Filet mrożony z pangi

Filet mrożony z pangi waży 350 g. Masa po rozmrożeniu wynosi 265 g.

  100g na zdjęciu (350 g)
Energia 53 kcal 186 kcal
Białko 11,9 g 41,7 g
Tłuszcz 0,6 g 2,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,7 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Cukry proste 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g
Sól 1,0 g 3,5 g

Filet mrożony z pangi kalorie w 100g: 53kcal

Zobacz więcej: porcja filet 350g panga

Ostatnia aktualizacja: 2017.07.15

Ważenie dodano: 2009.12.03 w kategorii Ryby i dania rybne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Mam pytanie, czy porcja fileta z pangi po przygotowaniu na parze ma znacznie mniej kalorii?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2010/09/29 19:03
    Moje pytanie brzmi: w stosunku do powyższego fileta?
    W związku z tym, że powyższy filet zawiera w sobie jeszcze glazurę, po jej odcieku - masa mięsa będzie mniejsza. Czyli w 100 g - kalorie ulegną zagęszczeniu. Nie wiem, w jakim stopniu ulegnie zmniejszeniu masa pod wpływem gotowania na parze - bo takich doświadczeń nie przeprowadzałam. Gdyby zmniejszyła się o kolejną część (z racji odparowania wody) - będzie to wpływało na kolejne "zagęszczenie" kalorii w 100 g.
  • czy kcal są podane na 100g ryby bez tzw. glazury(zamrożonej wody) czy wraz z nia?
  • @pola:
    `W związku z tym, że powyższy filet zawiera w sobie jeszcze glazurę, po jej odcieku – masa mięsa będzie mniejsza.`
  • To jest ta ryba, co pływa w ściekach?
  • Makamura 2012/09/19 18:20
    [komentarz usunięty - nie na temat, bez uwag osobistych proszę. Maciej]
  • proszeoodpowiedz 2012/12/15 16:43
    mam pytanie, ile mniej wiecej kalorii bedzie mial owy filet, grillowany? oczywiscie bez dodatkow typu olej czy panierka
  • WiFiRiFi 2012/12/15 18:27
    @proszeoodpowiedz o 0 kalorii.
  • nie wierzę, że aż tyle :>
  • Filet rozmrożony (czyli samo mięso - a tylko ono ma tutaj kalorie) waży 265 g, to dlaczego kalorie są podane dla 350 g, czyli pangi wraz z glazurą?
  • @r W tytule jest przecież napisane "Filet MROŻONY z pangi", więc to logiczne, że podane są wartosci dla fileta z glazurą.
  • @MyszkaMiki - tylko, że glazura to warstwa lodu na mrożonym produkcie, w tym wypadku rybie, a jak wiadomo lód (czyli woda) kalorii nie ma. Tylko 265g tego produktu w 350g ma kalorie, więc wyliczając z proporcji wyjdzie ok. 290kcal, niemalże 100 mniej.
  • @r. ma racje
  • Pani Izo to jak to jest z tą rybką? [komentarze wyżej]- ps. nie widzę u was kalmarów :) przydało by się "je zważyć" :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/05/11 10:12
    Ważenie było wykonywane blisko 7 lat temu. Nie zapisałam sobie szczegółów dotyczących danych, dlatego w tej chwili spróbuję dojść do jakiegoś sensownego wyjaśnienia. Pewne jest, że na zdjęciu znajduje się ryba wraz z glazurą, która ważyła 350 g. Informacja, iż po rozmrożeniu panga ważyła 265 g - to tylko dodatkowa informacja. Wartości odnoszą się do sztuki ze zdjęcia, czyli dla 350 g. Kilka lat temu nie mogłam znaleźć wartości w Polskich bazach danych, skorzystałam więc z anglojęzycznych. Jednak przed chwilą w sklepie tesco online znalazłam wartości dla pangi mrożonej i uaktualniłam je. Czyli podsumowując, ważenie dotyczy ryby wraz z glazurą.
  • Rozmrożony produkt ma 70kcal w 100 gramach ryby.

    Wyjaśnienie:
    Z racji, że ryba z glazurą waży 350g, a wartość kaloryczna podana jest dla ryby mrożonej z glazurą (53kcal na 100g mrożonego produktu), można wyliczyć, że płat ma około 186kcal. Po rozmrożeniu ma 265g, a że woda nie ma kalorii, więc rozmrożony filet nie traci wartości kcal, to w prosty sposób możemy wyliczyć, że rozmrożony płat ma 70kcal w 100g rozmrożonego produktu.
    Pozdrawiam :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę