Kiełki buraka

Garść kiełków buraka waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 37 kcal 6 kcal
Białko 1,6 g 0,2 g
Tłuszcz 0,2 g 0,0 g
Węglowodany 9,6 g 1,4 g
Błonnik 2,8 g 0,4 g

Kiełki buraka kalorie w 100g: 37kcal

Zobacz więcej: garść 15g kiełki buraki

Ostatnia aktualizacja: 2016.10.28

Ważenie dodano: 2011.02.08 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • haha, ale śmiesznie wyglądają ;P
  • No właśnie, śmiesznie ;] Ktoś wie jak smakują? Jak burak czy... jak kiełki-bez smaku? :P
  • Karolcia 2011/02/09 00:11
    Pierwszy raz widze cos takiego...
  • @Karolcia - to tak jak ja :P
  • Lubię kiełki. Ale nigdzie nie widziałam kiełków buraka:) Zjadłabym!
  • jakie śliczne! pięknie prezentowałyby się w sałatce.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/02/09 12:02
    Kiełki buraka kupiliśmy w Makro. Mają specyficzny zapach i smak. Przepięknie wyglądają jako dekoracja wszelkich potraw.
  • Wyglądają jak szafran :)
  • To niesamowite że dzięki Waszej stronie oprócz cennych informacji na temat interesujących mnie produktów, mogę znaleść różne nowe pyszności o których istnieniu nie wiedzialam :)
  • bayaderka 2011/08/23 18:24
    nasiona, które kupiłam już drugi dzień leżą w wodzie, a nadal nie kiełkują.
    może być z nimi coś nie tak ?
    fasola mung "posadzona" w tym samym czasie już rwie się na świat
  • moim kiełkom buraka zajęło kilka dni zanim zaczęły wschodzić, są nieco wolniejsze niż mung ;) ale za to smaczniejsze ;)
  • Wyglądają super, a jak w smaku? Przypominają buraki?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/08/15 08:04
    @Tvk_91: Tak, przypominają w smaku buraki.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/10/28 07:33
    Bardzo lubię połączenie buraków (w różnej postaci) i koziego sera. Wczoraj zrobiłam sobie na kolację kanapki między innymi z kozim serem i kiełkami buraka. Pyszności ! Polecam :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę