Kasza jęczmienna

Szklanka kaszy jęczmiennej perłowej - mazurskiej waży 150g.

  100g na zdjęciu (150 g)
Energia 327 kcal 491 kcal
Białko 6,9 g 10,4 g
Tłuszcz 2,2 g 3,3 g
Węglowodany 68,8 g 103,2 g
Błonnik 6,2 g 9,3 g

Kasza jęczmienna kalorie w 100g: 327kcal

Zobacz więcej: 150g szklanka kasza jęczmienna perłowa

Ostatnia aktualizacja: 2014.11.12

Ważenie dodano: 2009.09.12 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Sonko
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • A ile będzie mieć kalorii po ugorowaniu ?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/06/01 11:01
    Tutaj znajduje się ugotowana kasza jęczmienna: http://www.ilewazy.pl/szklanka-ugotowanej-kaszy-jeczmiennej
  • MarrysiazKrakowa 2014/08/13 16:21
    Mam paczuszkę przeterminowanej kaszy (9 miesięcy przeterminowana) jęczmiennej wiejskiej, I zastanawiam się, jakie zmiany zachodzą w ziarnie, czy ta data jest umowna, czy wartość odżywcza teraz jest uboższa? Gotowałam ją i smakuja dokładnie tak jak świeża (robiłam już eksperyment i porównywałam z kaszą ze świeżego opakowania). Czy kasz, płatków owsianych po dacie bezwzględnie nie należy jeść, czy też jeżeli wyglądają spoko, to można?
  • @MarrysiazKrakowa - daty ważności na niektórych produktach są orientacyjne. Jeśli chodzi o "suche" produkty zbożowe, to gdy były dobrze przechowywane (w odpowiedniej wilgotności) i nie pojawiła się pleśń, to można śmiało jeść.
  • MarrysiazKrakowa 2014/08/15 18:04
    Witaj Iwona, dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
  • Na opakowaniu mojej kaszy jest 10 gram białka i 65 gram węglowodanów na 100 gram.
  • na opakowaniu mojej kaszy też są inne wartości białka i węgli. Ale co jest dziwne, błonnika jest o wiele więcej... na kaszy wiejskiej jest 9,1 g błonnika, a perłowej 10,4 g... To już jest duża różnica... Może warto by było zmienić wartości na stronce?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę