Porcja Kociołka Rosyjskiego

Kociołek Rosyjski

Porcja Kociołka Rosyjskiego waży 290 g.

  100g na zdjęciu (290 g)
Energia 77 kcal 223 kcal
Białko 5,2 g 15,1 g
Tłuszcz 2,4 g 7,0 g
Węglowodany 8,5 g 24,7 g
Błonnik b.d. -

Kociołek Rosyjski kalorie w 100g: 77kcal

Zobacz więcej: porcja kociołek rosyjski 290g mięso sos warzywa kluski

Ostatnia aktualizacja: 2015.12.28

Ważenie dodano: 2014.08.04 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, kluski (18%) (semolina z pszenicy durum, jaja 29%), mięso wieprzowe (12%), cebula (8,5%), pieczarki (6%), śmietana (z mleka) (3%), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, zioła, przyprawy i ich ekstrakty, koncentrat pomidorowy (1,8%), mąka pszenna (zawiera gluten), cukier, stabilizatory: trifosforany, białko zwierzęce, maltodekstryna, podgrzybek suszony (0,05%), sól, uwodorniony tłuszcz palmowy, cukier, hydrolizat białkowy (soja), aromaty (zawierają pszenicę, serwatkę z mleka, seler), przyprawy suszone, dekstroza, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, warzywa suszone (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera, korzeń lubczyka), ekstrakt drożdżowy (zawiera gluten z jęczmienia), ocet, barwnik - ryboflawiny, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy i 5' rybonukleotydy disodowe, suszone ekstrakty i koncentraty warzyw, aromaty.
Informacje: Produkt garmażeryjny. Sterylizowany.
Producent: Agros Nova
Marka: Łowicz
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • nie wygląda za ładnie:P skład również:)
  • Sklad masakryczny a jaki długi. Nigdy bym tego nie tknęła nawet gdybym nie była wegetarianką.
  • Sharianka 2014/08/05 10:51
    Czy ten skład naprawdę jest taki straszny? Zgoda, jest długi, ale nie widzę w suszonych warzywach nic, co mogłoby nas pozabijać. Nie ma niczego, co zaczyna się od E, to już chyba coś, nieprawdaż?

    Nie powiem, że to jest lepsze niż domowy obiad, ale nie popadajmy w przesadę.
  • Widzę że wypowiadają się osoby, które nawet produktu nie próbowały. Uważam że z tego typu gotowców ten jest jednym z lepszych. Zazdroszczę tym, co codziennie mogą jeść domowy obad, najlepiej podany przez najbliższą osobę :) Pamiętajcie że są ludzie, którzy żyją nieregualrnie, pracują na 24h dyżurach, pracują w nocy, biegają z jednej roboty do drugiej i dla nich taki posiłek to jedyna szansa na coś ciepłego i szybkiego
  • Pomijając skład, to moim zdaniem jest naprawdę smaczny, mimo że nie przepadam za gotowcami :)
  • daybreak 2014/08/05 14:16
    @Sharianka - skrobia kukurydziana modyfikowana, ekstrakty, stabilizatory, uwodorniony tłuszcz palmowy, aromaty, barwniki, wzmacniacze smaku...
    Myślę, że jednak są powody do tego, by nie pochwalać składu. :)
    Ale jednak zgodzę się i z Oliwią.
  • @sharianka zreszta tu jest mnóstwo numero e tylko są rozwiniete
  • trochę to dziwne płacić za ugotowany makaron, wolałabym wersję bez
  • Julietta 2014/08/05 19:07
    To że nie ma E nie znaczy, że nie ma złych składników. Każde E ma swój odpowiednik w nazwie i one tutaj zostały użyte :)
  • @daybreak, litości, przecież ten straszny barwnik to ryboflawina, czyli po prostu witamina B2.
    Już widzę tę panikę,gdyby zamiast ryboflawiny, zamieścili złowrogie E101.
  • @Jurek wedlug mnie tu nie chodzi o to czy ten barwnik jest szkodliwy, czy nie, ale bardziej o to, ze nie powinno w ogole byc potrzeby użycia go
  • Zanim zostałam wegetarianką, kupiłam (jakieś 3 lata temu) na wyjazd po jednym z każdego rodzaju co by mieć na obiady. Jedno wielkie - bleee! Nie powiem jak się po tym pochorowałam z rodziną i jakie to było paskudne. Rosyjski akurat był najlepszy i zjedliśmy ale np:. Chiński (nie wiem czy tak się nazywa, wiem, że miał ryż) poszedł cały do kosza.
  • Ja go osobiacie lubie. Dobry sos, duże kawałki miecha bez żadnych chresci czy zylek i... kluchy całkiem ok a nie jakieś rozgotowane. Plus za pieczątki, które uwielbiam. Skład nie jest jakis tragiczny, bez paru dodatków pewnie byłoby lepiej ale nie dajmy sie zwariowac. Umiar we wszystkim i jest gitez

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę