Porcja konserwowej zielonej fasolki szparagowej

Fasolka szparagowa zielona konserwowa

Porcja konserwowej zielonej fasolki szparagowej (ciętej) waży 100 g.

  100g na zdjęciu (100 g)
Energia 27 kcal 27 kcal
Białko 1,2 g 1,2 g
Tłuszcz 0,3 g 0,3 g
Węglowodany 3,6 g 3,6 g
Błonnik 2,3 g 2,3 g

Fasolka szparagowa zielona konserwowa kalorie w 100g: 27kcal

Zobacz więcej: porcja konserwowa zielona fasolka szparagowa cięta 100g

Ostatnia aktualizacja: 2017.08.31

Ważenie dodano: 2016.04.10 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: fasolka szparagowa zielona, woda, sól.
Informacje: Produkt sterylizowany.
Producent: Bonduelle Polska S.A.

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy taka fasolka smakuje tak samo jak świeża ugotowana czy jest zupełnie inna?
  • świeża smaczniejsza :D ani ta ani nawet mrozona to nie to samo!
  • Pyszności :) Świeżą i mrożoną też lubię, ale taką z puszki to mogłabym jeść na kilogramy; zwłaszcza jako zagryzkę do piwa :D
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/08/29 08:36
    @Tvk_91 to ja znowu mogłabym wieszać sobie plakaty na ścianie ze świeżą, zieloną, ugotowaną w wodzie fasolką szparagową. Taką jestem fanką! Dodaję tylko zioła, suszone pomidory i odrobinę fety.
  • Zdecydowanie wolę świeżą , biorę do pracy na śniadanie z zasmażaną tartą bułeczką i polana sosem sojiwym Kikkoman , pycha :-) . Konserwowa jako przegryzka do piwa , hm nie ma co orginalnie i napewno mniej kalorycznie niż preferowany przeze mnie żółty ser
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/08/31 08:18
    @Ijon: Zjadasz na zimno, czy ponownie podgrzewasz ? Ja preferuję fasolkę szparagową świeżą i konsumowaną na ciepło. Na chłodno ewentualnie w sałatce.
  • Ja fasolkę lubię w każdej wersji.
    Konserwowa jako przegryzka do browara jest idealna, lekko słona, chrupiąca i po prostu pyszna :) Ser też uwielbiam, ale przy piwie staram się sięgać raczej po warzywa - zwłaszcza przy jakiejś większej imprezie, następnego dnia organizm jest mi za to wdzięczny ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę