Pomidor

Plaster pomidora waży 20g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 19 kcal 4 kcal
Białko 0,9 g 0,2 g
Tłuszcz 0,2 g 0,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,0 g
Węglowodany 2,9 g 0,6 g
Błonnik 1,2 g 0,2 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Pomidor kalorie w 100g: 19kcal

Zobacz więcej: pomidor 20g plaster

Ostatnia aktualizacja: 2018.10.26

Ważenie dodano: 2009.08.04 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • A cały pomidor ile waży?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2010/07/11 22:21
    http://www.ilewazy.pl/sredni-pomidor
  • świetna strona, bardzo przydatne informacje ;)
  • W/g tabel wartości kcal zaniżona najmniej o prawie 1/2 pomidor nie ma ubytków naliczany więc powinien być w wartościach rynkowych
  • Czy w białku przypadkiem nie ma błędu? W 80 g powinno być mniej białka, niż w 100 g, a tymczasem jest odwrotnie.
  • Elka o co ci chodzi
  • WiFiRiFi 2012/02/01 13:44
    @Justka to chyba jakaś techniczna sprawa(liczby się automatycznie zaokrąglają?) bo jak dodasz do kalkulatora to pokazuje prawidłowe wartości...
  • Natalie77 2012/11/18 20:27
    Tylko 3 kalorie a ile w tym plasterku jest potrzebnego magnezu ! Szkoda że ja nie lubię pomidorów :(
  • Ta strona jest świetna, a tak apropo powyższego komentarza:Natalie77 says fajnie byłoby gdyby przy danych ważeniach były też podawane dane dotyczące zawartości składników mineralnych, witamin itp. może wpłynełoby to w znacznym stopniu na postrzeganie przez ludzi komentujących postrzeganie tych produktów. Pani Izabella często podkreśla że piwonno się własnie tymi wartościami kierować a nie kaloriami jak większość odwiedzających te stronę:)
  • Uwielbiam pomidory, ale też je parzę i jem bez skórki, bo jej akurat nie lubię;)
  • Mam chyba jakieś mini pomidory, bo moje 5 plastrów waży tyle, ile Wasze 1,5 :)
  • Horus1955 2018/10/26 09:37
    Nie kalorie tylko kilokalorie, a więc 1000 razy więcej.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę