Podudzie z kurczaka ze skórą

Podudzie z kurczaka ze skórą

Podudzie z kurczaka ze skórą waży 110 g. Pozbawione kości waży 90 g.

  100g na zdjęciu (90 g)
Energia 161 kcal 145 kcal
Białko 19,0 g 17,1 g
Tłuszcz 9,0 g 8,1 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Podudzie z kurczaka ze skórą kalorie w 100g: 161kcal

Zobacz więcej: podudzie kurczak 90g ze skórą

Ostatnia aktualizacja: 2014.11.07

Ważenie dodano: 2013.04.04 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • a jaka jest waga bez skóry?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/04/04 22:15
    @Losia: Wersja bez skóry jest tutaj
  • Jedno z najbardziej przydatnych ważeń jak dla mnie (podudzie ze skórą, bez skóry) gdyż przynajmniej raz w tygodniu właśnie mam takie na obiad.
    Ściągm skórę, marynuję (przyprawy, musztarda, trochę miodu) i piekę na papierze do pieczenia (180'C, 50 minut)
    Do tego przy okazji ziemniaki łódeczki (również z piekarnika).
    Pysznie, nie drogo, nie kalorycznie, zdrowo. Takie moje zdanie.
  • jedna z moich ulubionych potraw, to kurczak w wykonaniu mojej mamy.. Takie właśnie podudzia pieczone w foliowym rękawie w towarzystwie suszonych śliwek, przyprawiony tylko solą i pieprzem. Rewelacja, polecam! ważne jest, żeby kurczak był z dobrego źródła, świeży.. serio, to ma bardzo duże znaczenie.
    Moja mama piecze go ze skórką, ja jej później nie jem, ale upieczony 'bez' wysycha i niestety dużo traci.
    Rewelacyjnie komponuje się z ryżem i smażonymi jabłkami.
    Ja z braku piekarnika- 'nóżek' używam do rosołu, albo duszę w sosie pomidorowym z rozmarynem. Bez skóry,
    Co do skóry jeszcze... Na tych noga, co kupuje moja mama u siebie- skóra jest cieniutka i jest jej bardzo mało.. przez co nie wydaje się obrzydliwa. Ja we Włoszech mam problem ze znalezieniem dobrego kurczaka- próbuję w różnych źródłach, ekologiczne i inne, a skóra jest zawsze ohydna i nie wyobrażam sobie, żeby jej nie zedrzeć. Pomijam już fakt, że po oczyszczeniu takich nóżek ich waga spada o połowę ^^
    Dziękuję za ważenie, bardzo mi się przyda!
  • everhealthy 2013/04/05 15:51
    Moja ulubiona część kurczaka. W dziciństwie zajadałam się tylko i wyłącznie 'pałkami', a najbardziej smakowała mi z nich pyszna, przypieczona skórka, niebo w gębie. Idealna opcja na obiad.
  • jesteście niesamowici;D niedawno tego szukałam hehe
  • Nie wiem jak to jest ale zwykle jak kupuję same podudzia to wydają mi się one mniejsze niż podudzia które mam z całego udka, może to kwestia fachowego rozdzielenia takiego udka i mniejsza ilość skóry...
    Zwykle podudzia służą mi do przygotowania potrawki, wiem, że część osób robi z piersi kurczaka ale dla mnie najlepsza jest z podudzi bądź całych udek- to rozpływające się w ustach mięsko:)
  • ile ma kalorii podudzie pieczone w piekarniku, bez oleju tylko w przyprawach,ze skorą i bez skóry.
  • Ile będzie miało takie podudzie pieczone z większą ilością udek i podudź, kiedy są przysypane przyprawą do mięs..?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę