Porcja flaków wołowych po zamojsku

Flaki wołowe po zamojsku

Porcja flaków wołowych po zamojsku waży 250 g.

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 45 kcal 113 kcal
Białko 5,2 g 13,0 g
Tłuszcz 1,3 g 3,3 g
Węglowodany 2,9 g 7,3 g
Błonnik b.d. -

Flaki wołowe po zamojsku kalorie w 100g: 45kcal

Zobacz więcej: porcja 250g flaki wołowe po zamojsku

Ostatnia aktualizacja: 2014.03.23

Ważenie dodano: 2014.03.22 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, żołądki wołowe 36%, warzywa [cebula, seler, pietruszka, marchew], koncentrat pomidorowy 1,6%, mąka pszenna, rosół z kury [maltodekstryna, sól, cukier, tłuszcz roślinny, warzywa, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, aromat, wzmacniacze smaku (5'-rybonukleotydy disodowe), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], przyprawa w płynie [woda, sól, hydrolizat białka sojowego, cukier, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), wzmacniacze smaku (5'-rybonukleotydy disodowe); aromaty], skrobia modyfikowana, sól, olej rzepakowy, przyprawy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), czosnek. Zawiera: gluten, pszenicę, soję, seler.
Producent: HJH Polska S.A.
Marka: Pudliszki

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Kiedy byłam dzieckiem przechodziłam obok tzw "flaczków" szerokim łukiem, kojarzyły mi się z czymś tłustym i oślizgłym :D Teraz je po prostu uwielbiam, do tego są bogatym źródłem białka, szczególnie w wersji "w rosole" Dodaje sobie do nich jakieś warzywka i zioła - pyszne :)
  • ola..ola 2014/03/23 08:36
    Czy porcja to znaczy 1/2 słoika?
    Pozdrawiam
  • uwielbiam flaczki,odkąd dowiedziałam sie ze maja tak malo kcal wcinam je raz w tygodniu ;)
  • Fuj. Wstretne odpady zwierzęce. Lepiej nie jesc nic takiego. Zwierzę to nasz przyjaciel a nie posiłek. Lepiej jesc warzywa, owoce, soję a nie cos przez co mu zginąć zwierzę
  • @Agataskate Dobra, rozumiem, że nie jesz produktów zwierzęcych i nazywasz siebie tzw. weganinem. Też od jakiegoś czasu ich unikam, ale żeby od razu się awanturować w tej sprawie? Może źle odebrałam twój komentarz, ale wygląda to tak jak byś próbowała wszystkich przekonać do weganizmu, i jako osoba wyznająca te zasady czuła się gorsza. A co do flaczków, to kiedyś bardzo lubiłam ;)
  • @Agataskate popieram całym serduchem.
    @czarnulkaxp awanturować? wyraziła swoje zdanie.
    Nigdy nie lubiłam flaków, a odkąd cala rodzina (już wieki temu) przeszła na wegetarianizm, też bardzo je "hejtujemy" :P
  • Agataske śmiem twierdzić prowokuje tutaj. Każdy tłuszcz, węglowodany to złoooo, mięso to złoooo. Wszystkie to zło bo powoduje cukrzycę i otyłość :)
    A flaczków nie lubię, przypominają mi koszmar dziecństwa, gdyż u mnie w domu wszyscy się nimi zajadali. A że flaczki z założenia nie są zbyt aromatyczne, stąd taki skład z dodatkami glutaminianów i innych wzmacniaczy
  • Gryzipiórka__ 2014/03/23 10:33
    A ja flaki uwielbiam, chociaż też odkąd dorosłam. Wartości odżywcze mnie pozytywnie zaskoczyły, muszę przyznać. Chociaż domowe z pewnością są o wiele smaczniejsze i mamy większy wpływ na smak, który w tym przypadku jest akurat kluczowy.
    A co do wypowiedzi niektórych osób, tak samo, nie zauważyłam jeszcze, aby jako pierwsze zostały one skrytykowane za niespożywanie produktów zwierzęcych, wręcz przeciwnie, to one pierwsze wyrażają się niepochlebnie na temat zwyczajów żywieniowych osób, które spożywają mięso etc. KOCHAM MIĘSO :).
    Pozdrawiam.
  • Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i napisać co myśli ;)
  • Jasne, pod każdą podtrawą/produktem mięsnym nawracać ludzi na wegetarianizm... bardzo elegancko.
  • specialonee 2014/03/23 17:09
    @Agataskate Jem tygodniowo okolo 1,2kg piersi z kurczaka + 1kg wołowiny i czuję się świetnie 1,2kg piersi to około 3 podwónych piersi czyli 3 kurczaki , obliczyłem że w ciagu roku uśmiercam około 52 kurczaków !!!! kurczaki [*]
  • @cuckoo - równie elegancko, jak przy każdym produkcie sojowym "najeżdżać" na wegetarian :)

    Proszę Was, skończcie wreszcie te idiotyczne wege-niewege kłótnie, bo to jest już po prostu irytujące. Żadnej strony nie przekona, żadnej nie zmieni. Kto będzie chciał, poczyta sobie o tym w necie na stronach poświęconych wegetarianizmowi czy diecie mięsnej.

    Może Adminisratorzy ilewazy.pl zainterweniowaliby jakoś?


    Co do samego ważenia - ja akurat reprezentuję wege, więc o smaku się nie wypowiem. Ale generalnie od wszelkich flaków odsuwa mnie ich zapach, nie sądzę, by z tymi było inaczej ;)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/03/23 19:20
    Proszę o komentowanie zważonego produktu. Wszystko co nie dotyczy ważenia będzie od tego momentu usuwane.

    To jest absurdalne, żeby praktycznie pod każdym ważeniem mięsa lub produktów wegetariańskich/wegańskich powtarzać te same schematy. Jeśli ktoś nie je mięsa to jego sprawa, ale to nie miejsce na nawracanie innych na dietę bezmięsną. I w drugą stronę, jeśli uwielbiasz mięso, to Twoja osobista kwestia, a to nie jest miejsce do chwalenia się tym.

    Zasady komentowania produktów są wyraźnie zdefiniowane i widoczne przy każdym polu z komentarzami. Przytoczę je ponownie, dla tych, którzy nie widzieli: "Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność." Bardzo proszę o trzymanie się tych zasad albo powstrzymanie się od komentowania.
  • Flaki lubie - przez chwile w dzieciństwie miałam watpliwości bo inne dziei nie lubiły :). Wigóle to uwielbiam rozcierać językiem te kosmki jelitowe szczególnie jeśli flaki nie są wygotowane tak bardzo bardzo mocno :) - tak wiem okropna jestem :) Ostatnio w sklepie je widziałam surowe i tak sie zastanawaiąłam czy umiała bym zrobić :) Przymusowy wegeterianizm od 3 tygodni mi za diabła nie służy - w tym momencie nawet się zastanawiam czy takie surowe były by jadalne :)

    Co nie zmienia faktu że tych ze słoika jakoś nie bardzo - nie widzę akurat tej potrawy w sensownej produkcji masowej ...

    [komentarz edytowany. Usunięte fragmenty nie na temat. Maciej.]

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę