Mąka łubinowa

Szklanka mąki łubinowej waży 105 g.

  100g na zdjęciu (105 g)
Energia 360 kcal 378 kcal
Białko 40,0 g 42,0 g
Tłuszcz 12,0 g 12,6 g
Węglowodany 10,0 g 10,5 g
Błonnik 28,0 g 29,4 g

Mąka łubinowa kalorie w 100g: 360kcal

Zobacz więcej: szklanka mąka łubinowa łubin 105g

Ostatnia aktualizacja: 2015.08.15

Ważenie dodano: 2015.08.12 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • jest swietna! Robilam z nią pasztet, ciastka kokosowe :) dużo białka ma!
  • Króliczę 2015/08/12 22:00
    Hej, a jej świetność polega tylko na imponującej zawartości białka, czy również na walorach smakowo-użytkowych?
    Na przykład: czy się przypala (kocham placuszki z mąki, mleka i jajka, smażone na tłuszczu), czy pieczone ciasto nie opada, czy nadaje się do zagęszczenia sosu... da się jakoś przyrównać jej smak?

    Pytam się, bo rozważam jej zakup - otóż nawet cena nie jest tak wysoka, jak myślałam.
    Same zalety? Szczerze pytam :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/08/15 08:22
    Dzisiaj wykorzystałam tę mąkę po raz pierwszy. Sporządzając gofry na śniadanie dodałam ją w ilości 10%. Reszta standardowo stanowiła mąka pełnoziarnista. Gofry po upieczeniu nabrały ładnego koloru. Byłam bardzo mile zaskoczona, ponieważ struktura gofrów była bardzo sztywna. W ciągu kilku minut aż do ostatniego kawałka, gofr w ogóle nie zrobił się miękki. A znajdował się na nim serek w dużej ilości oraz owoce. Można było wyczuć lekką nutę orzechową, aczkolwiek bardzo subtelnie.
  • Króliczę 2015/08/15 09:57
    Pani Izabelo, dziękuję za scharakteryzowanie ww mąki.

    Poszukam w okolicznych sklepach lub zamówię, ale chcę ją wypróbować. Podaną przez Panią instrukcję wykorzystam do przyrządzenia swoich ulubionych placuszków, o których wspomniałam uprzednio - lubię czasem pogryzać lekko chrupiące rzeczy do jedzenia :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę