Podudzie z kurczaka bez skóry

Podudzie z kurczaka bez skóry

Podudzie z kurczaka bez skóry waży 100 g. Mięso pozbawione kości waży 80 g.

  100g na zdjęciu (80 g)
Energia 119 kcal 95 kcal
Białko 21,0 g 16,8 g
Tłuszcz 3,0 g 2,4 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Podudzie z kurczaka bez skóry kalorie w 100g: 119kcal

Zobacz więcej: podudzie kurczak bez skóry 80g sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2019.05.16

Ważenie dodano: 2013.04.04 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy jeżeli chodzi o kaloryczność to będzie wielka różnica pomiędzy tym kawałkiem surowym a ugotowanym? :)

    + jesteście niesamowici z tym ważeniem! ;)
  • uwielbiam Was za to ważenie :D
  • @monidolar - jeśli podczas przygotowania potrawy do spożycia nie dodasz nic (np. tłuszczu), to kaloryczność zostaje taka sama. Zmienia się jedynie waga, ale w jednej sztuce nadal zostaje tyle samo kcal.
  • Jem właśnie bez skóry :) Kiedyś nie mogłam się bez niej obyć, a teraz odruchowo ją ściągam :)
  • miłe zaskoczenie bo myslałam że ma więcej
  • krolewnasciezka 2014/02/20 11:57
    spoko moge zjesc dzis jedno udko:)
  • Patka872 2016/03/06 17:18
    A ile kcal będzie miało takie podudzie pieczone bez skury?
  • Też bym własnie chciała wiedzieć ile bedzie miało pieczone bez skóry :)
  • r.ale z gotowanym ryżem czy makaronem wartość sie zmienia przeciez
  • a jak upiekę takie podudzie i po pieczeniu ściągnę skórę to jak liczyć kalorie?
  • Michał123321 2019/05/15 09:18
    Też się właśnie zastanawiam. Jeżeli upieczemy udko ze skórą a przed spożyciem ją zdejmiemy to liczmy kalorie dla udka ze skórą czy bez skóry? Czy może coś pośrodku? Po upieczeniu takich udek ze skórą bardzo dużo tłuszczu zostaje w naczyniu w którym się piekło.
  • @Michał123321 poczekajmy może ktoś odpowie na nasze pytanie ;/
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/05/16 07:53
    @MalyKsiaze, Michał123321 to jest pytanie, na które nie uda się udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Ja bym w takim przypadku policzyła jak udko bez skóry. Jednak oczywiście nie będą to wartości dokładne, bo niewielka ilość tłuszczu wytopionego ze skóry na mięsie pozostanie, ale jaka - tego nie wiem. To zależy od tego jak tłuste jest udko, w jakiej temperaturze było pieczone i jak długo.
    Będę was jednak namawiać gorąco, żeby nie przejmować się takimi szczegółami. Liczenie kalorii ma nam dawać orientacyjną wartość i bez względu za zastosowane tabele, dane zawsze będzie to nieprecyzyjne wyliczenie. Dlaczego? Otóż każdy organizm trochę inaczej trawi, inne ilości wchłania, bo człowiek to nie kalkulator.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę