Szklanka zupy serowej z makaronem szpinakowym Gorący Kubek

Zupa serowa z makaronem szpinakowym Gorący Kubek

Szklanka zupy serowej z makaronem szpinakowym Gorący Kubek waży 240 g.

  100g na zdjęciu (240 g)
Energia 80 kcal 192 kcal
Białko 2,5 g 6,0 g
Tłuszcz 2,5 g 6,0 g
Węglowodany 12,0 g 28,8 g
Błonnik 0,5 g 1,2 g

Zupa serowa z makaronem szpinakowym Gorący Kubek kalorie w 100g: 80kcal

Zobacz więcej: szklanka 240g zupa serowa makaron szpinak

Ostatnia aktualizacja: 2015.03.02

Ważenie dodano: 2015.03.01 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: makaron (55%): mąka pszenna semolina, szpinak (1,1%), sól; skrobia modyfikowana, ser (6,5%), tłuszcz mleczny, cukier, maltodekstryna, tłuszcz palmowy, sól jodowana, sól, ekstrakt drożdżowy, mleko odtłuszczone, pomidory, cebula, szczypiorek, aromaty (w tym pochodne mleka), laktoza, białka mleka, preparat serwatkowy (mleko), przeciwutleniacze: alfa tokoferol, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego; kurkuma.
Informacje: Może zawierać jaja i seler.
Producent: Unilever
Marka: Knorr

Mamy 3 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Czy tłuszcz palmowy/mleczny/kakaowy to tłuszcze utwardzone? Nie mogę nigdzie znaleźć, jak należy oznaczać i nazywać \'sztuczne\' tłuszcze.
  • z pewnym wstydem przyznaję, że mi to smakuje... na szczęście kaloryczność odstrasza skutecznie.
  • tłuszcz mleczny to masło,może być tez klarowane - odwodnione - czyli utwardzone - naturalnie - przez oddzielenie czystego tłuszczu z mleka/smietanki/masła
    tluszcz kakowy jest naturalnie twardy, tak jak kokosowy.
    Utwardzony może być tłuszcz palmowy - chyba to najbardziej syfiasty rodzaj tłuszczu, nawet przed utwardzeniem,
    chyba najbezpieczniej szukać produktów z masłem mlecznym czy kakowym, albo olejem.
    Nie ma u nas przepisów nakazującychprducentom pisać czy tluszcz to olej czy utwardzony, rafinowany itp. zawsze to jest loteria.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę