Porcja potrawki z żołądków w sosie śmietanowym

Potrawka z żołądków w sosie śmietanowym

Porcja potrawki z żołądków w sosie śmietanowym waży 250 g.

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 52 kcal 130 kcal
Białko 6,7 g 16,8 g
Tłuszcz 1,1 g 2,8 g
Węglowodany 3,7 g 9,3 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Potrawka z żołądków w sosie śmietanowym kalorie w 100g: 52kcal

Zobacz więcej: porcja potrawka żołądki sos śmietanowy 250g

Ostatnia aktualizacja: 2016.04.15

Ważenie dodano: 2016.04.13 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, żołądki z kurczaka 24,5%, mąka pszenna, śmietana z mleka 2,3% (śmietanka, stabilizatory: skrobia, mączka chleba świętojańskiego, guma guar), przyprawy (przyprawy naturalne, cukier, sól, warzywa suszone, aromat, glukoza, ekstrakt drożdżowy), skrobia kukurydziana modyfikowana, marchew, pietruszka, cebula suszona.
Informacje: Zawiera: gluten, mleko. Produkt może zawierać seler, soję, gorczycę i jaja.
Producent: Rolnik Sp. z o.o.

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Wyglądają smacznie... Pani Izabelo, jakie jest Wasze zdanie odnośnie walorów smakowych powyższego dania?
  • chyba musi byc pyszne [mniejsza o skład], gdzie kupione ? w jakiej cenie ?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/04/13 18:17
    @olkaaaa: Przykro mi, nie odpowiem na to pytanie, ponieważ nie próbowaliśmy tego wyrobu.
    @MalyKsiaze: Produkt kupiłam w Tesco. Koszt: około 5 zł / 510 g.
  • Hmm skład nie najlepszy choć nadal białko przeważa nad węglowodanami . Od czasu do czasu w plenerze pod namiotem nie zaszkodzi . W domu zdecydowanie domowe żołądki w curry mojej mamy :-) .
    Do takich żołądków kasza gryczana i można dalej kilometrami wędrować lasami , dolinami , górami itp itd .
  • Czemu państwo tego nie spróbowali. Wyrzucacie jedzenie? A jest tyle osób które nie ma co jeść. Skandal.,,
  • @Agataskate ten temat był już poruszany....
  • Agataskate a jak by zjedli to ktoś nie był by głody? Wytłumacz mi jak to działa?

    Czy zawartość całego słoika została wlana do miski? Jeśli tak to fajna wartość kaloryczna.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2016/04/13 20:14
    @Agataskate: Nasze stanowisko w tej sprawie jest wyjaśnione bardzo dokładnie w komentarzach pod tym linkiem: http://www.ilewazy.pl/co-jak-i-dlaczego-wazymy i tam możesz podzielić się swoją opinią. W tym miejscu proszę o komentowanie zważonego produktu. Komentarze nie na temat będą usuwane.
  • athanasejoja12 2016/04/13 21:15
    Alina - to jest 250 g czyli połowa słoiczka :) fajne danie dla 2 osób + woreczek kaszy i mamy pyyycha obiados :)
  • nie wiem czemu, ale to danie jakoś mnie obrzydza, już samym wyglądem...
  • Znając polskie standardy danie w smaku jest zapewne ze względu na małą ilość przypraw mdłe w smaku dlatego na pewno solidnie doprawiłbym cayenne , muszkatem , imbirem i kurkumą , Oczywiście sosem sojowym również . Po dodaniu kurkumy nabierze bardziej ładnej żółtej barwy :-).
  • Można by również przyprawić curry .
  • Justy_na 2016/04/14 20:36
    @ Alina55
    Nawet w przypadku gdyby to było pół słoika to cały słoik = 260kcal a przecież na obiad to to i tak jest malutko :O Chyba, że jest na głodowej diecie :D
  • Albo solą i dużą ilością czarnego pieprzu i czosnku.
    Może bym i tego spróbowała, ale takie dania "w sosie" ze słoika mają dla mnie zbyt klejowatą konsystencję. Pewnie to przez te nagminne dodatki skrobi.
  • Króliczę 2016/04/14 23:33
    @ljon:
    Zakładając, że jest to "mdłe" - może właśnie po to, aby sobie taką potrawę doprawić *wedle uznania* - nie każdy/nie w każdej chwili ma ochotę na przyprawy indyjsko-orientalne; producent woli nie doprawić, dając kupującemu możliwość dopasowania zawartości słoiczka do siebie, niż nie trafić zestawem przypraw w gusta większości konsumentów.
  • Króliczę
    Ok można też tak sądzić , lecz w Polsce kupując danie gotowe które producent określa jako pikantne wcale takowym nie jest . Wyjątkiem z którym ostatnio miałem do czynienia to musztarda z ciętym chili znanej firmy , lecz to nie danie :-( . Polacy w większości nie potrafią posługiwać się aromatycznymi przyprawami i stronią od ostrego :-( . Tylko sól pieprz i majeranek czasami cynamon ale tylko do słodkiego , do mięsa już nie . Rodacy poszerzajcie swoje smakowe horyzonty ! .
  • Króliczę 2016/04/15 09:12
    W pewnym zakresie się z Tobą zgadzam, ljon, ale widzisz - każdy ma inny "próg odczuwania pikantności" ;)
    ...co za tym idzie, jeden - jak ja - lubi potrawę [jedynie] "z pazurkiem", a inny lubi, kiedy mu wypala błonę śluzową jamy ustnej (kilka razy bowiem miałam nieprzyjemność trafić na dania/przekąski, po których czułam się, jak po zjedzeniu udrożniacza do rur i popiciu wrzątkiem).
  • Króliczę
    W tym rzecz że wielu Polaków nie ma w ogóle żadnego progu odczuwania pikantności . Dominuje u nich słodki , słony i kwaśny , ostry nie istnieje ! .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę