Filet z piersi kaczki ze skórą

Filety z piersi kaczki ze skórą

Filet z piersi kaczki ze skórą waży 185 g.

  100g na zdjęciu (185 g)
Energia 202 kcal 374 kcal
Białko 25,0 g 46,3 g
Tłuszcz 11,0 g 20,4 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Filety z piersi kaczki ze skórą kalorie w 100g: 202kcal

Zobacz więcej: sztuka filet pierś kaczka 185g

Ostatnia aktualizacja: 2015.05.06

Ważenie dodano: 2011.10.05 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Podejrzewam, że więcej niż połowa to kalorie ze skóry.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/10/06 14:43
    @Dorota: tutaj sfotografowaliśmy tą samą pierś, z której zdjęłam skórę: http://www.ilewazy.pl/filet-z-piersi-kaczki-bez-skory. Czyli waga skóry wynosi 55 g, tj. 30 %.
  • Dzięki, nie zauważyłam tego ważenia. Zgadza aię, 30 % wagi to skóra, ale to też ponad 50% kalorii. Tym bardziej utwierdzam się w sensowności jej niejedzenia.
  • Przepisy 2011/10/06 21:13
    Skóry to raczej nigdy nie daję do jedzenia (oczywiście smażę kurczaka ze skórą ale po usmażeniu usuwam, wiec ani jej waga, ani kalorie 'się nie liczą')
  • Kiedyś robiłam pierś kaczki wg przepisu Gordona Ramsay'a... trzeba tam było rzeczoną kaczkę smażyć skórą do dołu 15 minut na wolnym ogniu na suchej patelni, po tym czasie pierś była "prawie zatopiona w głębokim tłuszczu" (ciąg dalszy przepisu pomijam, nie na temat chyba). Patelnia była pokryta jego grubą warstwą. Nie nazwałabym tego smażeniem bez tłuszczu. Ja tam akurat cieszę się jedzeniem i nie zważam na takie różnice, ale znajdzie się tu wielu, którzy skrupulatnie to policzą.
  • Co to jest chodzi, pływa i kaczka się nazywa ;)?
  • Michał M 2014/06/25 08:41
    A skąd Państwo posiadacie takie dane B/T/W? Według mnie i innych źródeł białko jest zawyżone, a tłuszcze zaniżone...
    Pozdrawiam
  • Andrzej S. 2015/01/05 17:38
    Michał, to pewnie zależy od danej sztuki, w jednej może być grubsza skóra, wtedy w 100g jest mniej białka, a więcej tłuszczu. Jednak jedząc pierś z kaczki, mam wrażenie, że mięso jest bardzo zbite, więc ilość białka powinna się zgadzać :) Ale odpowiadając na Twoje pytanie - wyniki pochodzą ponoć z baz danych: polskiej p. Kunachowicz, czy amerykańskiej USDA.
  • Dziś zrobiłam smażoną i szczerze się zawiodłam. Kalorii od cholery, a w smaku jak kurczak...

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę