Seler naciowy

Łodyga selera naciowego waży 50 g. Łodyga pozbawiona części niejadalnych waży 45 g.

  100g na zdjęciu (45 g)
Energia 13 kcal 6 kcal
Białko 1,0 g 0,5 g
Tłuszcz 0,2 g 0,1 g
Węglowodany 3,6 g 1,6 g
Błonnik 1,8 g 0,8 g

Seler naciowy kalorie w 100g: 13kcal

Zobacz więcej: sztuka 60g łodyga seler naciowy

Ostatnia aktualizacja: 2014.07.27

Ważenie dodano: 2010.05.09 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • dziekuje :-)
  • super! dzięki, szukałam tego kiedyś i nie było, ale już jest:) seler to dość istotny składnik mojej diety, tym bardziej się cieszę!
  • Ile waży Porcja sałatki z selerem naciowym, jabłkiem i orzechami - zobacz wagę w różnych jednostkach, zdjęcie i wartości odżywcze 2011/03/18 16:15
    [...] 2 łodygi selera naciowego 1 małe jabłko 5 małych włoskich orzechów 2 łyżki jogurtu naturalnego [...]
  • Co w tym jest niejadalne? Chciałabym kupić, ale nie wiem co z tym począć ;)
  • Nataliaaa 2012/05/15 18:39
    super! studiuję dietetykę i własnie układam tygodniowy jadłospis dla pacjentki. sałatka w sam raz na drugie śniadanie. dziękujęęęęęęę! uwielbiam tą stronę!
  • @Beata: koncowki poobcinaj, a reszte umyj i zjedz :) niektorzy 'obieraja' lodygi, pozbywajac sie tych nitek - jesli nigdy nie jadlas selera naciowego, to te wlokna moga Ci przeszkadzac z gryzieniu, wiec sie ich pozbadz lub po prostu pokroj w plasterki :)
  • @beat: dziękuję za odpowiedź :)
  • *Bet, przepraszam :)
  • Nemulek1997 2013/02/25 21:13
    Ja tam nic nie obieram, biorę cały seler naciowy i po kolei wsuwam :)
    POLECAM sok z selera naciowego (80%) marchewki (20%) i kawałka imbiru rano na czczo najlepiej. Na świeżo jest rewelacyjny, jak już trochę postoi to się robi mętny i paskudny w smaku...
  • moje śniadanie od miesiąca :
    3 łodygi selera, pół jabłka , dojrzały banan, garść szpinaku, garść natki pietruszki,pół szklanki soku pomarańczowego krótkoterminowego. Ludzie , jakiego to daje kopa :)))
  • Elena, bo to same węglowodany, to chyba normalne, że dają kopa.
  • A może ktoś podzieli się swoim pomysłem na wykorzystanie selera naciowego "na ciepło"? Jadam go bardzo często - w surówkach, czasem ląduje w zupie albo jako podstawa do maczania w czymkolwiek. A mam ochotę na jakieś inne zastosowanie (koktajle mnie nie interesują), chętnie poczytałabym o waszych pomysłach
  • Seler naciowy używa się do orginalnego, włoskiego spagetti
  • Celera można na ciepło podsmażyć z piersią z kurczaka, imbirem i ostrymi papryczkami.
    Zupy też można robić

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę