Plaster gotowanej piersi z indyka Bianka

Pierś gotowana z indyka Bianka

Plaster gotowanej wędliny drobiowej z połączonych kawałków grubo rozdrobnionych mięs waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 74 kcal 11 kcal
Białko 13,0 g 2,0 g
Tłuszcz 1,1 g 0,2 g
Węglowodany 2,2 g 0,3 g
Błonnik b.d. -

Pierś gotowana z indyka Bianka kalorie w 100g: 74kcal

Zobacz więcej: plaster gotowana wędlina drobiowa pierś indyk bianka 15g

Ostatnia aktualizacja: 2016.05.11

Ważenie dodano: 2016.05.09 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mięso z piersi indyka 53,6%, woda, skrobia, substancje zagęszczające: E407a, karagen, stabilizatory: E451, E452, cytryniany sodu, maltodekstryna, glukoza, błonnik pszenny, wzmacniacz smaku: E621, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, sól, ekstrakty drożdżowe, tłuszcz palmowy, aromaty, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Informacje: Produkt może zawierać gluten. Produkt może zawierać: soję, jaja, mleko, seler, gorczycę. Zawiera wodę dodaną.
Producent: Eldrob S.A.
Marka: Indykpol

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Jaki długi skład i mało mięska ;(
  • No, no aż 54% mięsa żenada kto to w ogóle kupuje. Teraz gdy czytanie etykiet stało się bardzo modne, ten produkt pewnie szybko zniknie ze sklepowych półek.
  • I smakuje wstrętnie.
  • Dzięki wam młodym nadchodzi kres takiej " pseudo niby żywności " Erzacom mówmy stanowcze NIE ! .
    Nie kupujemy ich ! .
  • Mogli jeszcze koszenili dosypać, co by miało ładniejszy różowy odcień ;)

    A tak na serio, przerażające jest, że w cywilizowanym świecie można takie coś legalnie sprzedawać jako produkt spożywczy, i to w dodatku pod nazwą "pierś z indyka"; prawie połowa składu to woda, chemia i zagęszczacze. To ma chyba jeszcze gorszy skład niż parówki. Próbować nawet nie mam zamiaru, jak mnie najdzie ochota na indyka, to kupię normalny kawałek mięsa, po swojemu doprawię i podsmażę/ upiekę, pokroję w plasterki i mam na kanapkę.
  • Ja myślę, że ludzie kupują taki paczkowany szajs, bo zakupy robią najczęściej w marketach, gdzie się spieszą i ciężko jest im ustać 10 min. w kolejce do stanowiska mięsnego z nieco lepszymi gatunkowo wędlinami. O zajściu do osiedlowego rzeźnika z dobrą renomą nie wspomnę, bo to w ogóle nie po drodze, strata czasu, albo już zamknięte. Zwyczajnie wygodniej jest im capnąć paczuszkę z lodówki i heja! To, że pasają potem swoje dzieciaki i siebie podobnym ustrojstwem o składnie przybliżonym bardziej do podrzędnego Domestos'a to już nie ważne. Liczy się komfort. Ot historyja cała. Tragedia...
  • Króliczę 2016/05/11 22:15
    [cytat]
    "Ja myślę, że ludzie kupują taki paczkowany szajs, bo zakupy robią najczęściej w marketach, gdzie się spieszą i ciężko jest im ustać 10 min. w kolejce do stanowiska mięsnego z nieco lepszymi gatunkowo wędlinami."

    Wędliny na stoisku mięsnym cechuje - delikatnie mówiąc - "umiarkowanie dobra jakość". Myślę, że porównywalna do ww "paczkowanego szajsu" - zależy od oferty danego sklepu.
  • Króliczę- owszem, dlatego też zaznaczyłem, że "nieco lepszymi gatunkowo", ale zgadzam się z Tobą co do oferty danego stoiska/marketu. Szczyt marzeń to to nie jest, ale w sumie pewność co do wyrobu możemy mieć jedynie przy kleceniu wędlin na własną rękę, a to już wyższa szkoła pilotażu przynajmniej dla większości przeciętnych Kowalskich. Pozdrawiam!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę