Porcja fasoli w sosie pomidorowym

Fasola w sosie pomidorowym

Porcja fasoli w sosie pomidorowym waży 210 g.

  100g na zdjęciu (210 g)
Energia 75 kcal 158 kcal
Białko 4,4 g 9,2 g
Tłuszcz 0,2 g 0,4 g
Węglowodany 12,2 g 25,6 g
Błonnik 3,4 g 7,1 g

Fasola w sosie pomidorowym kalorie w 100g: 75kcal

Zobacz więcej: porcja 210g fasola sos pomidorowy

Ostatnia aktualizacja: 2014.04.03

Ważenie dodano: 2014.03.03 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: fasola (49%), pomidory (34%), woda, cukier, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, ekstrakt ziół.
Producent: Pudliszki
Marka: Heinz

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • MoReLoWa<3 2014/03/03 21:09
    uwielbiam taką fasolkę, tylko że ja zawsze jadłam po bretońsku z kiełbasą :)
  • Jest to całkiem innaczej przyrządzona fasola niż po bretońsku. Typowa dla Anglii.
  • Ta porcja ze zdjęcia to jest cała puszka?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/03/04 09:36
    @Margerytka: Nie, zawartość puszki to 840 g.
  • Pyszna jest jeśli ktoś lubi ją w takiej wersji :) ma taki słodki smak co ja osobiście lubię :) nawet wersja 'bez cukru' jest słodka
  • Taka fasolka nie wyskakuje w wyszukiwarce, mozna to poprawic moze?
  • Bardzo lubie te fasole. Mozna z niej wyczarowac wiele szybkich, smacznych i zdrowych potraw. Wszelkiego rodzaja fasolki a'la po bretonsku dodajac jakas cebule, mieso i dowolne inne warzywa. Czesto robie ekspresowe chilli con carne. Wystarczy podsmazyc mielone mieso (w mojej masarni miela dowolny zakupiony kawalek miesa dlatego piers z indyka to dobry pomysl:)) dodac papryke, pomidory z np z puszki i podsmazona cebule plus np kukurydza.... Miksuje z zupami albo sobie poprostu plywa w nich. Super w polaczeniu z wszelkimi kaszami i warzywami jako zapiekanka. Moj kumpel Magic twierdzi, ze to najlepsza baza do wszelkich dan:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę