Kasza bulgur

Szklanka kaszy bulgur waży 170g.

  100g na zdjęciu (170 g)
Energia 360 kcal 612 kcal
Białko 12,5 g 21,3 g
Tłuszcz 1,8 g 3,0 g
Węglowodany 69,0 g 117,3 g
Błonnik 8,0 g 13,6 g

Kasza bulgur kalorie w 100g: 360kcal

Zobacz więcej: 170g szklanka kasza bulgur

Ostatnia aktualizacja: 2016.05.28

Ważenie dodano: 2009.09.01 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • kasza jest przepyszna. zagotowałam szklankę tej kaszy i bardzo dużo pochłonęła wody. Jutro robię Tabuleh!:>
  • Też uważam, że jest pyszna. Będzie dzisiaj jako zboże do obiadu :)
  • djustyna 2014/05/18 12:38
    Ubóstwiam. Jestem gotowa powiedzieć, że jest lepsza od jaglanej nawet.
  • zamknieta 2015/03/29 14:58
    U mnie piszę że ma 298 kcal/100 g
  • zamkniętya-a co to za kasza? jaki producent? podaj coś więcej informacji- dojdziemy do tego skąd taka róznia...
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/04/02 12:56
    @zamknieta: W przypadku kaszy, taka różnica w wartościach może występować - przecież to surowiec naturalny i za każdym razem jego wartości mogą się w jakimś zakresie różnić od siebie.
  • Kupiłam dziś kaszę bulgur z vermicelli (firmy Melvit). Nigdy nie próbowałam tej kaszy, a ta mieszanka wydawała mi się bardzo ciekawa. :)
    A przy okazji, to chyba o tym produkcie mówiła Zamknieta.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/05/28 11:14
    @pastelova: Z połączeniem kaszy bulgur z makaronem jeszcze się nie spotkałam. Hmm... będę rozglądać się w sklepie. Z czystej ciekawości zakupię ten produkt.
    Ja osobiście polecam wypróbować Monini Rice & More Bulgur Mix. W mieszance tej znajduje się ryż brązowy, bulgur z pszenicy, bulgur z łubinu, bulgur z zielonego groszku. Któregoś razu koleżanka przychodząc do mnie, zrobiła mi miłą niespodziankę podarowując tę mieszankę i przyznaję, że to bardzo smaczna kompozycja.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę