Szpinak

Łyżka rozmrożonego z tafli szpinaku waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 15 kcal 4 kcal
Białko 2,3 g 0,6 g
Tłuszcz 0,4 g 0,1 g
Węglowodany 2,7 g 0,7 g
Błonnik 2,3 g 0,6 g

Szpinak kalorie w 100g: 15kcal

Zobacz więcej: łyżka 25g szpinak

Ostatnia aktualizacja: 2015.12.14

Ważenie dodano: 2009.10.20 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • wygląda troche okropnie. powiem szczerze ze nigdy nie jadłam takiego szpinaku :) zawsze w listkach. najlepszy świeży z działki :) mniam
  • Dziś na obiad cieciorka ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami.
  • Brzmi ciekawie,dasz przepis?
  • Mademoiselle 2011/11/02 14:37
    uwielbiam taki szpinak! Jeszcze z czosneczkiem, mmmmm
  • kasienka 2012/01/10 14:21
    Uwielbiam, doskonały dodatek do obiadu
  • przypadek spowodował, że zrobiłąm jajecznice: jaja na teflon, do ścięcia się białek. Następnie kładziemy duży kawał twarogu chudego i mieszamy go z całością, przebijając jednocześnie zupełnie płynne jeszcze żółtka. Na koniec wrzucamy szpinak wcześniej lekko potraktowany czosnkiem, ok. 3 łyżek. Dużo soli. POEZJA JAJECZNICA
  • szpinak tylko tylko ŚWIEŻY !!!!!!!!!!!!!! mrożonka smakuje jak siano i pachnie jak siano sfermentowane :/ natomiast świeży to pychotka. ogólnie polecam tylko świeżynki mrożone warzywa są okropne
  • Taki szpinak najlepszy z rozgniecionymi ziemniakami :)
  • Uwielbiam szpinak, prawda, że świeży lepszy, ale zimą można się poratowac tym mrożonym :) Z czosnkiem i jogurtem greckim albo świeży w sałatce-kocham!
  • Ja tez :D Na kolacje w formie niby omletu z papryka, oliwkami i pomidorkiem. Pycha ;)
  • Przepyszne! Mój tata robi obłednie szpinak ze (specjalnie dla mnie) makaronem z mąki Durum.
  • jedno z moich ulubionych warzyw:) uwielbiam go do wszystkiego a zwlaszcza tosty ze szpinakiem, czosnkiem i serem przepyszne:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę