Głowizna wieprzowa

Porcja głowizny waży 250 g (połowa słoika).

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 140 kcal 350 kcal
Białko 7,2 g 18,0 g
Tłuszcz 13,4 g 33,5 g
Węglowodany 0,2 g 0,5 g
Błonnik b.d. -

Głowizna wieprzowa kalorie w 100g: 140kcal

Zobacz więcej: głowizna porcja 250g

Ostatnia aktualizacja: 2013.03.31

Ważenie dodano: 2013.03.26 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mięso z głów wieprzowych peklowanych (58 %), rosół (35 %), naturalne przyprawy, sól, azotyn sodu - substancja konserwująca
Producent: Stoczek Sp. z o.o.
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • oj... nie wyobrażam sobie, żebym miała to jeść...
  • Dziś się zdziwiłam :D
    Do czego to zostanie wykorzystane? Może to się po prostu kładzie na chleb?
  • Ale przecież to dobre! Nie sugerujcie się nazwą!
  • szar25, ja to samo. Ani z nazwy, ani z wyglądu mi to nie podchodzi ;) Zresztą nie lubię mięsa, wolę brokułka, szpinak.
  • Nie wiem, czy to to samo, ale mój tata przywozi od znajomego swojskie, ze wsi. Wygląda podobnie, dlatego wnioskuję, że to jest to :P nazwą i wygladem nie zachęca do konsumpcji, ale mi bardzo smakuje. Zawsze na to mówiłam "szynka w słoiku", chociaż wiem, że z szynką to nie ma nic wspólnego (nazwa pewnie stąd, że jemy to na chlebie, jak zwykłą szynkę) :) Mi smakuje, niestety jest bardzo tłuste (chociaż wciąż nie wiem, czy mówię o tym samym:P)
  • Od razu skojarzyło mi się ze swego rodzaju mielonką o nazwie \"Mięsiwo po staropolsku\", które stoi u mnie w lodówce niemal zawsze, ze względu na rodziców, którzy je uwielbiają. Nigdy nie kładłam go na kanapki, ale czasem jak mnie wzięła straszliwa ochota na słone wilgotne mięcho, to wyjadałam trochę widelcem. Trzeba przyznać, że dobre, ale nie czerpię jakiejś satysfakcji z jedzenia takiego zmielonego czegoś, bo jedząc mięso w kawałku przynajmniej po części wiem co spożywam.
  • Fear Factor :D Izabelo, Macieju? kto odważył się to zjeść :D
  • dziadova 2013/03/28 08:39
    Przecież to jest smaczne! Do fear factora to z lepiej białymi michałkami ,,margaryna style\".
  • uśmiałam się z twojego komentarza, dziadova! :D Dobre ;D
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/03/28 10:00
    @kokosanka: żadne z nas nie próbowało tego wyrobu ;)
  • Jadłam coś podobnego, ale z lepszym składem (bez konserwantów) i stwierdziłam, że to jest pyszne. Mięso jest niesamowicie delikatne. I nie ma co sugerować się urodą powyższego dania :-)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę