Łyżka pasztetu sojowego z pomidorami

Pasztet sojowy z pomidorami

Łyżka pasztetu sojowego z pomidorami waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 247 kcal 49 kcal
Białko 6,0 g 1,2 g
Tłuszcz 22,0 g 4,4 g
Węglowodany 6,0 g 1,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Pasztet sojowy z pomidorami kalorie w 100g: 247kcal

Zobacz więcej: łyżka 20g pasztet sojowy pomidory

Ostatnia aktualizacja: 2015.05.28

Ważenie dodano: 2010.09.21 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, olej roślinny, białko sojowe (7 %), koncentrat pomidorowy (5,8 %), kasza manna, cebula,ekstrakt drożdżowy, przyprawy naturalne, sól, błonnik pszenny, hydrolizat białek roślinnych (soja, kukurydza), aromaty
Producent: WD Skwierzyna
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • czy taki pasztet smakuje, jak zwykły (drobiowy) ?
  • TAK, TAK, TAK!

    właśnie na to czekałam. Wielkie dzięki :D
  • Aniu, ten 'pasztet' jest smaczny, ale zdecydowanie nie smakuje jak pasztet drobiowy ;) Samo użycie słowa pasztet jest tu moim zdaniem najinterpretacją ;D To po prostu kanapkowa pasta sojowa :)
  • zwykły, drobiowy pasztet mnie przeraża. przerażają mnie dodatki i chemia. nie przeczę, że do sojowych wrzucają polepszacze, ale wolę sojowy :p
  • nie smakuje jak zwykły pasztet, uważam,że jest lepszy,bo nie ma takiego dziwnego zapachu i posmaku niewiadomo czego ;]
    ale bardziej polecam pieczarkowy, pomidorowy średnio smaczny
  • niektóre pasztety drobiowe są smaczne, po prostu zależy, jaka firma; nie piszę tego jako jakaś fanka MOM-u, ale zależy wszystko od półki cenowej :P jak wszystko
  • oj próbowałam pasztetów wielu firm i wszystkie mają ten dziwny posmak,a co do rozumowania droższe=lepsze, nie jest raczej trafne ;]
  • ja też i mam inne zdanie :)
  • czy pasztet sojowy jest zdrowszy od pasztetu drobiowego lub wieprzowego?
  • @Ala
    Tak sobie myślę, że jeżeli chodzi o pasztety z pojemniczka to ani ten ani ten nie jest zdrowy. Nie jestem jednak ekspertką.
    Powiem tak, dawniej jadałam te pasztety, ale odkąd spróbowałam pasztetu własnej roboty nie wzięłam go do ust. Patrząc zresztą na skład, można wywnioskować, ze soi tam raczej nie ma jako takiej. :)
  • Pasztet z kurcząt, którego kiedyś próbowałam, dość mi smakował. A wczoraj znalazłam w sklepie coś takiego, o:
    http://www.mojeorico.pl/zcms2/pl/produkty/57qw/88pasztet-sojowy-z-koperkiem
    i dam znać, jak już go posmakuję.
  • Pasztet sojowy najlepszy, już nie pamietam kiedy ostatnio jadłam pasztet mięsny.. ble..

    Te co ja kupuje mają 185 kcal na 100 g, więc jeszcze mniej niż wyżej podany :P
  • Monye@ soi jako takiej nie ma, tak samo jak w mięsnym miesa jako takiego nie ma, same jakieś podroby ;( bleee..
  • Jednak markowe czasem sie oplaca:/ dzisiaj kupiłem pasztet sojowy TESCO bo 2,60 to zaryzykuje no i gdy otworzylem widac bylo ze jest jakby rozcięczony z wodą a w smaku przypominal...drożdże odradzam z tej firmy najlepszy oczyswiscie z Sante z papryką naprawde polecam nawet moj brat sie zachwycil ktory zre tylko mięcho
  • Fiołekk3 2013/07/06 09:27
    Witam:) Mam pytanie dotyczące tego produktu. W składzie nie zauważyłam żadnych konserwantów. Jak w takim razie ten produkt jest tak długo świeży? Czy możliwe jest, aby nie umieszczono tej informacji? Kiedyś był w tym produkcie także glutaminian sodu, dlatego nie wiem czy mogę ufać tym produktom.
    Pozdrawiam! :)
  • @Fiołekk3 długo? Ja go zawsze muszę zużyć w tydzień po otwarciu, żeby się nie popsół..
  • *popsuł oczywiście :P
  • @Fiołekk3, @niccoe,
    Zapewne chodzi o datę ważności jeszcze przed otwarciem (po otwarciu wiadomo, trzeba zużyć w kilka dni). Tego typu konserwy, sosy są zazwyczaj sterylizowane (poddane działaniu b. wysokiej temperatury) i to zabija w nich bakterie, dlatego producent nie musi dodawać konserwantów bo wyrób nie będzie się psuć.

    Pasztety sojowe to jedyne jakie jem; niezbyt często, raczej jako "awaryjne żarcie" jak braknie mi sera, warzyw itp. i nie mam co dać na kanapkę ;) Z takich gotowych dobry jest z papryką oraz koperkowy, pomidorowy mi średnio smakował, a pieczarkowy to już w ogóle porażka, bardzo sztuczny smak.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę