Płatki quinoa

Łyżka płatków quinoa waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 343 kcal 34 kcal
Białko 13,8 g 1,4 g
Tłuszcz 5,0 g 0,5 g
Węglowodany 60,8 g 6,1 g
Błonnik b.d. -

Płatki quinoa kalorie w 100g: 343kcal

Zobacz więcej: łyżka płatki quinoa 10g

Ostatnia aktualizacja: 2014.01.25

Ważenie dodano: 2014.01.23 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Bio Planet
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 6 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czy "płatki quinoa" to to samo co "kasza quinoa"? Bo osobiście wykorzystywałam kiedyś kaszę, ale parę razy obiła mi się o uszy nazwa "płatki".
  • kasza quinoa to po prostu quinoa, a płatki quinoa to płatki z niej zrobione :)
  • A nie odwrotnie? ;) Płatki to płatki, a kasza jest po prostu z nich robiona?
  • @Iwona95 Kaszę z płatków? Że niby sklejają/zbrylają płatki żeby powstała kasza? Kaszę i płatki robi się z całych ziaren. Przy produkcji kaszy pozbawia się ziarna łuski i rozdrabnia, płatki dodatkowo miażdży (plus jeszcze kilka etapów produkcji po drodze)
  • @Dooly - faktycznie, wstydzę się i przyznaję rację. ;) Nie wiem dlaczego, ale jakoś w podświadomości mam zakodowane, że kasza jest mielonym i właśnie zbrylanym ziarnem, może mi się coś pomieszało (a może kasza manna tak powstaje...?). Nieważne z resztą.
    Co do samych płatków, to chyba się na nie skuszę, w ramach mojej niemalże codziennej śniadaniowej "owsianki".
  • Kuskusowi chyba do tego najbliżej (niby panuje przekonanie, że to kasza a robi się z mąki). :P
    A co do płatków z komosy to mnie jakoś nigdy nie ciągnęło, są zbyt drobne i zawsze myślałam, że wyszłoby na to samo gdyby w młynku grubo zmielić kaszę. Podobnie jaglane- raz kupiłam i w sumie później wykorzystywałam jako "sklejacz" albo mieliłam na mąkę. Owsianych w konsystencji niestety nie idzie zastąpić żadnymi bezglutenowymi ;(

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę