Bułki do Hot Dogów Maxi

Bułka do Hot Doga Maxi waży 60 g.

  100g na zdjęciu (60 g)
Energia 278 kcal 167 kcal
Białko 8,5 g 5,1 g
Tłuszcz 5,1 g 3,1 g
Węglowodany 49,5 g 29,7 g
Błonnik b.d. -

Bułki do Hot Dogów Maxi kalorie w 100g: 278kcal

Zobacz więcej: bułka hotdog 60g maxi sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2017.05.15

Ważenie dodano: 2014.07.13 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, woda, cukier, drożdże piekarskie, olej jadalny (rzepakowy), sól spożywcza, glukoza, regulator kwasowości E 262ii, emulgatory: E482, E471, E472e, substancja zagęszczająca E412, mąka sojowa, środki do przetwarzania mąki E300, E920.
Informacje: Zawiera alergeny: pszenicę i soję. Może zawierać śladowe ilości nasion sezamu.
Producent: Lantmannen Unibake
Marka: Skoga

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Nigdy nie przepadałam za tymi bułami i jak dla mnie nijak pasują do parówek. Najlepsze hot dogi to takie zrobione samemu, kupić bułkę może być nawet razowa czy wieloziarnista + dobrej jakości parówka i voila! :)
  • Sharianka 2014/07/13 22:05
    A ja mam ochotę dodać połówkę takiej bułki do owsianki... *.*
  • Ja z kolei uważam że ta bułka jest idealna do hot-dogów. Jest słodkawa i idealnie pasuje do parówki, najlepiej wysokiej jakości i warzyw :)
  • słodkawe buły smakują nawet z masłem, wędlinką i sałatą... ojojoj, bo się rozmarzę... zło ;)
  • Jadłam i dla mnie też za słodkie do parówek. Wolę samą parówkę albo te bułki z dziurą jak na stacjach.
  • elkonrado 2017/05/14 12:11
    paskudztwo naszpikowane chemią , syntetycznymi wysoko przetworzonymi tłuszczami (wiele rodzajów) , octem, solą i innymi związkami sodu , w sumie najgorszym z możliwych cukrem -glukozą o indeksie glikemicznym 100 - Jedzenie takich "bułeczek" prowadzi do nadciśnienia, otyłości, otłuszczenia wątroby, cukrzycy, złego samopoczucia, obniżenia inteligencji , śmierdzącego potu, wahań nastrojów i napadów wilczego apetytu , zaburzenia poczucia łaknienia. Sposobem na wywołanie pozytywnego efektu po zjedzeniu są oszustwa biochemiczne konkretnie połączenie błyskawicznego działania glukozy ( jak narkotyk - bo to nie jest nawet zwykły rafinowany cukier , a prostsza cząsteczka szybko się wchłaniająca i zaburzająca samoregulację organizmu), glukozy ze stymulatorami receptorów nerwowych, w tym smakowych poprzez użycie związków kwasu octowego, askorbinowego i sodu oraz różnych syntetycznych oraz "naturalnych" ale rafinowanych i filtrowanych chemicznie tłuszczów, to "podkręca" receptory smakowe, ale powoduje też na dłuższą metę "dziury w mózgu" tj. poczucie zagubienia, rozkojarzenie etc. . Sprzedawanie takich produktów bez wyraźnego ostrzeżenia o ich szkodliwym działaniu na zdrowie powinno być zabronione. No ale jakoś nikomu się nie opłacało dotąd takich badań robić... dziwne... czy tak bardzo straciliśmy instynkt przetrwania ? O.K. Hot dog ... czemu nie, może nie codziennie - ale warto spojrzeć na każdy detal w jego składnikach, szczególnie w bułce i sosach. nie jesteśmy Niemcami ani Anglikami by jadać takie chemiczne wynalazki, gorsze od najśmielszych wyobrażeń Claude'a Zidi, reżysera "Skrzydełko czy nóżka" z genialnym Louis'em de Funes - bliżej nam do kuchni francuskiej, więc jak ktoś ma ochotę na taką bułkę to niech pomyśli o polskiej tradycji gotowania w najlepszym wydaniu, a nie niemieckich lipnych wynalazkach, które nawet nie zasługują na słowo substytut.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/05/15 07:31
    @elkonrado mi również żal jest polskiej tradycji kulinarnej. Mało kto wie jaką potęgą kulinarną byliśmy przed wojnami światowymi, owoce morza i szafran - to w polskiej kuchni była norma. Polecam świetną książkę "Historia polskiego smaku" Łozińska Maja, Łoziński Jan, otwiera oczy na to, co tracimy lub straciliśmy już bezpowrotnie.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę