Frankfurterka wieprzowa

Frankfurterka wieprzowa waży

  100g na zdjęciu (30 g)
Energia 269 kcal 81 kcal
Białko 13,0 g 3,9 g
Tłuszcz 24,0 g 7,2 g
Węglowodany 0,3 g 0,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Frankfurterka wieprzowa kalorie w 100g: 269kcal

Zobacz więcej:

Ostatnia aktualizacja: 2016.08.22

Ważenie dodano: 2012.01.27 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • madzia666 2012/01/28 10:01
    Bardzo lubię frankfuterki. Dziękuje za zważenie:)
  • kasienka 2012/01/28 11:34
    czekałam na te ważenie już sporo czasu:) Co niedziele rano się tym zajadam i byłam ogromnie ciekawa ile pochłaniam kalorii. Ale jak widać nie ma czym się martwić
  • Wydawało mi się, że będzie dużo więcej kalorii :)
  • Kalorii może nie tak dużo, ale jakby nie patrzeć to sam tłuszcz!
  • Lubiee. ; )
  • wystarczy spojrzec zeby wiedzie, ze tam kupa tluszczu :P
  • Kalorie to nie wszystko... W takiej kiełbasce (jeśli można to tak nazwać) jest sporo szkodliwych dla organizmów tłuszy, masa cholesterolu LDL i wiele innych...
  • nie wygląda smacznie..
  • Zależy od punktu widzenia. Czasem wydaje mi się, że większość tutaj widzi w jedzeniu tylko kalorie, zatem nic dziwnego, że nie wygląda smacznie. W końcu niektóre biedaczki muszą przez taką kiełbaskę zrobić tysiąc brzuszków...
  • no wlasnie - zalezy od punktu widzenia, dla mnie tluste mieso nie jest smaczne, a wszystko w czym czuc smalec paskudne ;) Na mojej liscie smacznych smieci do jedzenie nie ma wiec miejsca dla takiej kielby :P
    A tak pozatym robienie tysiaca brzuszkow naraz mija sie z celem - ani wiele kcal sie nie spali ani miesa nie wyrzezbi ;]
  • Dziękuję za zważenie. Nie jest tak źle z tymi kaloriami o ile nie zje się za dużo sztuk :P Może taka kiełbaska nie jest zdrowa, ale smaczna, od czasu do czasu nikomu przecież nie zaszkodzi.
  • komcia - sorry ale dla mnie 80 kcal to tyle co nic, więc na pewno nie taki jest mój punkt widzenia. mówiąc, że nie wygląda smacznie miałam na myśli, wizualną kwestię..
  • Dla mnie wizualnie rowniez wyglada nieapetycznie, jak surowe mieso, blee.
    Podobnie jak Haruka nie lubie tlustego smaku. W dziecinstwie zjadlam raz ugotowana skorke od kurczaka i mimo ze bylo to parenascie lat temu OBRZYDZENIE do tego typu rzeczy pozostalo mi na zawsze.
    Poza tym w jakims polskim filmie,chyba CZAS SURFEROW porownuja obciety palec do FRANKFUTERKI, dlatego mowie NIEEEE!!!
  • a ja słyszałam, że surowe mięso nie jest bardzo tuczące, organizm musi sporo spożytkować energii, żeby je strawić, ale nie wiem, czy to prawda... uwielbiam frankfrterki, ciekawa jestem składu, czy dużo dodaje się "polepszaczy"? wydają mi się one mniej oszukane niż pół-mięsne wędliny z litrem wody i niewiadomo czeko jeszcze w środku...
  • @milenka: nawet jeśli masz rację w kwestii trawienia surowego mięsa, to raczej nie dotyczy to tej kiełbaski, bo nie sądzę, żeby ktoś ją jadł na surowo.
    Nie ma chyba sensu przekonywać nikogo do jedzenia, czegoś na co nie ma ochoty, choćby to było najzdrowsze na świecie.
    Ludzie, szczególnie bardzo młodzi, "jedzą oczami", zatem wystarczy wyprodukować byle produkt o atrakcyjnym wyglądzie i znajdą się chętni, żeby go kupić i się nim zajadać.
    Dla mnie ta kiełbaska wygląda apetycznie i chętnie bym ją zjadła. I nijak palca obciętego mi nie przypomina. Wyobraźnią widać nie grzeszę :)
  • A ja wlaśnie zjadłam taką kielbaske przed chwilą. Jadłam wcześniej frankfurterki, ale innego rodzaju. I powiem wam, że niezbyt mi smakowało i raczej już takiej więcej nie zjem ;P
    Dorota - ja zjadłam na surowo xD
  • @Alicja: może zwykle jadasz frankfuterki parzone i dlatego bardziej Ci smakowały.
    Ja na przykład, uwielbiam tatara i sushi, gdzie używa się surowego mięsa wołowego czy ryby, a jakoś nie pomyślałam, żeby taką kiełbaskę zjeść bez podgrzania i nie pozbyć się nadmiaru tłuszczu, który na surowo pewnie ma smak smalcu z kostki.
  • Ale ja uwielbiam surowe mięso! :D I nie tylko tatara czy sushi, ale lubię też surową wołowinę - na szczęście zwykle się powstrzymuję, bo to niebezpieczne.. Ale właśnie - ta kiełbaska była dość tłusta i wyczuwało się smalec. To wiele psuło. Ale tez ogólnie smakowo mi nie podpadło i cieszy mnie to - zawsze mniej do podgryzania xD
  • kalorycznie wychodzi nieźle, myślałam, ze będzie gorzej ;) nie zmienia to jednak faktu, że to syf, na kóry pozwalam sobie od czasu do czasu ^^
  • czy rajbrotki z bacówki mozna zaliczyc do takich frankfuretek?
  • Frankwurterki z Biedronki są absolutnie genialne, potrafię zjeść na raz całą paczkę. I szczerze, to myślałam że mają więcej kalorii
  • Marlenka71 2016/08/21 21:09
    Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak strasznie unikaja tluszczu zwierzecego podczas gdy jedza tonami cukier ktory jest wszedzie i niestety jest 100 razy gorszy od tluszczy,poza tym poczytajcie sklad "zdrowych"olei, jak sie je robi i co z nich zostaje po obrobce,a jeszcze lepiej poczytajcie co dzieje sie z olejami roslinnymi podczas smazenia :) Gwarantuje ze jak sie zaglebicie w temat to na pewno przestaniecie ich uzywac do smazenia :)
  • Bo zyjemy w średniowieczu i wciąż tkwi przekonanie, że tłuszcze zwierzęce są złe, a tłuszcze roslinne są dobre... To od smażenia na olejach roslinnych nierafinowanych choruje się później na miażdżyce, a nie od smażenia na smalcu, co jest zdrowe. W badaniach okazało się, że to przewaga tłuszczów roslinnych powoduje miażdżyce, a nie zwierzęcych;) Polecam zacząć troche logicznie myśleć i czytać ze zrozumieniem - wówczas unikniemy takich błędów żywieniowych.;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę