Szklanka przecieru pomidorowego

Przecier pomidorowy

Szklanka przecieru pomidorowego waży 240 g.

  100g na zdjęciu (240 g)
Energia 25 kcal 60 kcal
Białko 1,2 g 2,9 g
Tłuszcz 0,1 g 0,2 g
Węglowodany 4,5 g 10,8 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Przecier pomidorowy kalorie w 100g: 25kcal

Zobacz więcej: 240g szklanka przecier pomidorowy

Ostatnia aktualizacja: 2018.08.31

Ważenie dodano: 2010.10.18 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Producent: Valfrutta

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • często dodaję taki do makaronu i robię taką swoją wersję spaghetti, tylko dodaję do tego smażoną pierś z kurczaka, pycha
  • lepszy jest przecier firmy Primo Gusto, bo gęstszy. Niestety dostępny tylko w kartonikach, a nie w szklanej butelce.
  • a ja robię swój i jest dużo lepszy niz te wszystkie sklepowe mieszadła :)
  • Pani Barbaro lub ktoś kto by mi pomógł- dostałam od brata całą zgrzewke koncentratu pomidorowego- w przepisie na moją ulubioną zupę często pisze- 500gram przecieru [ taki do tej pory kupowałam i używalam] jednak chciałabym zuzyć to co mam w domu czyli koncentrat-tu pytanie- ile gram koncentratu plus wody aby uzyskac 500gram przecieru ?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/28 09:00
    @MalyKsiaze a jaki to jest koncentrat? 30% ekstraktu? Jeśli tak, to pomidor zagęszczony około 6-krotnie.
  • Pani Barbaro tak 30% koncentrat- czyli można prosić jaśniej? ile koncentratu rozcieńczyć z wodą aby uzyskać 500gram przecieru ?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/28 15:23
    @MalyKsiaze to będzie około 80 g koncentratu na 400-420 ml wody.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/31 09:43
    @MalyKsiaze i jak udało się ogarnąć koncentrat na przecier?
  • owszem zrobiłam tak ze dałam 100gram koncentratu i 400gram wody i [reszta przepisu sprawdzonego wielkokrotnie bez zmian]-szczerze>?? wróciłam do gotowych przecierów takich z kartoników... tamte nie wiem do czego zużyje ale na pewno nie do mojej zupki pomidorowej :D
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/31 16:12
    Smak niestety nie ten sam :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę