Szklanka konserwowej zielonej fasolki szparagowej

Fasolka szparagowa zielona konserwowa

Szklanka konserwowej zielonej fasolki szparagowej (ciętej) waży 130 g.

  100g na zdjęciu (130 g)
Energia 27 kcal 35 kcal
Białko 1,2 g 1,6 g
Tłuszcz 0,3 g 0,4 g
Węglowodany 3,6 g 4,7 g
Błonnik 2,3 g 3,0 g

Fasolka szparagowa zielona konserwowa kalorie w 100g: 27kcal

Zobacz więcej: szklanka konserwowa fasolka szparagowa cięta 130g zielona

Ostatnia aktualizacja: 2016.04.14

Ważenie dodano: 2016.04.10 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: fasolka szparagowa zielona, woda, sól.
Informacje: Produkt sterylizowany.
Producent: Bonduelle Polska S.A.

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Dzień dobry. Uwielbiam fasolkę szparagową. Jest ona przeze mnie często spożywana. Jednakże nigdy nie jadłem fasolki konserwowej, a bardziej bazuję na mrożonej, a jak jest taka możliwość, to i na świeżej.

    Przy okazji mam pytanie, czy białko zawarte w takiej fasolce jest białkiem dobrze przyswajalnym, jak np. białko z soi czy ciecierzycy? i jak to jest jeśli chodzi o przyswajalność białka np. z ryżu?

    Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za zważenie :).
  • Taka fasolka zawsze i wszędzie , lecz najlepiej świeża lub mrożona raczej nie konserwowana .
  • Ja też najczęściej używam mrożoną, bardzo dobra jest smażona z czosnkiem na maśle klarowanym i posypana startym serem. Takiej z puszki jeszcze nie jadłam, muszę kiedyś spróbować
  • Preferuje warzywa al'dente a ta fasolka jest jest zbyt rozmiekczona. Kupilam raz i juz wiecej tego nie zrobie.
  • poza sezonem preferuję mrożoną. konserwowa jakoś do mnie nie przemawia,miękka i ma dziwny smak.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/04/14 06:46
    Ja również preferuję świeżą i mrożoną, ale od czasu do czasu gdy zależy mi na zrobieniu ekspresowej sałatki z różnymi dodatkami, to powyższy wariant fasolki również się przydaje :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/04/14 07:03
    @TMMS: "czy białko zawarte w takiej fasolce jest białkiem dobrze przyswajalnym" Aminokwasami ograniczającymi w zielonej fasolce szparagowej są metionina i cysteina (aminokwasy siarkowe). Chcąc uzyskać pełnowartościowe białko, należałoby połączyć fasolkę z surowcami / produktami bogatymi we wspomniane aminokwasy.
    Warto przy tym wszystkim mieć na uwadze, że powyższa zielona fasolka szparagowa zawiera jedynie 1,2 g białka / 100 g.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę