Filet z pstrąga wędzonego

Filet z pstrąga wędzonego dymem bukowym waży 60 g.

  100g na zdjęciu (60 g)
Energia 117 kcal 70 kcal
Białko 19,4 g 11,6 g
Tłuszcz 4,4 g 2,6 g
Węglowodany 0,2 g 0,1 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Filet z pstrąga wędzonego kalorie w 100g: 117kcal

Zobacz więcej: sztuka 60g filet pstrąg wędzony ryba

Ostatnia aktualizacja: 2016.10.27

Ważenie dodano: 2010.08.24 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Pommernfisch
Zobacz przepisy na pysznego pstrąga: Pstrągi w płatkach migdałowych, pstrągi w tymianku i solnej skorupce, pstrąg faszerowany kapustą i grzybami.

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • dlaczego filet uwędzony ma mniej kcal w 100g niż filet surowy...?
  • W Tesco można dostać filety wedzonego pstraga firmy almar. Są bardzo smaczne, szczególnie lubię takie cos - opakowanie (125g) ryby dziele na kawałki, dorzucam do tego ze 2-3 pokrojone drobno pomidory (chodzi o to, żeby puściły sok ;) ) i mieszam z łyżką sosu imbirowego tao tao, wychodzi pycha :D czasem tez dodaje jeszcze jakiegoś ogorka/cukinie albo trochę kapusty pekinskiej. Z inna ryba nie sprawdza sie to już tak dobrze - poprostu pstrag wedzony w ogóle nie śmierdzi :O
  • Pojawiły się od niedawna w biedronkach, myślę że w miarę przystepnej cenie, ale już nie pamiętam jakiej.
  • Właśnie jem takiego filecika :) cieszę się bardzo, że została tu umieszczona jego kaloryczność. Często jadam ryby tej firmy i przyznaję, że są na prawdę smaczne :)
  • Czy kaloryczność tego pstrąga będzie zbliżona do takiego po krótkim ugotowaniu?
  • I można go jeść tak na surowo? Prawie w ogóle nie jadam ryb( boję się, że ość utknie mi w gardle...:/)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/05/11 18:18
    @Simia: "I można go jeść tak na surowo?" Każdą wędzoną rybę można jeść na surowo - bez wcześniejszego poddawania jej obróbce termicznej, o ile nie ma przeciwwskazań zdrowotnych do spożywania wyrobów wędzonych.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę