Spód biszkoptowy

Spód biszkoptowy waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 329 kcal 658 kcal
Białko 5,8 g 11,6 g
Tłuszcz 4,9 g 9,8 g
Węglowodany 65,4 g 130,8 g
Błonnik 3,7 g 7,4 g

Spód biszkoptowy kalorie w 100g: 329kcal

Zobacz więcej: sztuka 100g biszkopt spód

Ostatnia aktualizacja: 2015.06.14

Ważenie dodano: 2012.10.09 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: Mąka pszenna, cukier, jaja, woda, skrobia pszenna, syrop glukozowy-fruktozowy, substancje utrzymujące wilgotność (sorbitol, glicerol), substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu), olej roślinny, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), sól, regulator kwasowości (dioctan sodu), aromat.

Mamy 26 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • pochłonęłabym cały O_O
  • papryczqa 2012/10/09 19:08
    oatmeal - taki suchy? oO
  • przyznam szczerze- jeszcze nigdy tego nie jadłam :)
  • Czy taki spód ma więcej kcal niż upieczony samodzielnie w domu ?
  • czuć w nim coś chemicznego, ale jak jest nasączony herbatą z rumem i "coś" na wierzch to spoko ;) w sumie bez "czegoś" na wierzchu też niezłe ;p
  • Martha, pewnie porównywalnie. ale lepiej upiec samemu ;) przepis na biszkopt niezawodny: http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
  • Nishimura 2012/10/09 20:22
    eeee, myślałam, że kalorycznie będzie gorzej :)
  • ale mi narobiliście ochoty ;)
  • Jak kiedyś takie blaty jadłam suche to zawsze piekła mnie jama ustna. Jakby chemia mi się wżerała.. Wolę domowy + domowy nie zawiera tłuszczu, tylko z jaj ;)
  • lubie to! ale teraz juz chyba nigdy nie zjem ;p
  • Pyszne są te blaty... Tyle, że ja jestem zasłodzona takim sklepowym po ćwiartce, ale to akurat dobrze dla rozmiaru moich spodni :D
  • Sandra, to pewnie proszek do pieczenia. lepiej zrobić samemu: mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii - niezawodny biszkopt bez proszku do pieczenia :) taki biszkopt to 1480 kcal, ale jest o wiele większy niż ten ze zdjęcia. no i bez całej listy sztucznych dodatków. zawsze też można zmniejszyć ilość cukru :)
  • Lepiej jest samemu upec niż kupwać takie coś.... jadłam dużo razy, ale nie smakuje tak jak zrobiony własnoręcznie.

    Odbija się po nim... plastikiem! xD
  • ale taki biszkopt sie chyba na 3 części dzieli i przeklada kremem?
  • taki nie jest do podziału to jest tylko spód, który można posmarować np. kremem i przyozdobić owocami ;)
  • Ania1105 2012/10/10 21:01
    nie, to jest pojedynczy blat, dość cienki. można kupić opakowanie z jednym, albo z większą ilością.
  • nom, taki jak na zdjęciu poprstu dekorujesz na wierzchu (owoce, krem, dżem, orzechy, posypki, polewy itp.)
  • a jeszcze lepiej upiec biszkopt z mąki razowej! Da się ;)
  • biszkopt z 4 jajek to 670kcal (4jajka, 4 łyżki mąki i cukru), nie wiem ile waży bo nie ważyłam. Ale z 4 jajek w małej foremce to jeszcze na 1 lub 2 czesc można przekroić
  • exiables 2013/01/20 10:07
    wczoraj robiłam biszkopt, i w przepisie o dziwo (i na szczęście zarazem ;p) nie było w ogóle tłuszczu dodatkowo dodawanego w postaci oleju, masła, czy margaryny i wyszedł bardzo puszysty i pyszny, o niebo lepszy niż kupny, który kiedyś bodajże tylko raz kupiłam bo mój się przypalił, a musiałam szybko ciasto zrobić, :sklepowy" zbyt sztuczny w smaku, ale jak znalazł gdy nie mamy czasu ;)
  • Ania1105 2013/01/20 10:48
    do prawdziwego biszkoptu nigdy nie dodaje się tłuszczu. jeśli jest dodatek masła, czy oleju, to wtedy otrzymujemy ciasto biszkoptowo - tłuszczowe.
  • exiables 2013/01/20 13:25
    znaczy wiesz, są różne "ulepszone" przepisy, i taki oto biszkopt kupny właśnie ma tłuszcz.
  • Wie ktoś może ile ma biszkopt z galaretką, truskawkami i małą ilością śmietany? :)
  • Sama chemia :O
  • ja przeliczyłam swój zrobiony,był na dużej blaszce pieczony bez grama tłuszczu i bez proszku do pieczenia,przełożony bitą śmietaną z galaretką i brzoskwiniami-wyszło 20 porcji po 210kcal.Ja staram się piec ciasta lekkie.Cóż,śmietany też dałam niacałe opakowanie ok 300gram.Jednak cukier to zmora....ale jakie ciatso bez cukru????
  • W smaku wiadomo - sztuczne i specyficzne, ale w sytuacjach nagłych może poratować - szczególnie, jeśli degustatorami będą dzieci ;). Wystarczy lekko nasączyć i np. posmarować na szybko ukręconym kremem maślanym, obłożyć owocami i warstwą galaretki.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę