Szklanka surowych ziaren kakao

Surowe ziarno kakao

Szklanka surowych ziaren kakao waży 130 g. Ziarna bez łupiny ważą 120 g.

  100g na zdjęciu (120 g)
Energia 602 kcal 722 kcal
Białko 13,5 g 16,2 g
Tłuszcz 46,8 g 56,2 g
Węglowodany 31,8 g 38,2 g
Błonnik 11,2 g 13,4 g

Surowe ziarno kakao kalorie w 100g: 602kcal

Zobacz więcej: szklanka surowe ziarna kakao 120g

Ostatnia aktualizacja: 2014.04.17

Ważenie dodano: 2013.12.16 w kategorii Bakalie i nasiona

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Gdzie można dostać to cudo?
    I ile kosztuje oraz do czego można wykorzystać?
  • ja kupuję w Warszawie w kuchniach świata i sklepach eko. stosuje zamiennie do gorzkiej czekolady: w końcu to taka jakby czekolada 100%
  • A można z tego zrobić prawdziwą czekoladę- taką w tabliczce?
  • w domu chyba nie da rady :c
  • Wiktoria88 2013/12/17 06:47
    około 20-25zł/250gr
  • Może ktoś poleci dobrego zaufanego sprzedawce na popularnym serwisie ?
  • @ phi http://www.sztukastudiowania.pl/2013/07/healthy-treats-my-way.html
    ostatni przepis jest na domową czekoladę, ale chyba ze sproszkowanego kakao? w każdym razie domowa czekolada jest jak najbardziej możliwa.

    (nie, blog nie jest mój, to nie żadna krypto reklama xD)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/12/17 19:01
    @CzarnaulkaX: Producent poleca jako dodatek do deserów/przekąsek i wydaje mi się to dobrym zastosowaniem. Ziarna moim zdaniem mają ciekawy smak, jednak nie da się ich jeść w większej ilości. Próbowałem jako dodatek do cappuccino (wyciągnięte z tej jasnej otoczki i zmielone w moździerzu) i smakowało dobrze. Nie wiem jak będzie ze świeżością, bo opakowanie jest dość spore, a jednorazowo nie spożywa się ich dużo więc po jakimś czasie pewnie ich aromatyczność spadnie.
  • @Pysiakowska ten przepis to coś, czego szukam od dawna. dzięki wielkie

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę