Kawałek konserwy turystycznej

Konserwa turystyczna

Kawałek mielonki na bazie mięsa wieprzowego z dodatkiem drobiu waży 60 g.

  100g na zdjęciu (60 g)
Energia 165 kcal 99 kcal
Białko 9,1 g 5,5 g
Tłuszcz 12,5 g 7,5 g
Węglowodany 4,1 g 2,5 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Konserwa turystyczna kalorie w 100g: 165kcal

Zobacz więcej: porcja 60g kawałek konserwa turystyczna mielonka

Ostatnia aktualizacja: 2013.05.30

Ważenie dodano: 2011.07.13 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mięso wieprzowe (21 %), mięso oddzielone mechanicznie z indyka, mięso z indyka (10,5%), woda, skórki z kurczaka, skrobia modyfikowana E 1422, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: E 451, E 450, E 331, zagęstnik E 407, błonnik cytrusowy, ekstrakty drożdżowe, substancje wzmacniająca smak i zapach E 621, przyprawy naturalne, aromaty i ekstrakty przypraw naturalnych, przeciwutleniacze: E 316, E 301, substancja konserwująca E 250. Konserwa mięsna sterylizowana.
Producent: "W-D" Sp. z o.o.
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 4 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Patulineczka 2012/05/08 07:37
    Przepraszam, że to powiem, bo komuś może to smakować, ale moim skromnym zdaniem to nie dość, że wygląda to nieapetycznie, to w dodatku idealny surowiec na miażdycę i nadciśnienie tętnicze... Sam tłuszcz i sól...
  • ja wiem, ze niezdrowe, ale na chlebie - pycja, smazone w panierce - pycha!
  • konserwom turystycznym ja mówię stanowcze nie (zwłaszcza z takim skałdem).
    Ale są mega fajne konserwy, z np. 90% zawartością mięsa (nie MOMu) i nie trudno je znaleźć, wystarczy czytać skład i sięgać te z droższych półek.
  • Ja właśnie zjadłam na śniadanie kromke grahama z Pekiem. Skład ma całkiem nienajgorszy. 78% mięsa nie oddzielonego mechanicznie i oczywiście trochę świństw tj, konserwantów i 171 kcal w 100g. Szczyt zdrowia to to nie jest ale lepsze niż konserwa turystyczna, za która nie przepadam.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę