Łyżeczka koziego twarogowego serka do smarowania

Serek twarogowy kozi do smarowania

Łyżeczka koziego twarogowego serka do smarowania waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 151 kcal 15 kcal
Białko 9,1 g 0,9 g
Tłuszcz 11,0 g 1,1 g
Węglowodany 4,0 g 0,4 g
Błonnik b.d. -

Serek twarogowy kozi do smarowania kalorie w 100g: 151kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 10g serek kozi twarogowy

Ostatnia aktualizacja: 2015.03.20

Ważenie dodano: 2015.03.17 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: ser twarogowy kozi, sól, substancje zagęszczające: karagen, mączka chleba świętojańskiego.
Informacje: Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym do produkcji mleko krowie i kozie. Produkt termizowany.
Producent: Turek

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Julietta 2015/03/17 20:52
    Wszystko byłoby świetnie, gdyby nie karagen... Ten składnik przekreśla dla mnie każdy produkt, który go zawiera. Nie rozumiem czemu nie można dodać np.: pektyny :(
  • A czemu pektyna jest ok, a karagen nie? Co to za substancje?
  • Julietta 2015/03/17 22:22
    Obydwie substancje to takie zagęstniki/stabilizatory i obydwie są pochodzenia roślinnego. Pektyna jest jednak bezpieczna i może mieć nawet korzystny wpływ na zdrowie, natomiast karagen... Jest niezalecany dla dzieci, kancerogenny dla zwierząt (myślę że na ludzi też może mieć taki wplyw w większych ilościach...) i wpływa moze wpływać niekorzystnie na przewód pokarmowy. Generalnie nie jest w 100% bezpieczny i posiadam te dane z wiarygodnego źródła, oznaczony jako substancja, której lepiej unikać. A często można go znaleźć w produktach dla dzieci właśnie, różnych serkach, lodach, jogurtach etc. Generalnie nie jem zawsze jakoś ,,super zdrowo" ale akurat takich substancji wolę się wystrzegać, szkoda że producenci nie stosują zdrowszych zamiennikow :/
  • Czy ktoś może mi powiedzieć czy różnica smaku między twarogiem z mleka koziego i krowiego jest wyczuwalna?
  • też jestem ciekawa :) smaku i różnicy :]
  • @karolina_2002 Jest i to znacząca różnica. Kozi ma po prostu ten charakterystyczny smak. Jak dla mnie jest bardziej 'cierpki'. Sprobuj jakikolwiek produkt z mleka koziego to zobaczysz czy Ci podchodzi. Ja uwielbiam w sałatkach ale w małych ilościach - mały kęs tego sera daje wystarczająco wyrazisty posmak w ustach na długo. ;p
  • @jagoda dziękuję, przypuszczam, że może być podobnie jak z bryndzą z mleka owczego. To nie moje klimaty...
  • Kozie mleko jest świetne w smaku, ale sery już nie są tak dobre moim zdaniem :p chociaż ten jest całkiem znośny :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/03/20 14:50
    @karolina_2002: Według mnie, spośród wielu rodzajów serów kozich / owczych - bryndza owcza posiada najostrzejszy smak i aromat, który osobiście bardzo preferuję, ale są osoby, które z trudem przełkną niewielką ilość ;) Przeprowadzałam testy w swoim domu na gościach ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę