Czosnek wędzony

Główka wędzonego czosnku waży 60 g. Po usunięciu części niejadalnych waży 55 g.

  100g na zdjęciu (60 g)
Energia 154 kcal 92 kcal
Białko 6,4 g 3,8 g
Tłuszcz 0,5 g 0,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,1 g
Węglowodany 28,5 g 17,1 g
Cukry proste 0,6 g 0,4 g
Błonnik 4,1 g 2,5 g
Sól 0,0 g 0,0 g

Czosnek wędzony kalorie w 100g: 154kcal

Zobacz więcej: główka sztuka czosnek wędzony 55g

Ostatnia aktualizacja: 2019.01.15

Ważenie dodano: 2016.12.10 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • o mniam! ale to musi cudownie smakować.
  • ciekawe gdzie można takowy kupić ?
  • przypuszczam, że to taki sam rodzynek, jak np. wędzone śliwki, gruszki czy jabłka. a szkoda, bo wędzone gruszki to cudo.
  • @hiimmorgi śliwki wędzone jadłam.kupiłam na allegro. Dawno temu!
    trzeba chyba ponownie zakupić :)
  • Ciekawy produkt, jak będę mieć okazję to skosztuję. Czosnek to jedno z moich ulubionych warzyw :) Bardzo dobry jest pieczony/smażony, jak robię rybę w marynacie to nieraz usmażę razem z tymi plasterkami którymi była obłożona.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/01/14 08:43
    Ja też nigdy nie jadłam i chętnie spróbuję. Obróbka termiczna czosnku zazwyczaj łagodzi jego smak, a do tego aromat wędzenia. Mniam!
    Wielką miłością pałam do wędzonej papryki, która jest w stanie zaczarować większość dań warzywnych, wzbogacić i dodać genialnej głębi.
  • dokładnie tak, papryka wędzona to cudo :)
    śliwki wędzone świetnie komponują się w sałatce: batat pieczony z ciecierzycą w papryce wędzonej, szpinak, śliwki wędzone uprzednio trochę namoczone, do tego "hummus" z białej fasoli z masłem orzechowym. mniam!
  • @Barbara pod ważeniem ząbka czosnku wędzonego Pani Iza zdradziła-że kupiła go w makro jednak wg Pani Izabeli jego smak wcale nie był intensywny.
  • @hiimmorgi hummus z białej fasoli ? jak robisz?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/01/14 13:07
    @MalyKsiaze i tak spróbuję :)
  • @MalyKsiaze wiesz co, robiłam to bardzo na oko, ale efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. ugotowałam tą taką drobną, białą fasolę, wrzuciłam do blendera, dałam czubatą łychę masła orzechowego creamy 100%, sól, pieprz, nie miałam soku z cytryny wiec dodałam kwasku cytrynowego i octu figowego. niebo. :)
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/01/15 08:15
    @hiimmorgi ze spontanicznych połączeń czasem wychodzą najlepsze dania!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę