Ser Wiedeński

Plaster sera Wiedeńskiego (ricotta) waży 40 g.

  100g na zdjęciu (40 g)
Energia 152 kcal 61 kcal
Białko 10,4 g 4,2 g
Tłuszcz 11,0 g 4,4 g
Węglowodany 3,0 g 1,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser Wiedeński kalorie w 100g: 152kcal

Zobacz więcej: 40g plaster ser ricotta wiedeński

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2011.10.31 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Ceko

Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Dobre to to? Nigdy nie próbowałam ani mascarpone ani ricotty. :P
  • Z tych które wymienilas wiedeński jest najsmaczniejszy. Jak twarog tylko lekko słodki
  • A taki serek capri? To jest to? Serek typu włoskiego, pyszny, mój ulubiony :)
  • przymiotniki z małej litery
  • @kicia: zdaje się, że tutaj Wiedeński jest nazwą handlową.
  • basza1977 2011/11/01 10:50
    Nazwy własne, nazwy przysługujące jednostkom , a także nazwy firmowe, marki, odmiany i typy różnych wyrobów przemysłowych piszemy z dużej litery.
    http://msp.money.pl/zakladam_firme/znaki-towarowe/ceko;ser;wiedenski;unikalny;idealny;smak;ceko;technologia;zastrzezona,znak,206968.html#utm_source=google.pl_imgres&utm_medium=organic&utm_term=serek%20wiede%C5%84ski&utm_campaign=grafika
  • Capri to serek typu mozzarella
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/11/01 19:22
    @basza1977: dokładnie, zgadzam się z Tobą i podpisuję się pod Twoją wypowiedzią.
  • Co? Mozarella? Przecież capri jest słodkawe, miękkie i takie rozpływające się w ustach, a mozarella (np. z Biedronki) jest słone i gumowate, nie lubię jej. Chyba, że rozpuszczoną na pizzy.
  • I'm fine 2011/11/02 14:01
    Sandra, dobra mozarella jest pyszna, wcale nie gumowata, tylko sprężysta. Polecam spróbować takie miniaturowe kulki do sałaty, one są jeszcze bardziej zwarte. Ale możliwe, że ta z Biedronki jest niedobra.
    Tego sera nie próbowałam, ale wygląda na coś w rodzaju śmietankowego twarogu. Z czym to jeść?
  • Ta firma robi jeszcze żółty ser o baaaardzo niskiej zawartości tłuszczu- zaledwie 3% (podczas gdy "normalne żółte sery mają koło 30%) i ma BARDZO dużą zawartość wapnia- około 1260mg na 100g!!!!! 2,5 plastra tego sera pokrywa 75% dziennego zapotrzebowania na wapń :D Nie reklamuję, ale tylko pomyślałam, że się z wami podzielę tą informacją, ponieważ jeśli ktoś jest na diecie a kocha żółty ser, to powinien go spróbować. Kcal też nie ma za dużo jak na żółty ser- 185 kcal/100g
    Ja kupiłam go krojonego w plastry w realu.
  • A jak z rozpuszczalnoscia tego żółtego sera? :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/11/09 12:19
    @I'm fine: "Z czym to jeść?" Dotychczas używałam tego sera tylko na kanapki, jest wyśmienity w smaku. Zachęcam do wypróbowania.
    "wygląda na coś w rodzaju śmietankowego twarogu" Ale w smaku jest znacznie łagodniejszy :)
    @Eva: zainteresowałam się tym serem jako alternatywa dla tradycyjnych serów tłustych i pełnotłustych. Chcąc wypróbować go samodzielnie zanim polecę go innym, skontaktowałam się z działem handlowym, aby uzyskać informacje, gdzie go można nabyć. W związku z tym, że jest to nowość, zasięg dostępności dopiero się rozszerza, ale można go zakupić w marketach: Real, Polo Market, Alma, Leclerc.
  • Ten ser od conajmniej roku można kupić w delikatesach T&J - był w takim foliowym opakowaniu, prawda? W każdym razie moim zdaniem swietnie pasuje do sałatek owocowych lub owocowo warzywnych ze względu na swój delikatny smak. Bardzo dobrze smakowal tez zmieszany z ananasem jako nadzienie do "roladek" ze sznycli z indyka
  • Są także w Piotrze i Pawle. Idealna alternatywa dla twarogu poltlustego (i znacznie smaczniejsza ;). Idealny po prostu.. i świetna alternatywa dla twarogu dla osób na dietach tłuszczowych (mało węgli, przynajmniej mniejsza lub rown jak tradycyjnych twarogow ;d)
  • ricotta to pyszny ser :) uwielbiam rozrabiany/ubijany z kakao i słodzikiem - wychodzi niebiański mus czekoladowy. w takich zwykłych jest jeszcze mniej węgli, moje mają zazwyczaj 1.4g. w Almie jest bardzo dobry, z mleka owczego, w takim biało-zielonym opakowaniu.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę