posiadają już żadnej innej korzystnej cechy. Spowodowane jest to faktem że, białka pszeniczne są ubogie w aminokwasy egzogenne, przede wszystkim w lizynę, dalej w tryptofan i metionine, jak również posiadają małe zawartości aminokwasów bcaa*5, takich jak : leucyna i walina.
    Ponad to źle oczyszczone z węglowodanów wzdęciogennych białka pszeniczne zawarte w produkcie, mogą być przyczyną nieprzyjemnych sensacji w układzie trawiennym, kłopotliwych zarówno dla otoczenia jak i dla samego osobnika spożywającego tak niskiej jakości produkt.
    Kolejnym faktem przemawiającym na niekorzyść produktów zawierających białka pszeniczne, jest możliwość niewłaściwego oczyszczenia wspomnianego białka z glikoprotein zwanych alergenami, które u wrażliwych ludzi mogą wywołać reakcję alergiczne o różnym stopniu nasilenia.
  • kiedyś zastanawiałam się nad kupnem, ale tego nie zrobiłam, a soję bardzo lubię.
    @TheArt: w dzisiejszych czasach, to nawet powietrze nie jest zdrowe ;D
  • Justyna_el 2013/04/12 10:48
    Pyszny i pełen ziaren... świetny zamiennik zwykłego pieczywa :)
  • U mnie jest w Almie i piekarni "u Dziadka". Mi bardzo smakuje ze względu na swoją wilgotność i ziarna na skórce.
  • pyszny, idealny dla cukrzyków (po godzinie od zjedzenia mam taki cukier jakbym chleba nie zjadła) :), sycący, nie kruszy sie, po 3-4 dniach nadal tak świeży jak pierwszego dnia. W Szczecinie od wt do pt w sieci piekarni Bagietka, cena 7 zł. Polecam
  • Ten chleb jest PYSZNY!!!!
    Niestety najbliższa piekarnia gdzie go mają znajduje się 35 km ode mnie, a cena chleba 7,50.
    Ostatnio się tam wybrałam rowerem.. ale ile można wstawać o godzinie czwartej żeby dostać chlebek :P
  • gosiczka 2013/05/22 10:48
    Chlebek jest pyszny można jeść nawet samego...to z nim dbam o linię!
    Kupuję go w piekarni w Poznaniu na Ul.Głogowskiej
    POLECAM
  • W Białymstoku kupuję Pro Body w piekarni pod Społem na Wygodzie. [komentarz edytowany. Maciej]
  • Uwielbiam go:) Polecam!
  • PRO-BODY z tego co wiem i czytałem nie wskazane są ziarna w tak dużej ilości
    PIECZYWO DLA ZDROWIA
    ja od jakiegoś czasu stosuje IG DLA DIABETYKÓW TAK SIE NAZYWA
    i co najważniejsze bez dodadku cukru jak większość
    wiem ze robi go piekarnia KRZOSEK z PIASECZNA A KTO WIECEJ ..................najlepiej zadzwonic do nichi zapytac gdzie mają sklepy na warszawie ,
  • w Warszawie mozna kupic go w Putce
  • W suwałkach zdzierają kase 20zl za kg .
  • Kupuję nałogowo od ładnych paru m-c :) uwielbiam :) super mi służy na redukcji :)
  • u mnie w Piotrze i Pawle bochenek 400-450gram bo już nie pamiętam kosztuje 4,50zł. Dobry ale wkurza mnie,że sprzedają tylko krojony :) ja lubie sama sobie pokroić :P jest wtedy chrupiący a tak jak zawiniety w tym worku to taka guma :P ja to wgl wolę pieczywo czerstwe, już takie prawie suche jak dla konia :D hihihih
    ps. KarolaK ile takich kawałeczków na redukcji wcinasz?
  • Beatrycze 2014/02/03 15:45
    W Warszawie kupilam ten chlebek w Almie - niestety nie pamiętam ile kosztował. Chleb jest bardzo treściwy o wyraźnym smaku. Mi osobiście bardzo smakował.
  • Patrycja17 2014/04/08 15:07
    Chlebek jest pyszny! U mnie w piekarni można go kupować na wagę (kromki) i jest to bardzo wygodne.
  • Mniam, jest pyszny *.* Jadłam dziś 2 kromki z twarożkiem i plasterkami rzodkiewki na drugie śniadanie.
  • http://chlebprobody.pl/o_probody
    w Krakowie kupicie w każdej piekarni "Buczka"
  • Od poniedzialku piekarnia HERT na terenie dolnego slaska ma w sprzedazy chleb proBody cena niespelna 5 zl za 350g,polecam
  • Grzesiekkk 2014/09/06 14:47
    W Niepołomicach dostaniecie w sklepie WARZYWNY OGRÓD na ulicy Grunwaldzkiej. Chleb dość smaczny, duży plus za skład i low carb.
  • Jaro131313 2015/05/26 12:35
    W Krakowie dostępny również za cenę 3.99 zł/300g w Auchan ! :)
  • Dziki Kwiat 2016/02/10 17:00
    Szukałam w swojej okolicy, mieszkam 70km od Gorzowa Wlkp. i nie znalazłam. W Gorzowie w Piekarni M&M Szarych Szeregów 3A oraz Piekarnia Szypiórkowski Kos. Gdyńskich 63, cena ok.6 zł. Do kupienia też jest online na:
    https://www.frisco.pl/pid,81559/n,putka-chleb-probody/stn,product
    http://www.zdrowyzakatek.pl/chleb-probody-300g,3,948,948
    Chlebek idealny na dietę redukcyjną. Jestem na diecie niskowęglowodanowej i gdyby nie ten chlebek, śliniłabym się na widok pieczywa. A tak mam ciasteczko i mogę jeść ciasteczko ;D. Polecam każdemu chlebek i dietę.
  • Bobishi Cantorre2 2016/02/19 21:54
    TheArt: masz rację, lepiej zjeść BigMaca!
  • @TheArt: Nie wiem czy skład pieczywa zmienił się na przestrzeni lat, ale ja nie widzę w nim żadnego białka pszenicznego, a jedynie pszenne, mąkę i śrutę sojową, a także mąkę z pełnego przemiału pszenicy orkisz i zakwas pochodzący z jej pełnego przemiału, siemię lniane, nasiona słonecznika, sezam, błonnik jabłkowy i otręby pszenne.
    Nie widzę powodu dlaczego zdrowy człowiek miałby unikać soi, wystarczy kierować się zdrowym rozsądkiem i umiarem, ale to dotyczy wszystkiego co trafia do naszego żołądka.
  • czym rozni sie białko pszeniczne a pszenne @tołdi ?bo nie wiem ...
  • Ktoś widział w jakiejś sieciówce lub na terenie trójmiasta?
  • Zajrzałem na stronę producenta i znalazłem. Ale czy jest coś podobnego w jakiejś sieciówce?
  • @Tati co prawda nie w trójmieście, ale spotkałam się z nim w Auchan i Stokrotce.
  • Czyli Auchan lub piekarnia partnerska w moim wypadku. Nie jest źle ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę