Filet z piersi kaczki bez skóry

Filety z piersi kaczki bez skóry

Filet z piersi kaczki bez skóry waży 130 g

  100g na zdjęciu (130 g)
Energia 140 kcal 182 kcal
Białko 28,0 g 36,4 g
Tłuszcz 2,5 g 3,3 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Filety z piersi kaczki bez skóry kalorie w 100g: 140kcal

Zobacz więcej: sztuka 130g filet pierś kaczka

Ostatnia aktualizacja: 2021.11.08

Ważenie dodano: 2011.10.05 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • właściwie to nie wiedziałam, że filet z piersi kaczki to głównie białko. Serdecznie dziękuję za ważenie :)
  • Ależ Wy jesteście fajni! Najpierw królik, teraz kaczka. :) Ciekawa jestem jeszcze wartości odżywczych baraniny i gęsiny, ale pewnie i to niebawem weźmiecie pod lupę. Dziękuję!
    A swoją drogą wielokrotnie czytałam w internecie, że kaczka jest strasznie tłusta. Miłe zaskoczenie, bo okazuje się, że całą winę ponosi skóra, za którą i tak nie przepadam. Babciny rosół z kaczki albo pieczona kaczka. Ach!
  • ostatnio komentowałyśmy, że brakuje kaczki, a tu niespodzianka :) mimo to jak zawsze muszę potruć: jak będą się przedstawiały wartości po obróbce termicznej (beztłuszczowej :D)?
  • Myślałam ze jest o wiele bardziej tlusta... Ale i tak nie lubię :P
  • I'm fine 2011/10/05 21:55
    jo, jak to jak, przy obróbce termicznej może się zmienić zawartość wody, ale cały filet będzie miał przecież takie same wartości odżywcze!
  • Bez skóry od razu lepiej. Choć nigdy nie miałem okazji jeść, może się skuszę.
  • Aż nie mogę uwierzyć w tą dużą ilość bialka na 100 g...
  • Mademoiselle 2011/10/06 07:04
    I pomyśleć, że unikałam kaczki.. a tak bardzo ją lubię. Gdyby tylko azjatyckie knajpy nie kąpały swoich potraw w litrach oleju, to pewnie jeszcze dziś skoczyłabym do Hoan Kien na kaczkę :P
  • @jo: "jak będą się przedstawiały wartości po obróbce termicznej" Wazysz porcje przed obrobka, albo oceniasz ich wielkosc (dla nich masz wartosci) i pozniej juz niczym sie nie przejmujesz, jesli niczego konkretnego nie dodajesz:)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/10/06 14:51
    Rzeczywiście, na ogół mówi się, że "kaczka jest tłusta". Owszem, ze skórą jak najbardziej, ale po jej usunięciu, to bardzo wartościowe mięso, bogate w białko i ubogie w tłuszcz. Szkoda, że w handlu nie widziałam piersi bądź udek z kaczki bez skóry, bo ja i tak zawsze ją usuwam przed obróbką cieplną i płacę w tym przypadku 30 % za odpad :)
  • w tesco sa czasem filety z kaczki bez skory ;) widuje je nieraz obok wolowiny, przy drobiu nigdy. Oczywiscie mam na mysli te paczkowane produkty :)
  • I'm fine 2011/10/07 12:50
    Tylko w sumie co producent miałby zrobić z tą skórą, jak sprzeda bez skóry? Przemielić do czegoś, w czym jej nie widać? Bleeee :P
  • Wykorzystać do produkcji pasztetu, o nazwie pasztet z kurcząt z KACZKĄ. Widziałam w biedronce mięso mielone z INDYKiem (a w środku pies zmielony razem z budą). Widzi potem klient, że napisane indyk i kupuje (MOM z wieprzowiny), jak się nie wczyta dokładnie.
  • Dziękuję za zważenie, to była też moja propozycja:)
  • Dziękuję bardzo za zważenie kaczuszki :) Zdążyłam już zapomnieć, że o to prosiłam.
    Podsumowując, wiem, co dobre, bo kaczkę uwielbiam :)
  • kiedyś często u babci gościł rosół z kaczki, ale teraz kiedy kaczek nie hoduje zapomniałam w ogóle o tym rodzaju mięsa. Nie miałam pojęcia, że ma aż tyle białka!!! myślałam, że jest bardziej tłusta, a tu takie zaskoczenie :)
  • Jeśli prawidłowo usmaży się filet ze skórą to praktycznie cały tłuszcz sie wytopi. A gwarantuję, że zrumieniona skórka to rarytas. Smaży sie skórą do dołu na patelni bez tłuszczu, kładziemy mięso na zimną patelnie. Tłuszcz używa się jako bazę do sosu (delicje), ale liczący kalorie mogą go wylać.
  • karoliszon1 2020/11/05 10:17
    przydałoby się analogiczne porownanie dla opcji bez i ze skóra dla miesa z piersi gęsi
  • Ewa1401[autor ilewazy.pl] 2020/11/06 12:14
    @karoliszon1 Dzięki za sugestię!
  • A gotowany/pieczony?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę