Serdelek z kurcząt

Serdelek z kurcząt waży 70 g.

  100g na zdjęciu (70 g)
Energia 216 kcal 151 kcal
Białko 12,3 g 8,6 g
Tłuszcz 16,9 g 11,8 g
Węglowodany 3,6 g 2,5 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Serdelek z kurcząt kalorie w 100g: 216kcal

Zobacz więcej: serdelek serdelki kurcząt

Ostatnia aktualizacja: 2013.07.15

Ważenie dodano: 2013.07.14 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mięso oddzielane mechanicznie z kurcząt (65%), skórki z kurcząt, woda, mięso z kurcząt (4%), białko sojowe, skrobia ziemniaczana, kasza manna (w tym gluten), sól spożywcza, przyprawy, wzmaczniacz smaku E621, przeciwutleniacz E300, substancja konserwująca E250, barwnik: koszelina.
Producent: Drobimex
Marka: Drobimex

Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • 65% MOMu wystarczy, żeby nigdy nie włożyć tego do koszyka w sklepie...
  • Skład to jedna wielka tragedia, jak ludzie mogą cos takiego produkować
  • Nie dość, że kalorycznie dość dużo, to jeszcze wizualnie w ogóle nie zachęca... no i skład. o.O'
  • Na szczescie nie lubie, skład skutecznie odstrasza...
  • O fuuuuu!
  • mnie tam odstrasza sam wygląd ;p
  • O PANIE:O 1)wygląda STRASZNIE 2)zapewne smakuje okropnie i chemicznie 3)skład jest powalający 4)wartość kaloryczna tak średnia, że produkt bezzasadny zarówno dla osób na diecie jak i tych, co chcą sobie dostarczyć trochę energii do przeżycia nie wydając dużo kasy.
    krótko mówiąc - nie widzę pozytywów ŻADNYCH takiego potwora:(
  • koszenila w skladzie?o.O czy to nie jest przypadkiem barwnik produkowany z owadów???
  • Juliettaan 2013/07/15 12:47
    Pani Izabelo i panie Macieju, jedli państwo to?
  • Ohydnie wygląda, a po zdjęciu tej folii pewnie jeszcze gorzej, brr.
  • "nie widzę pozytywów ŻADNYCH takiego potwora"
    coś jednak w tym musi być skoro ludzie to jedzą. Może jest smaczne? Nie wiem
    Gdyby nie jedli, to by tego nie produkowano.
  • Natalia podejrzewam, że w dzisiejszych czasach ludzie bardziej patrzą na ceną niż na skład. I osobiście dlatego mięso jem żadko, wolę zjeść kalafiorka czy coś takiego, a mięso rzadziej ale za to konkretne, lepszej jakości.
    Chociaż marzy mi się taka dobra parówka jaką jadłam ze 30 lat temu jako dziecko.
  • Jak zobaczyłam to zdjęcie, to od razu przypomniała mi się 'trauma' z dzieciństwa ;) jakaś ciocia, czy babcia kupiła mi 'paróweczkę' na obiad- przecież wszyscy wiedzą, że paróweczki są idealne dla dzieci.. Te co kupowała moja mama były malutkie i chudziutkie i faktycznie- kilka razy do roku się jadło..
    Ale tamta.. to był własnie serdelek jak ze zdjęcia. Pamiętam tylko, że po zdjęciu tej folii był taki blado różowy. Coś obrzydliwego! To było ze 20 lat temu, a ja nadal mam ciarki na plecach, jak o tym pomyślę ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę